Skocz do zawartości
Electron

N3510i czy SE T68i a moze cos innego??

Rekomendowane odpowiedzi

co mam wybrac???Mam ok 400zł na koma.i zastanawiam sie pomiedzy tymi dwoma tel. Bardzo lubie nokia i akurat 3510i ma wszystko co potrzebuje:duza pamiec<szczegolnie zalezy mi na pamieci na smsy+ksiazka tel>java,gprs.na nokii super pisze mi sie smsy,i fajnie sie nia obsluguje<bawilem sie juz 3510i>z drugiej strony nigdy nie mialem w rece SE T68i a sprawdzalem i sa w podobnych granicach cenowych.co byscie mi doradzili?jakies wrazenia,super byloby gdyby ktos napisal kto uzywal obu komórek.a moze jakas inna komórka???z gory dziekuje za wszelka pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz..3510i ma moja siostra a t68i ma kumpela z lawki wiec sie dosc nabawilem :) a wiec 3510i ma 4096 kolorow a se 256 jest cholerna roznica poza tym roznia sie stylistyka ale se ma bluetooth czy jak to sie tam pisze irde ma a 3510i tego brak :/ no i 3510i aparatu nie mozna podlaczyc :/ wiec ja bym wybral 3510i :) ale od kiedy mam m55 z aparatem to se z mca bylby naprawde lepszy :D twoj wybor jezeli tak lubisz nokijne gry to bierz nokie :D

cya

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

buhehe co wy wypisujecie, porownywacz t68i z 3510i 8O NO COMMENT

http://www.esato.com/phones/index.php?phone=32&cp=48

=3146]http://telefonia.wp.pl/hardware/show.html?IN[id]=3146

=2646]http://telefonia.wp.pl/hardware/show.html?IN[id]=2646

To co ze 3510i ma 4000 kolorow, ale ma mniejsza rozdzielczosc wiec obrazki nie wygladaja za ciekawie na nim.... Nie posiada irdy, bluetootha, emaili, dyktafonu, gorsza bateria i wap (ver 1.2.1). t68i nie ma javy i poliforni, ale do dzwieku mozna dodawac do kazdej nutki wibracje, podswietlanie ekranu, diody, posiada 8 gier, a w np. w statki to mozna we 2 osoby grac za pomoca bluetootha. Mozna podlanczyc aparat cyfrowy, ktory robi wysmienite zdjecia (gdzies widzialem na tym forum zdjecia zrobione tym aparatem). T68i to telefon z wyszej polki, jest juz na rynku ponad rok i nadal jest bardzo popularny. Jak nie zamierzasz kozystac z tych wszystkich funkcji tylko masz miec telefon tylko do rozmow to wybierz tanszego 3510i, chyba widzialem gdzies promocje na abonament 1 zl +VAT ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nei pisze jakie sa fotki tylko jakei sa roznice  

nei widziales to nei mow

Na komorkach to ja sie znam wiec Ty lepiej nie mow jak nie wiesz. Ja tylko stwierdzam fakty.

:lol: :lol:

mistrzu :) ile miales w zyciu telefonow ?

przez 2 latka mialem ponad 15

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nei pisze jakie sa fotki tylko jakei sa roznice  

nei widziales to nei mow

Na komorkach to ja sie znam wiec Ty lepiej nie mow jak nie wiesz. Ja tylko stwierdzam fakty.

:lol: :lol:

mistrzu :) ile miales w zyciu telefonow ?

przez 2 latka mialem ponad 15

Stary wredny jestes i tyle :evil:

Acha, a Wroclaw to nie ŚLĄSK :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja za bardzo nie mogę pochwalić T68i. Po pierwsze - brak Javy. Po drugie - dwa pierwsze mi się zepsuły i wymieniali na nowy. Ostatnio dostałem trzeci i... na razie działa. Ale jest to już nowszy model - szara (a nie niebieskawa) obudowa i więcej gier (12).

Gdyby nie brak Javy - telefon bardzo dobry...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja za bardzo nie mogę pochwalić T68i. Po pierwsze - brak Javy. Po drugie - dwa pierwsze mi się zepsuły i wymieniali na nowy. Ostatnio dostałem trzeci i... na razie działa. Ale jest to już nowszy model - szara (a nie niebieskawa) obudowa i więcej gier (12).

Gdyby nie brak Javy - telefon bardzo dobry...

to ze ci sie telefon popsul to sie kazdej firmie zdaza.

faktycznie w se brakuje javy (t300 i t310 maja mophuna - ale to tylko gierki i drogie jest - poza tym t68 to wyzsza polka niz t3x0)

w zamian masz bluetootha (ktorego adaptery do kompa juz sa w cenie ok 200 zl), irde, rozbudowany terminarz, oraz ksiazke adresowa, zajebisty design, mozliwosc podlaczenia aparatu cyfrowego, mms'y i jakosc wykonania (mam w domu 4 ericssony lub sonyericssony - kazdy jest solidny i do tej pory dziala bez zarzutu).

dodam tylko ze mca-25 to jedna z najlepszych cyfrowek do komórek, wiec jesli komus na fotkach zalezy - to sie nie ma co zastanawiac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak w Se t68i jest z pamiecia na smsy i kasiazka tel.w nokii 150 smsów +500 do ksiazki<pamiec dynamiczna>jak pisze sie wam smsy na SE?

- okolo 60 sms'ow w telefonie + 25 na simie

- ksiazka telefoniczna - 250 kontaktow w telefonie + 250 numerow na simie.

przy czym kontakt to:

imie, numer domowy, numer sluzbowy, numer komorki, numer faksu, email, firma, i jakies bzdurki jeszcze tam sa.

a wiec 250 osob, do kazdej mozesz przypisac 4 numery telefonu + email.

- sms'y pisze sie przyjemnie, chociaz praca menu SE (ogolnie wszystkich nowych) jest relatywnie wolna - mi to w niczym nie przeszkadza.

- do T9 nie mam zastrzezen - tylko kilka wyrazow mi brakowalo, od razu je dodalem.

- pisanie dluzsyzch sms'ow tez jest przyjemne - jak przekroczysz 160 znakow to widac informacje o tym ze zostanie wyslany drugi (lub trzeci) sms.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do smsow to do najnowszych telefonow noki zminili sposob ich pisania, tzw. po A jest Ą (AĄBCDEĘFG moge sie mylic) i jest do tego trudno sie przestawic, a w SE T68i jest zwykly sposob pisania (ABCDEFG...). Ja osobiscie nie korzystam z T9 jakos mnie ta funkcja do siebie nie przekonala.

W simie ilosc numerow zalerzy od posiadanego typu karty sim i operatora.

Jeszcze dodam ze do SE T68i mozna do numeru dodac zdjecie i jak ta osoba bedzie dzwonic to pokaze sie wybrane zdjecie pod tym numerem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisiaj bawilem sie SE t68i moje wraznie:lepiej mi sie pisalo smsa na nokii3510i wydaj mi sie ze szybciej.co do pamieci to 60 smsów <w nokii 150>.dzojstik w SE fajne urzadzonko tylko na poczatku trudno sie przyzwyczaic. rozwazajac wszystkie plusy i minusy zdecyduje sie chyba na N3510i ..:

+pamiec<150 smsów>kasiazka 500

+java

Dziekuje wszystkim z forum którzy pomogli mi w wyborze. :D pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

racja 7250i to chyba teraz najbardziej wypasiony teklefon narynku.tez taki chce :twisted:  :twisted:

nie racja. najbardziej wypasiony na rynku to SE P800, potem leca ex equo SE T610 i owa wspomniana nokia 7650 - (moj prywatny ranking - zanim ktos zacznie narzekac niech przynajmniej rzuci okiem na te SE o ktorych pisalem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobrze pomarzyc o P800 http://www.esato.com/phones/phoneimg.php?id=33&ns=100 ale i Z600 niczego sobie http://www.esato.com/phones/phoneimg.php?id=105&ns=100 Siemens SX1 tez cool Dołączona grafika z noki fajna to N-Gage Dołączona grafika i 6600 Dołączona grafika

Narazie te telefony to tylko marzenie, bo ich cena to zniewala z nog. P800 chodzi po 2000 zl :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh ja bym bral t68 bo to wyzsza polka - dla mnie najwazniejsza jest bateria - musi dlugo trzymac - t68 t300 i pochodne maja udziwniona obsluge - zeby wyslac smsa trzeba sie naklikac :) - ale i tak je lubie nie lubie za to nokii mimo ze uzywalem jej telefonow 3330 6250 i owa 3510i tez mialem - moim zdaniem beznadzieja wyswietlacz paskudny - mimo ze se ma 256 kolorow to na nim wyglada wszystko lepiej bateria litowo jonowa - to juz przezytek w se jest litowo polimerowa, polifonia - ja bym tego polifonia nie nazwal - polifonie to ma t300 a nie to badziewie :))) brak irdy :/

Ale mnie nie sluchaj bo to bardzo stronniczy post :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

c.d. dziisaj dowiedzialem sie ze jest do sprzedania nokia6310i za 450zł. Jak ta nokia wypada w porównaniu do N3510i bo chyba funkcje maja podobne.chodzi mi glownie jak sie ja "uzytkuje" doplacic i ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> N6310i czy to sie nie oplaca. :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

c.d. dziisaj dowiedzialem sie ze jest do sprzedania nokia6310i za 450zł. Jak ta nokia wypada w porównaniu do N3510i bo chyba funkcje maja podobne.chodzi mi glownie jak sie ja "uzytkuje" doplacic i ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> N6310i czy to sie nie oplaca. :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi