Watcher Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 witam :D Chce sobie zmienic dysk na mowy. I mam pytanko: Jak sklonować partycje C: z zainstalowanym XP-kiem na inny nowy dysk bez konieczności przeinstalowywania winshita tak żeby się uruchamiał z niego? chodzi mi o obszar MBR. Wie ktos jak to zrobić ew. co ustawić w opcjach i w jakiej wersji ghosta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 Ogólnie coś takiego to nie problem dla ghosta. Nie pamiętam konkretnych komend ale chyba jest coś takiego jak from partition -> disk. Czy jakoś tak ;] . Trzeba tylko uważać przy wyborze source, destinity. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 jest jeden problem - po klonowaniu nie zawsze chce ruszyć XP rozwiązania 2: - zrób ghosta, odepnij stary dysk i potem odpal winde w trybie awaryjnym żeby wykrył nowy dysk i partycje, potem wystartuje już normalnie - zrób gosta, odpal ze starego dysku system, wykryje nowy napęd i go zainstaluje, potem zamień dyski i odpal system z nowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 oki zrobilem tak: zalozylem partycje na nowym HDD, potem dalem ghosta partition to partition, wszystkie pliko sie przegraly; potem dalem w biosie kolejnosc bota z nowego HDD a totem jakies bledy, i os sie nie odpala co zrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilk100 Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 zrob ghostem image partycji c z win xp se starego dysku a pozniej odtworz ja na nowym dysku c. Ja tak zrobilem z win Me i dziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...