luc_cypher Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 Witam! Chce zrobic panel z wyprowadzeniami line in/mic/front line/rear line na przod obudowy z mala zmianka. Z mic i line in nie ma problemu. jack-Kabelek-jack-gniazdo-kabelek-gniazdo i koniec. a z glosnikow kabelek ma isc do przodu.... ma byc 1 wyjscie na sluchawki .. wracac do tylu na glosniki..2 wyjscia. no i ma byc przelacznik glosniki/sluchawki Mam karte z oddzielnymi wyjsciami na przod i tyl i tu jest problem...mam 5 kabli(przod lewy,przod prawy, tyl lewy, tyl prawy, uziemienie) i musze je jakos wylaczac 1 przelacznikiem. Ma ktos pomysl jak to zrobic??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bic Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 załóż sobie w kompie skrzynke bezpiecznikową, i wyłączaj co ci się żywnie podowba :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@KER Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 załóż sobie w kompie skrzynke bezpiecznikową, i wyłączaj co ci się żywnie podowba :D Świetny pomysł. PS. Jak klikniesz na dodanie tematu to raz !!! Bo 2 razy ten sam temat zalozyłes !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc_cypher Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 Jak klikniesz na dodanie tematu to raz !!! Bo 2 razy ten sam temat zalozyłes !! Zawiesila sie strona i tak goopio wyszlo... A z tymi bezpiecznikami top odpada... chce miec 1 przelacznik na przodzie budy glosniki/ sluchawki... a przelaczniki znalazlem tylko z 6 miejscami do lutowania..na 2 linie..a mi potrzeba na 4 minimum... albo jakis uklad ale nie mam pomyslu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 no ja aktualnie jestem w trakcie tworzenia sound panela (do sb live) na procesorze Atmel (analizator widma akustycznego, regulacja glosnosci i takie podobe).. ktory bedzie zarazem panelem pokazujacym aktualny stan komputera.. temperatury, wentyle i tym podobne... narazie jestem wraz z kumplem w trakcie pisania programu do tego procesora.. ale niebawem jak znajde jakis dobry lcd graficzny to ukaze wam pierwsze fotostory z tych prac... a co do przelaczania sygnalu sluchawki/glosniki bedzie to robione za pomoaca mikroswitcha na panelu a reszta juz sie zajmie procesorek.. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 no ja aktualnie jestem w trakcie tworzenia sound panela (do sb live) na procesorze Atmel (analizator widma akustycznego, regulacja glosnosci i takie podobe).. Walić procesorki Atmela, przyjrzyj się np. specjalizowanemu procesorowi audio TAS3103 od Texasa. Potrafi wciągnąć i wypluć strumień danych w standardowym Serial Audio a po drodze ... cuda na kiju :) : – Four Serial Audio Input Channels – Three Serial Audio Output Channels – 8-kHz to 96-kHz Sample Rates Supported – 15 Stereo/TDM Data Formats Supported – Input/Output Data Format Selections Independent – 16-, 18-, 20-, 24-, and 32-Bit Word Sizes Supported • Serial Master/Slave I2C Control Channel • Three Independent Monaural Processing Channels – Programmable Four Stereo Input Digital Mixer – 3D Effect and Reverb Structure and Filters – Programmable 12 Band Digital Parametric EQ (!!!) – Programmable Digital Bass and Treble Controls – Programmable Digital Soft Volume Control (24 dB to –-∞ dB) – Soft Mute/Unmute – Programmable Dither – Programmable Loudness Compensation – VU Meter and Spectral Analysis I2C Output (!!!) – Programmable Channel Delay (Up to 42 ms at 48 kHz) – 192-dB Dynamic Range (Supports Up to 32-Bit Audio Data) – Dual Threshold Dynamic Range Compression/Expansion Można to to podłączyć do sblive przez SPDIF, zapodać na wyjście lepsze przetworniki 24bit i jazda :) Całością musiałby zarządzać jakiś kontroler, Atmel będzie w sam raz:) W sumie niezły projekcik. Na moje oko 2 miechy w plecy na zrobienie hardware i napisanie kompletnego softu na uC :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erbs Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 To wypas będzie - jakby poszło razem z SB 128 to bym sobie zmontował takie wejście do podłączenia mojej gitarki basowej z przodu kompa z jakąś regulacją brzmienia... Czekam na jakiś opis tego systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noldor Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 Kiedyś widziałem opis i rysunek płytki do SB Live! - podlaczało sie ją wewnętrznie do pinów i miało na przednim panelu wszystko łacznie z regulacją glósnosci poprzez potencjometr - tyle że nie moge tego nigdzie znaleźć :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Kiedyś widziałem opis i rysunek płytki do SB Live! - podlaczało sie ją wewnętrznie do pinów i miało na przednim panelu wszystko łacznie z regulacją glósnosci poprzez potencjometr - tyle że nie moge tego nigdzie znaleźć :/akurat regulacja glosnosci to nie jest problem w sb live... na karcie masz 3 piny do ktorych podlaczasz przyciski i regulacje glosnosci masz juz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noldor Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 niestety nie znalazłem opisu pinów całego "jeżyka" ale jakby ktoś miał to byłbym wdzięczny za podesłanie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 hmmm to nie jest w jezyku... piny odpowiedzialne za glosnosc sa przy kwarcu (taka mala srebrna puszka) i wyglada to mniejwiecej tak ._.. i cos tam jest nadrukowane vol.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...