Gość MATRIX5000 Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 Co sadzicie o tej płycie ASRock K7VT4-4X Via KT333CF+LAN bo ja mam zamiar kupic płytke ASRock K7VT2 Via KT266A+LAN nie wiem czy dołożyć w sumie nie wiele bo 20 zł i kupic te lepsza. Bo własnie nie wiem czy jest lepsza czy warto. którą wybrac poradzcie prosze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 ta płyta na kt333 ma hybrid booster (do OC) i termiczne zabezpieczenie. Straszna taniocha. Okazja? hmm... nie miałem przyjemności. Zaryzykuj i pochwal się wynikami OC. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 prawdę mówiąc płyty ASRock nie mają żadnych możliwości podkręcania, nawet mnożnika nie można zmienić a o zmianie napięcia można tylko pomarzyć (przynajmniej niektóre modele). już ECS przewyższa ASRock'a w każdej dziedzinie. lepej kup za 220 zł ECS L7S7A2 - mam i mogę polecić bo nie mam z nią problemów, ma AGP x8, zabloowane PCI/AGP, zmianę mnożnika (zworki), FSB oficjalnie 100-200 MHz, małe podnoszenie napięcia ale jest. wydajnościowo całkiem niezła, na pewno lepsza niż każdy KT333. LAN teżjest, ponadto dźwiękówka CMI i dodają czytin kart FLASH, który ja opchnąłem na allegro za 100zł (kolo jest z niego bardzo zadowolony) więc płyta mnie wyszła 150 zł (teraz 220 i 100 za czytnik = 120 :D ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeride Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 ehhhhhhh jak to nie mozna podkręcac na asrockach jak mój kumpel podkręcił duronka na Asrock K7VT4 KT333CF o 900mhz :D Poluje na ta płyte: ma zmiane mnoznika, napięcia,fsb czyli wszystko co potrzeba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeCom Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Ja z niej jestem zadowolony, choć nie jestem najbardziej wymagającym użytkownikiem. Zalety jakie znalazlem: -cena -małe wymiary -4x USB2 i LAN Wady: -kiepski dźwięk (choć 5.1) -dziwny BIOS -tylko 2 sloty na RAM Ta z chipsetem KT266A ma jeszcze 2 sloty na SDRAM, ale przy dzisiejszych cenach nie wiem jakie to ma znaczenie (chyba że ktoś ma pamiątki i nie chce się ich pozbywać) Mnożnik ustawiany jumperami(rev 3.0), coś tam bios z napięciem i magistralą też pozwala. Ogólna wydajność zadziwiająco dobra- transfer z dysku wzrósł mi dwukrotnie(!!), dysk podpięty pod USB2 też śmiga aż miło (film w 80 sek!!). Bios dziwaczny, nie pozwolił mi na pracę z napędem na drugim kanale działającym jako slave-nie ruszył kompa. Poruszanie się po nim to droga przez mękę. Koniecznie trzeba sflaszować najnowszą wersję, bo w starych jest dużo bugów. Resume: naprawde dobry stosunek możliwości do ceny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...