LPC Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Megabyte prosze o jakiś aktualny link, bo z powyższego nie da rady ściągnąć :?: :!: :roll:Mozliwe że w danej chwili serwer nie chodził, spróbuj jeszcze raz. Chyba musze pomyśleć o jakimś serwerze zastępczym.ja targam bez problemu .....? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Gratulacje Megabtye, :lol: świetna sprawa - przypominają mi się mecze z podstawówki (na polskim... :lol: ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas13 Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Wszelkie FIFY wysiadaja :) A moze dalo by sie dodac w nastepnej wersji publicznosc w 3D ? :D W ta odmiane pilki noznej nie gralem dobre 15 albo i wiecej lat, ale powinna byc dobra na wolne chwile w pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Wszelkie FIFY wysiadaja :) A moze dalo by sie dodac w nastepnej wersji publicznosc w 3D ? :D W ta odmiane pilki noznej nie gralem dobre 15 albo i wiecej lat, ale powinna byc dobra na wolne chwile w pracy. kit z publiką dodać multiplayer i niech się kłejki i anrile chowają :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Widzę że same pochlebne opinie padają o mojej gierce. Bardzo się z tego cieszę i będę się starał ciągle ją ulepszać. Jeden z betatesterów (pozdro dla Gie-eN-Zet) zaproponował mi zmianę nazwy gry na jakąś nazwę własną np. „paper soccer”. Jestem skłonny zmienić nazwę, a Wy co o tym sądzicie. W tej chwile dopracowuje obecną wersję, planuje jeszcze poprawić „mistrza”, równolegle do tego pisze nową wersje. Jak już pisałem w nowej wersji na pewno będzie multi-player. Można by było stworzyć jakiś system rozgrywek sieciowych typu world-cup. Skombinowało by się jakiś serwer, ja bym napisał oprogramowanie do niego. Program na serwerze decydowałby, kto z kim będzie grał, później gracze zostali by o tym poinformowani i mieli by jakiś tam określony czas na rozegranie meczu. Oczywiście dzień i godzine meczu mogli by ustawić sami gracze. Planuję dodać taką opcję że oprócz graczy do każdego meczu mogliby dołączyć się kibice. Wszyscy mogli by ze sobą rozmawiać, program będzie miał wbudowaną funkcję chatu. Tą są oczywiście propozycje. Jak myślicie czy przyjęło by się coś takiego? Kilka osób pisało też o polepszeniu wyglądy programu np. przez zmiane wyglądu boiska, wprowadzenie kibiców. Można też by było dodać jakieś animacje jak kibice biją się na boisku itp. Obecnie mam opanowaną dwuwymiarową cześć DirectX także z oprogramowaniem nie byłoby problemu. Niestety nie mam zdolności graficznych i żeby to jakoś wyglądało potrzebowałbym pomocy jakiegoś grafika. W ciągu kilku dni powinienem udostępnić wersję z nowym „mistrzem”. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 Ponieważ wiele osób pisało mi na e-maila że nie mogą ściągnąć mojej gierki z podanego przeze mnie linku informuje że na serwerze było zmieniane oprogramowanie przez co nie można było ściągnąć mojej piłki. Obecnie już wszystko chodzi i grę można znaleźć pod adresem: http://www.megabyte.brzesko.net/download/index.php?ID=pilka2003 ://http://www.megabyte.brzesko.net/dow...p?ID=pilka2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Zmodyfikowałem nieco algorytm i mistrz powinien dużo lepiej grać. Czekam na opinie. Link do gierki już znacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TraFicK Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 Ja juz sciagam zaraz skomentuje ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpresspl Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 Megabyte, powiem tyle. JESTES WIELKI. To ja juz wiem co bede robil na informatyce w szkole :D We czwartek bede mial palmtopa z windowsem zobaczymy czy tam bedzie chodzil "Paper Soccer". Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 nowy mistrzu cos szybko traci ochote do walki :) http://picserver.student.utwente.nl/getpicture.php?id=403969 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 nowy mistrzu cos szybko traci ochote do walki :) http://picserver.student.utwente.nl/getpicture.php?id=403969 Czy mógłbyś napisać coś więcej? Żeby mistrz był nie do pokonania muszę jeszcze popracować. Narazie chodzi mi o to aby jednoznacznie można było powiedzieć że nowy mistrz jest lepszy od eksperta. Może się to wydawać dziwne ale ten ruch jest zgodny z moimi oczekiwaniami więc nie moge sklasyfikować tego jako błąd. Napisz za którym razem udało Ci się wygrać, jak masz chęci i czas to zrób mały turniej i napisz kto częściej wygrywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Postanowiłem troche odświeżyć ten wątek i zapodać link do bety wersji 2004 http://www.megabyte.brzesko.net/download/i...hp?ID=pilka2004 Można już grać w sieci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 A potem sprzedawac na allegro ;) fajna gierca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 A potem sprzedawac na allegro ;) fajna giercaSkąd wiedziałeś? :wink: :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 A potem sprzedawac na allegro ;) fajna giercaSkąd wiedziałeś? :wink: :) A czemu nie :D biznes to biznes hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpresspl Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Wszystko pięknie. Chętnie bym przetestował ten tryb multiplayer'a ale aktualnie nie mam jak :| Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 calkiem calkiem jest ta gierka, ale potrzebuje solucji, bo albo koles minie rozwala w kilku ruchach lub jak uda mi sie wygrac (zdazylo mi sie z 5 razy na 100 gier) to wygrana jest osiagana po dlugiej walce ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 giera jest wypas tym bardziej mulitiplayer ale denerwujace jest to ze za kazdym razem trzeba zakladac gre :) sprobuj zrobic zeby po wygranej/przegranej walce wyskakiwal komunikat czy zaczac nastepna rozgrywe czy cos w tym stylu :P no i czat by sie przydal :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::Zielak::.. Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 w sumie z gier tego typu wole ciacho moze bys to zrobil 2/1. Ale tak ogulnie to jet super zwłaszcza mulitiplayer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 tak wolnego serwera nie widzialem jeszcze :o wrzuc to lepiej na jakas republike, czy cus :/ i tak bedzie szybciej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warrior Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Jak chcesz to fajnie, szybko rozpowszechnić to daj znać na priv. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Gierka bardzo miodna :D Jesli mozna by cos poprawic (2004beta) jesli nie bylo jush wspomniane to: - fajnie by bylo jakby dało się łączyć z serwerem nie tylko po numerze IP, ale też nazwie DNS ;] (latwe do zrobiena a napewno sie komus przyda :D) i ewentualnie zapis ustawien servera ;] (nazwa servera pozostaje po ponownym uruchomieniu) - i zeby jeszcze nazwy graczy (ksywki) mozna bylo zmienic ;] To chyba tyle ;) Gra miodzio . Good Work :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 calkiem calkiem jest ta gierka, ale potrzebuje solucji, bo albo koles minie rozwala w kilku ruchach lub jak uda mi sie wygrac (zdazylo mi sie z 5 razy na 100 gier) to wygrana jest osiagana po dlugiej walce ;/Wstyd się przyznać ale nie wiem o co Ci chodzi z tą solucją. Ja na grach znam się tylko tyle żeby wiedzieć jak je zrobić. :) giera jest wypas tym bardziej mulitiplayer ale denerwujace jest to ze za kazdym razem trzeba zakladac gre sprobuj zrobic zeby po wygranej/przegranej walce wyskakiwal komunikat czy zaczac nastepna rozgrywe czy cos w tym stylu no i czat by sie przydalOk w drugiej becie będzie już wyskakiwał komunikat z pytaniem czy zagrać jeszcze raz. Czat dzisiaj zrobiłem. Pododaje jeszcze pare rzeczy i za kilka dni wrzuce na stronke nowszą wersję. w sumie z gier tego typu wole ciacho moze bys to zrobil 2/1. Ale tak ogulnie to jet super zwłaszcza mulitiplayer. Ciacho? możesz coś więcej o tym napisać. tak wolnego serwera nie widzialem jeszcze :o wrzuc to lepiej na jakas republike, czy cus :/ i tak bedzie szybciej. No właśnie nie wiem co się dzieje. Mi ssie na maxa :) a niektórzy mówią że ledwo idzie. Czy ktoś ma jeszcze problemy ze ściąganiem? A alternatywny serwer rzeczywiście by się przydał. W ciągu najbliższej doby spróbuje coś wykombinować. Gierka bardzo miodna Jesli mozna by cos poprawic (2004beta) jesli nie bylo jush wspomniane to: - fajnie by bylo jakby dało się łączyć z serwerem nie tylko po numerze IP, ale też nazwie DNS ;] (latwe do zrobiena a napewno sie komus przyda ) i ewentualnie zapis ustawien servera ;] (nazwa servera pozostaje po ponownym uruchomieniu) - i zeby jeszcze nazwy graczy (ksywki) mozna bylo zmienic ;] To chyba tyle Gra miodzio . Good Work Myśle że nie będzie z tym problemu. Dzięki wszystkim za propozycje i uwagi. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 chodzilo mi o wskazowki jak grac, zeby wygrac ;] chcialem sciagnac dwa dni temu to ledwo szlo i dalem sbie spokoj, ale wczoraj szlo z max predkoscia lacza :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 chodzilo mi o wskazowki jak grac, zeby wygrac ;] chcialem sciagnac dwa dni temu to ledwo szlo i dalem sbie spokoj, ale wczoraj szlo z max predkoscia lacza :/ Ok. To pomyśle nad jakimiś wskazówkami. Tylko że ja sam w to cienki jestem :) Jakbyście mieli internet z telenetu to byście tak nie narzekali na tepse :( Ja niestety nie mam wyboru. Chyba będe się musiał przeprowadzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Gierka REWELACJA. Przypoomniały mi się czasy szkoły średniej ;-) Gratuluje bardzo udanej gry :D Komputer gra bardzo dobrze, i zapewnia naprawdę DUŻO rozrywki. SUPER. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 bravo ! poprawiles algorytm pod wzgledem szybkosci - na najwyzszym poziomie komp mysli gora 2 sek. jednak nadal nie udalo ci sie tego co wiem ze planowales ;) komp nigdy nie bedzie lepszy od czlowieka - jest szybszy ale nadal do ogrania :) nie popelnia bledow ale brak mu jednak pierwiastka ludzkiego i planowania paru ruchow na przod + niekonwencjonalne zagrnia zrobilem turniej best of 10 na najwyzszym poziomie - wynik 3:7 dla eksperta ... mysle ze turniej za pare dni bedzie mial zupelnie inny przebieg ;) dawno nie gralem i pozapominlem "my special moves" :P 3 screen cos mi sie nie chce na server wladowac ;) chetnie zagram z kims w sieci ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Jeszcze coś ode mnie. Świeżo po testach MULTIPLAYER. Bardzo nieczytelne są kolory bramek. :roll: Proponuję zmienić je na takie kolory jak teksty po prawej: tak, zeby kolor bramki odpowiadał kolorowi tekstu "gracz1/2" albo po prostu dodać przy bramkach opisy - czyja bramka jest czyją ;-) Na pooczątku nie moglismy się w ogóle połapać :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 w sumie z gier tego typu wole ciacho moze bys to zrobil 2/1. Ale tak ogulnie to jet super zwłaszcza mulitiplayer. Ciacho? możesz coś więcej o tym napisać.trudno jest wyjasnic to nie majac kartki i olwika ale sprubuje :P : kazdy gracz stawiajaj pojedyncze linie _ lub | zagarnia sobie kwadraciki tylko pojedyncze na zamknietym kwadracie zaznacza ze jest jego o lub x http://www.th0m4s.website.pl/ciacho macie to zdjecje przylkadowej mapki gra tu 2 (na upartego mze grac wiecej osob :) ) czarwony i czarny 1 ruch niebieski zagarna kwadrat na gorze 2 czawony z lewego boku 3 niebieski na dole 4 czerwony prawy bok 5 niebieski w prawo (przy lewym boku) 6 czerwony zagranal kwadrat ktory zacza niebieski powiedzcie ze wiecie o co mi chodzi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 no gra jest perfect... tyle moge powiedziec... sprzedaj na allegro :> moze jakas 100 zarobisz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...