lookasw Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 Konfiguracja mojego komputera : AMD DURON 950 MHz, płyta główna ECS K7VZA ze zintegrowaną kartą muzyczną,128 MB SDRAM,GeForce MX 400 (firmy PINE). Z początku po kupnie używanego procesora i płyty wpiąłem do kompa moją starą kartę muzyczną AZTECH PCI 338-A3D (Aureal Vortex).Uruchomiłem pierwszy lepszy film i okazało się,że wcale nie chodzi płynnie,co jakiś czas klatki na ułamek sekundy się stopowały.Wyłączyłem więc tą kartę i jechałem na zintegrowanej,to rozwiązało mój problem,ale nie dałem za wygraną.Uruchomiłem obydwie karty i podczas włączania filmu komputer przestał odpowiadać,tak że nawet przyciski reset i power nie działały.Wyłączenie zintegrowanej karty muzycznej nie przyniosło skutku.Ciągle na moim AZTECHU Windows przy probie otwierania filmu się zawieszał.W końcu dałem za wygraną i używam dotąd karty zintegrowanej.Zauwazyłem niestety,że komputer i tak czasami się zawiesza w ten sposób,że przyciski na obudowie nie funkcjonują.Niepokoi mnie ten fakt.Proszę o radę.Może warto zmienić Windowsa z 98 na jakiś inny?Czy jest szansa,że moja karta Aztech będzie normalnie funkcjonowała,czy lepiej jednak z niej zrezygnować?Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 Konfiguracja mojego komputera : AMD DURON 950 MHz, płyta główna ECS K7VZA ze zintegrowaną kartą muzyczną,128 MB SDRAM,GeForce MX 400 (firmy PINE). Z początku po kupnie używanego procesora i płyty wpiąłem do kompa moją starą kartę muzyczną AZTECH PCI 338-A3D (Aureal Vortex).Uruchomiłem pierwszy lepszy film i okazało się,że wcale nie chodzi płynnie,co jakiś czas klatki na ułamek sekundy się stopowały.Wyłączyłem więc tą kartę i jechałem na zintegrowanej,to rozwiązało mój problem,ale nie dałem za wygraną.Uruchomiłem obydwie karty i podczas włączania filmu komputer przestał odpowiadać,tak że nawet przyciski reset i power nie działały.Wyłączenie zintegrowanej karty muzycznej nie przyniosło skutku.Ciągle na moim AZTECHU Windows przy probie otwierania filmu się zawieszał.W końcu dałem za wygraną i używam dotąd karty zintegrowanej.Zauwazyłem niestety,że komputer i tak czasami się zawiesza w ten sposób,że przyciski na obudowie nie funkcjonują.Niepokoi mnie ten fakt.Proszę o radę.Może warto zmienić Windowsa z 98 na jakiś inny?Czy jest szansa,że moja karta Aztech będzie normalnie funkcjonowała,czy lepiej jednak z niej zrezygnować?Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Warto zmienić .Odinstaluj z systemu karty zainstaluj najnowsze stery. Zobacz przerwania , konflikty sprzetowe itp. Jaknie pomoże reinstall sytemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...