Skocz do zawartości
wilk100

krol tandety SEAGATE !!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

troche inaczej:

Pytalem sie w w pewnym sklepie w lodzi czemu nie sprzedaja Caviarow i IBM a oni na to ze za duzo do nich wracalo. Tez przypadek losowy czy niechlolujstwo producenta?. Przeciez ile jest pewnie ososb zadowolonych z tych dyskow. Tak samo tutaj mnie padla barracuda no to bylem zly, innemu bedzie chodzic X lat i bedzie zadowolony z tej firmy. Tez mam jescze IBM i jest ok, chociaz wiele osob na nim psy wieszalo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozwala mnie takie cos padł 1 egzemplarz i jz cala firma jest beeee

P.S. mam barake juz prawie rok i jest zaje...

przeczytaj wszystkie posty a nie jeden to bedziesz mial bleee

tak wynika z twojego 1 posta w tym topicu , skoro tak nie jest to po cholere zakladales ten topic..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozwala mnie takie cos padł 1 egzemplarz i jz cala firma jest beeee

P.S. mam barake juz prawie rok i jest zaje...

przeczytaj wszystkie posty a nie jeden to bedziesz mial bleee

tak wynika z twojego 1 posta w tym topicu , skoro tak nie jest to po cholere zakladales ten topic..

eech

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak sie sprawdza, czy są bady na dysku? W win 200 na przykład...

Może to lamerskie pytanie, ale nie moge znaleźć żadnych narzędzi do tego. Defragmentator chyba pokazuje, ale nie chce mi sie teraz zapuszczać...

Scandisk z analizą powierzchni, znajdzie i oznaczy. Dysk bez partycji->hddreg, tufftest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no samsung kurde mialem kilka i padaka 4 dyski mi padly tak samo po przenoszeniu z kompa do kompa :cry: . Slysze jakies pukanie w srodku i nic silnik nie startuje he he normalne u samsunga ponoc. samsung robi dobre telewizory i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem samsunga 8 gb jakies 2.5 roku- ponad rok pracował sobie w srodku a resztę czasu spędził jako "dyskietka" . Teraz od 2 miesiecy pracuje w komputerze mego brata. Wszystko chyba zależy od tego jaki sie trafi egzemplarz - ja go dostalem za niewielka doplata - bo serwisanci puscili z dymem mojego medalista 1.7gb .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam samsunga SV20 juz 3 lata i zlego slowa nie moge na niego powiedziec (jedna wpadka ,od noszenia po kumplach mam uszkodzona 1 jednostke alokacji , 4mb w bloto)

mam jeszcze IBM 40gb DTL.. i bardzo sie na nim zawiodlem ,glosny i ma slabe bolce - juz dwa razy lutowalem

mam go 2 lata i sprzedalem

kupilem samsunga SP80 i narazie wszystko cacy

ibm kupilem bo myslalem ze bedzie git -mam 40mb i to naprawde solidny dysk ,a te 40gb juz niebardzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=16040033

mój czviar miał identyczne objawy co koleś opisuje. pchodził jszcze tak z pół roku i zdechł. oznaczenia identyczne - po prostu beznadziejna seria caviarów. wytrzymał mniej niż 2 lata bez usterek ale od początku był głośny (ale to norma u caviara) i to wyłączanie się ...

teraz mam samsunga i jestem bardzo zadowolony, dysk jest niesamowicie cichy (najcichszy dysk na rynku, przebił pod tym względem lidera - IBM deskstar). spowolniłem wiatrak na procku (7V) i zupełnie inaczej siedzi sięprzy kompie. caviar miał metaliczny odgłos pracy, czasami denerwujący i skrobał przy pracy głowic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KGB to widac ze jestes do tylu z twardzielami segate... idz do sklepu i zobacz jak wyglada baracuda 7, mam taka 80gb jest cichutka,wydajna tania i jak narazie sie spalila w niej elektronika (wadliwy egzemplaz) wymieniony i juz jest looz majonez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stare dyski (Medalist) i tym podobne wynalazki Seagate, zeczywiscie byly czesto wadliwe, dlatego bylem przeciwnikiem Seagate, wcisneli mi Barracude 4 60GB, chodzila przez 1,5 roku jak zloto, totez wymienilem na 7 80 GB. Barracudy sa spox, a jesli masz Bad Blocki, i niemozesz zformatowac dysku, czy przypadkiem niezawiesil ci sie komp, lub zrestartowal, i po tym zrobily ci sie bady??, jesli tak to przelec go WDClear, i bady znikna (w takich przypadkach, sa to programowe bady, a nie fizyczne).

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KGB to widac ze jestes do tylu z twardzielami segate... idz do sklepu i zobacz jak wyglada baracuda 7, mam taka 80gb jest cichutka,wydajna tania i jak narazie sie spalila w niej elektronika (wadliwy egzemplaz) wymieniony i juz jest looz majonez

mozesz zacytowac moja wypowiedz ktorej dotyczy twoja riposta ,bo nie wiem o co ci chodzi

2 tygodnie temu kupilem HDD ,wiec zapewniam ciebie ze jestem nabiezaco ze wszystkimi dyskami na rynku (chyba ze wyszlo cos nowego w przciagu ostatnich dwoch tygodni)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam,ale male info:

1. Program poprostu formatuje dysk niskopoziomowo

2. Wylaczenie komputera, lub go zrestartowanie w czasie formatowania tym progsem, moze spowodowac niepozadane skutki (padniecie dysku).

3. naprawilem tym z 8/9 hdd, wiec jest warto :)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...