Skocz do zawartości
niewiemek

Szczelność nagrzewnicy

Rekomendowane odpowiedzi

Szukalem i nie znalazlem a moze zle szukalem...

Mam generalnie pytanie jak najlepiej sprawdzic szczelnosc nagrzewnicy :]

Niedanwno zaopatrzylem sie w nagrzewnice od poldka. Napelnilem dla testow woda troche sie zmoczyla ale tez troche mi sie wody rozlalo przy nalewniu... dlatego zastanawiam sie jaka jest najlepsza metoda upewnienia sie czy wsio ok. Bo jak szyscic juz sie naczytalem (uzylem szukaj :] ) dzieki

PS

to moj pierwszy post wiec nie besztajcie mnie zbytnio ;ppp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozesz np zatkac jeden koniec do drugiego podlaczyc wezyk zanurzyc nagrzewnice w wodzie a koniec wezyka podlaczyc do sprezarki albo pompki do roweru ostatecznie mozna dmuchnac w ten werzyk(mocno!) i tam gdzie beda banki tam trzeba lutowac/klejic (niepotrzebne skreslic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:P

A moze np. zatkac jeden otwor kciukiem a w drugi silnie dmuchnac (nie za silnie) , zatkac jezorem - sprawdzac organoleptycznie zmiany cisnienia w nagrzewnicy. Jesli sa znaczy ze meczyles sie na marne ;P ...

a tak na serio to wysusz nagrzewnice i poprostu podlacz do ukladu zastepczego otwartego. pompa - nagrzewnica - zbiornik. ladnie posciel papierem toaletowym / lignina pod nagrzewnica i zostaw na 6 godzin ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi