Skocz do zawartości
astray

aethra nt-ip...

Rekomendowane odpowiedzi

Problem pojawil sie jakos wczoraj... System czysty WinXP + SP1 + wszystkie aktualizacje, zainstalowalem HiSerial co dalo mi dostep do predkosci portu com rzedu 230kb/s ale po jakims czasie zaczely sie dziwne zerwania polaczenia, co chwile mrugaja diody td rd (nie pracuja tak delikatnie pykaja :) ) ale co najdziwniejsze zaczela rowniez przygasac diodka cts.. Modem sie rozlacza ale winda tego nie widzi, dalej widnieje ikona polaczenia, nie jest to typowe zerwania... wiec HiSerial Uninstall i wszycho na default, 115,200kb/s. Problem z mrugajaca dioda cts prawie zniknal, rzadko juz sie tak dzieje ale zerwania polaczenia nadal sa :/ co robic ?? czy to wina dialogu, softu czy moze modemu ?? Moze pomoze zmiana wielkosci buforow com ?? sam juz nie wiem, pomozcie. Aha i nie wiedzialem do konca w jaki dzial z tym pytaniem choc wybralem chyba dobry, wiec nie oburzajcie sie :) Podaje jeszcze info o sprzecie, moze to w czyms pomoze : Fic AU13 Athlon XP 1700+ 256mb 333mhz twinMOS... reszta chyba nieistotna, z gory thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sterowniki standard od dialogu czyli wersja "a", do drugiej uwagi sie zastosuje :) A co do p2p to eDonkey, ale rozlacza nawet gdy eDonkey nie dziala. A te stery ..."P" sa lepsze od a ?? Jesli tak czy moglbys podac skad mozna je zassac ?? Z gory thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...zainstalowalem HiSerial co dalo mi dostep do predkosci portu com rzedu 230kb/s...

w rzeczywistosci jest 128Kbit... tak tylko wyswietla.. transfer i tak bedziesz mial do 16 kilobajtow

a niedawno zmienilem usluge na CDI+ place do rachunku o dwa zlote z kawalkiem wiecej i za zmiane uslugi 10 zloty

dostalem zakonczenie NT z portem USB NetMod firmy IntraCom i mam bez zadnych kombinacji 128Kbit (na kazdej plycie glownej)... zakonczenie mozna tez bez problemow podlaczyc na RS232... samo urzadzenie lepiej wykonane od aethry... tak wizualnie, dziala bardzo ladnie i jak slucham np. radia to mam taki rowniutki transfer, na aethrze mialem lekko "skaczacy"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe juz po klopocie, winien byl maly wirusik, ktorego norton 2k3 nie wykryl... no trudno wazne ze juz all ok dzieki wszystkim temat do usuniecia, a tak btw. znalazlem ladne stery do aethry... v4.23ls - daja tyle ze modem laczy sie z predkoscia rowna 128kb/s :) Taki fajny bajer :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe juz po klopocie, winien byl maly wirusik, ktorego norton 2k3 nie wykryl... no trudno wazne ze juz all ok dzieki wszystkim temat do usuniecia, a tak btw. znalazlem ladne stery do aethry... v4.23ls - daja tyle ze modem laczy sie z predkoscia rowna 128kb/s :) Taki fajny bajer :]

powiedz w jaki sposob znalazles ten virus?? i jak go zlikwidowales??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

alt.pl.telefonia.dialog

możesz powiedziec cos wiecej .czy np. transfer masz tez 16kb/s??

alt.pl.telefonia.dialog to jest grupa dyskusyjna musisz uzyc jakiegos czytnika niusow

a z tymi kilobajtami nie qmam... rozwin mysl

chodzi mi o to , że przy zwykłej aetrze i uzyciu hiseriala transfer siega okolo 16k/s i wlasnie mam pytanie czy przy przejsciu na netMod'a bede mial tez transfer zedu 16k/s??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...