wilk100 Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 troche inaczej: Pytalem sie w w pewnym sklepie w lodzi czemu nie sprzedaja Caviarow i IBM a oni na to ze za duzo do nich wracalo. Tez przypadek losowy czy niechlolujstwo producenta?. Przeciez ile jest pewnie ososb zadowolonych z tych dyskow. Tak samo tutaj mnie padla barracuda no to bylem zly, innemu bedzie chodzic X lat i bedzie zadowolony z tej firmy. Tez mam jescze IBM i jest ok, chociaz wiele osob na nim psy wieszalo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 rozwala mnie takie cos padł 1 egzemplarz i jz cala firma jest beeee P.S. mam barake juz prawie rok i jest zaje... przeczytaj wszystkie posty a nie jeden to bedziesz mial bleee tak wynika z twojego 1 posta w tym topicu , skoro tak nie jest to po cholere zakladales ten topic.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilk100 Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 rozwala mnie takie cos padł 1 egzemplarz i jz cala firma jest beeee P.S. mam barake juz prawie rok i jest zaje... przeczytaj wszystkie posty a nie jeden to bedziesz mial bleee tak wynika z twojego 1 posta w tym topicu , skoro tak nie jest to po cholere zakladales ten topic.. eech Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 A jak sie sprawdza, czy są bady na dysku? W win 200 na przykład... Może to lamerskie pytanie, ale nie moge znaleźć żadnych narzędzi do tego. Defragmentator chyba pokazuje, ale nie chce mi sie teraz zapuszczać... Scandisk z analizą powierzchni, znajdzie i oznaczy. Dysk bez partycji->hddreg, tufftest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilk100 Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 a jak to jest z samsungami jak wam sie te dyski sprarwuja? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brodzio Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 no samsung kurde mialem kilka i padaka 4 dyski mi padly tak samo po przenoszeniu z kompa do kompa :cry: . Slysze jakies pukanie w srodku i nic silnik nie startuje he he normalne u samsunga ponoc. samsung robi dobre telewizory i tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
secoh Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 Ja miałem samsunga 8 gb jakies 2.5 roku- ponad rok pracował sobie w srodku a resztę czasu spędził jako "dyskietka" . Teraz od 2 miesiecy pracuje w komputerze mego brata. Wszystko chyba zależy od tego jaki sie trafi egzemplarz - ja go dostalem za niewielka doplata - bo serwisanci puscili z dymem mojego medalista 1.7gb . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 mam samsunga SV20 juz 3 lata i zlego slowa nie moge na niego powiedziec (jedna wpadka ,od noszenia po kumplach mam uszkodzona 1 jednostke alokacji , 4mb w bloto) mam jeszcze IBM 40gb DTL.. i bardzo sie na nim zawiodlem ,glosny i ma slabe bolce - juz dwa razy lutowalem mam go 2 lata i sprzedalem kupilem samsunga SP80 i narazie wszystko cacy ibm kupilem bo myslalem ze bedzie git -mam 40mb i to naprawde solidny dysk ,a te 40gb juz niebardzo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 Miałeś pecha. Mam IV od prawie 2 lat i jest git. Jak się nosi dysk, to się uważa ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 nie ma reguly na padalnosc dyskow zadnej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kazdy hdd , kazdej firmy moze pasc w kazdym momencie.... nie ma sensu oczernianie nikogo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 nie ma reguly na padalnosc dyskow zadnej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kazdy hdd , kazdej firmy moze pasc w kazdym momencie.... nie ma sensu oczernianie nikogo no i z tym musze sie zgodzic mimo niecheci do Seagetow :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=16040033 mój czviar miał identyczne objawy co koleś opisuje. pchodził jszcze tak z pół roku i zdechł. oznaczenia identyczne - po prostu beznadziejna seria caviarów. wytrzymał mniej niż 2 lata bez usterek ale od początku był głośny (ale to norma u caviara) i to wyłączanie się ... teraz mam samsunga i jestem bardzo zadowolony, dysk jest niesamowicie cichy (najcichszy dysk na rynku, przebił pod tym względem lidera - IBM deskstar). spowolniłem wiatrak na procku (7V) i zupełnie inaczej siedzi sięprzy kompie. caviar miał metaliczny odgłos pracy, czasami denerwujący i skrobał przy pracy głowic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 KGB to widac ze jestes do tylu z twardzielami segate... idz do sklepu i zobacz jak wyglada baracuda 7, mam taka 80gb jest cichutka,wydajna tania i jak narazie sie spalila w niej elektronika (wadliwy egzemplaz) wymieniony i juz jest looz majonez Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nozgul Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Stare dyski (Medalist) i tym podobne wynalazki Seagate, zeczywiscie byly czesto wadliwe, dlatego bylem przeciwnikiem Seagate, wcisneli mi Barracude 4 60GB, chodzila przez 1,5 roku jak zloto, totez wymienilem na 7 80 GB. Barracudy sa spox, a jesli masz Bad Blocki, i niemozesz zformatowac dysku, czy przypadkiem niezawiesil ci sie komp, lub zrestartowal, i po tym zrobily ci sie bady??, jesli tak to przelec go WDClear, i bady znikna (w takich przypadkach, sa to programowe bady, a nie fizyczne). Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 KGB to widac ze jestes do tylu z twardzielami segate... idz do sklepu i zobacz jak wyglada baracuda 7, mam taka 80gb jest cichutka,wydajna tania i jak narazie sie spalila w niej elektronika (wadliwy egzemplaz) wymieniony i juz jest looz majonezmozesz zacytowac moja wypowiedz ktorej dotyczy twoja riposta ,bo nie wiem o co ci chodzi 2 tygodnie temu kupilem HDD ,wiec zapewniam ciebie ze jestem nabiezaco ze wszystkimi dyskami na rynku (chyba ze wyszlo cos nowego w przciagu ostatnich dwoch tygodni) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 to dotyczylo wszystkich twoich wypowiedzi gdzie oczerniales segate Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 A propo badow ja je mam na basi 80gb 7 jak wyzej pisalem co przezyla ,ale raz ich jest wiecej raz mneij czym je zczysci?? Wdclear?? moze ktos ma bo nie moge znalesc:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nozgul Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Ja mam,ale male info: 1. Program poprostu formatuje dysk niskopoziomowo 2. Wylaczenie komputera, lub go zrestartowanie w czasie formatowania tym progsem, moze spowodowac niepozadane skutki (padniecie dysku). 3. naprawilem tym z 8/9 hdd, wiec jest warto :) pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 i ja sie podziele swoimi doswiadczeniami z dyskami :) mam najgorsze wspomnienia z dyskami firmy IBM padly mi dwa pod rzad bez zadnych powodow :( teraz mam Barke IV 40 i jestem bardzo zadowolny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 to dotyczylo wszystkich twoich wypowiedzi gdzie oczerniales segate :lol: Moze powinienes jeszcze to sprawdzic... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...