Skocz do zawartości
yogurcik

Na jakim ( najsłabszym ) sprzecie udalo ci sie postawic XP

Rekomendowane odpowiedzi

Kumpel urochomił Win95 na 386 SX lub DX nie pamietam ale 25mhz i 2 MB RAM. Widzialem to w dzialaniu :) Prawie nie dzialalo. To samo z Mortal Kombat 2. Po ciosie dysk zaczal cos mlocic :)

Jak wyszedł win95 to miałem 386SX 25Mhz, 4 MB RAM i twardego 80MB. Postawilem winde z ciekawosci i jakos tam chodziła ale szybko ją wywaliłem bo zajmowała ponad 60 MB i nie bylo miejsca na nic innego :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie powiedzcie pod agpx2 jaka karta grafiki najlepsza bo ja juz nie wiem Voodo czy jakas inna ??

Do czego? i do jakiego kampa?

W większości przypadków VooDoo3 będzie b.dobrym rozwiązaniem, można jeszcze myśleć o TNT2, GF2MX i Kyro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może odbiegnę troszkę od tematu. Mam Pentium 200 C6 WinChip, 64Mb RAM, główna jakaś b557 ver.1.32.  Da się to jakoś podkręcić ? Właśnie pod XP, żeby w miarę chodziło.

hmm nie kce cie martwic ale na tym kompie xp zapidalac szybko nie bedzie, no chyba ze dolozysz z 512 mb ramu ale winchip to procek porazka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hahaha klamcy z ta winda 95 !!!!! winda 95 osr2 wymaga 8mb rmu zeby ja wogole zinstalowac na 4 nie dziala !!!!!! - nie ladnei klmczuszki !!!!!! no chyba ze macie osr1 ten co dziala tylko na fat 16 - no ale ten po zainstalowaniu nie zajmuje 60mb a 45 !!!!! wiec klamiecie !!!!!!!!! - ten dziala na 4mb i nawet znosnie - ostatnio instalowalem taki na lapku dx4 100 12 mb ram i powiem jedno - lata!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co do osr 1 to udawalo mi sie takiego okraiwac nawet do okolo 30 mb :) - wymagala tego moja pierwsza maszyna 386 dx 40 20 mb ram !!!!!!!! - powiem wam jedno z taaka iloscia ramu bylem w tamtych czasach krolem :) co wiecej przez jakis czas mialem 32 mb ram na 386 co powodowalo wielka zazdrosc u kolegow ktorzy na 486 mieli po 4 mb ramu hiehiehie :) i winda dzialala im potwornie w porownaniu do mojego 386 :) - a wszystko dzieki 8 kostkach sim ten pierwszy po 4 mb kazda - bardzo zadko spotykane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hahaha klamcy z ta winda 95 !!!!! winda 95 osr2 wymaga 8mb rmu zeby ja wogole zinstalowac na 4 nie dziala !!!!!! - nie ladnei klmczuszki !!!!!! no chyba ze macie osr1 ten co dziala tylko na fat 16 - no ale ten po zainstalowaniu nie zajmuje 60mb a 45 !!!!! wiec klamiecie !!!!!!!!! - ten dziala na 4mb i nawet znosnie - ostatnio instalowalem taki na lapku dx4 100 12 mb ram i powiem jedno - lata!!!!!

A wiesz ze istnieją przełaczniki instalatora wymuszające instalacje na sprzęcie nie spęłniającym minimalnych wymagań???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

p266 +64ramu z XP na pokladzie - stacje robocze u mnie na polibudzie

p75 +64ramu win 2000 (dziala na kumpla kompie) - chodzi duzo lepiej niz 98 an tym samym sprzecie a odpala sie ponad 10 minut, obecnie bedizemy probowac postawic na p75 xp'ka:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

p75 +64ramu win 2000 (dziala na kumpla kompie) - chodzi duzo lepiej niz 98 an tym samym sprzecie a odpala sie ponad 10 minut, obecnie bedizemy probowac postawic na p75 xp'ka:)

Wiem jak działa win2k na 300 MHz i 64 MB ramu i nie wciskaj kitu, że lepiej niż 98 będzie chodził na p 75.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Win2k :) @ p200 / 64mb ram / 20gb hdd a jeszcze co robi ten komp :) ( seti jedyne 48h/wu / emule / winroute / nav / zone alarm pro ) fajnie dziala jak nic sie na nim nie robi w sensie wszystkie servisy smigaja w tle o plynnosci nie ma mowy chociaz zaraz po instalacji bylem zaskoczony sprawnoscia dzialania sprzetu :) (generalnie zapouje na wiecej ramu bo tego mu brakuje glownie .. i bedzie sie dalo uzywac )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi