Skocz do zawartości
Kwiecień

Proc + mobo. MAX 500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Muszę jak najszybciej kupić płytę i proca do kompa do firmy moich starych. Upatrzyłem Durona 1400 (0,13um) i płytkę Asus'a (KT400) za 507zł. Co myślicie o takim zestawieniu??? Te Durony się genialnie kręcą (2200Mhz). Pamięci narazie będzie jedna kość moich HyperX'ów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie. ja nie narzekam a zablokowane pci/agp pozwala ustawiać dowolne FSB a nie tylko 133/166 na KT400.

ale te duronki są spoko, do biura będą może nawet lepsze niżathlon bo mniej się grzeją a duron 1400 pójdzie jako 2000 i spox.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na komp do pracy starszy ma Celerona 1.2GHz na ASUSie TUSL2-C i 512MB SDRAM (moje stare graty) - nie podkręcam tego, bo nie ma takiej potrzeby, a jest przynajmniej stabilne i długo pochodzi.

Tak mi się wydaje, że w biurze liczy się bardziej stabilność niż wydajność - no bo po co wypasiony komp?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko że to nie ma być komp do biura tylko do prostej grafiki 2D (Corel9, Singlab) a z doświadczenia wiem że Taki Celeron to troche mało :/ Wcześciej był tam PIII 800Mhz i 256MB SDRAM i nie było za ciekawie (plotter tnący, do styroduru i drukujący mają swoje wymagania). Na moim Athlonie (2600+ 512DDR wszystko chodziło jak buża więc taki podkręcony Dureń też powinien starczyć. I nie piszcie mi że do takiej grafiki potrzeba PIV bo to nie żadne 3D tylko zwykła grafika wektorowa (no może poza plotterem druk. bo tam już trzeba obrabiać bitmapy dochodzące do 500MB, ale takie zlecenia są żadkie i raz na jakiś czas moge mój sprzęt udostępnić).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lepiej nie "załatwiać" tylko kupić nówk iw sklepie lub allegro. moja płyta ma 2 lata gwarancji, procek AMD będzie miał rok (np durak jakiś) więc jest pewność, że nie będzie dodatkowych kosztów przez co najmniej rok. używany sprzęt może pochodzić 5 lat a może zdechnąć po miesiącu (zdarzał osię, brejdak tak monit kupił i po miesiącu padaka).

więc z płyt głównych ECS L7S7A2 lub trochę starszy EPOX 8K8AI na KT 400. procka tylko AMD bo w razie potrzeby zmodernizować będzie jak a używanego intela już się nie da.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie dałbym 339 zł za tego epoxa. koledzy podawali za 265 zł więc "zaledwie" 74 złtaniej. w tej cenie to już nF2 można jakiegoś kupić lub taniej np. MSI na KT333/400.

ale twoja kasa, tylko pomyśl ile w tym sklepie na tobie zarobią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...