Skocz do zawartości
Megabyte

Podoba się wam moja gierka? Wersja 2004 (finalna)

Rekomendowane odpowiedzi

Gie-eN-Zet:

Rzeczywiście ta wersja to nie jest jeszcze to co planowałem. Polepszanie algorytmu komputera jest coraz trudniejsze. Jak na razie w sieci nie znalazłem odpowiedniego algorytmu, który po odpowiedniej przeróbce mógłby mieć zastosowanie w kartkowych piłkarzykach. Muszę więc sam wymyślić coś oryginalnego.

Veelckoo:

Kolory można zmienić w ustawieniach, oprócz tego gdy przesuniesz kursor myszy nad bramką w pasku statusu pokazuje Ci się informacja czy to jest twoja bramka czy przeciwnika.

Th0m4S:

Wiem o co Ci chodzi:) Nawet w to kiedyś grałem. Niestety nie wiedziałem jak się to nazywa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Th0m4S:

Wiem o co Ci chodzi:) Nawet w to kiedyś grałem. Niestety nie wiedziałem jak się to nazywa.

to jak dasz rade zrobic ??? :P
Nie widze żadnych problemów ze zrobieniem tej gierki tylko musze najpierw dokończyć sprawe z kartkowymi piłkarzykami. A czy próbował już ktoś to robić na kompa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łatwy ten ekspert na 5 meczy wygralem 3 :D

To możecie razem z Gie-eN-Zet'em przetestować tryb sieciowy. :wink:

Nie no Megabyte poprostu wypas!!!! Jak sobie przypomne że tłukliśmy w to z kumplem na każdym angolu (a było tego duuuuużo). Tyle że zanim sobie przypomniałem sztuczki dostałem kilka batów z... amatorem, hehehe. Wstyd  :D

Ja grałem na fizyce, a gierkę zrobiłem dlatego bo jeden kumpel ciągle ze mną wygrywał :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie ja też ciągle dostawałem baty. Za szybko podejmuję decyzje, stąd przegrywam również z kompem. Ale ten pomysł żeby sprzedawac na allegro to zły nie jest :) Może uzbierasz na bilet do Portugalii :D

Szczerze mówiąc to o allegro myślałem wcześniej :) Chce uruchomić serwer do gry on-line a bez kasy ani rusz. Ale dlaczego akurat do Portugalii ? :D

BTW: ile moglibyście dać za taką gierkę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nuttie:

Nie za bardzo kojarze o co Ci chodzi. Mógłbyś jakiegoś screena zrobić, zaznaczyć co Ci się nie podoba i mi go wysłać? Mój e-mail: mbyte@poczta.fm

Th0m4S:

Rozumiem że strzalka byłaby skierowana na bramkę przeciwnika? Jak miałaby wyglądać? Póki ktoś będzie grał na standartowym boisku to może mu to pomóć ale jak zrobi jakieś dziwne boisko na którym bramki będą koło siebie, albo będzie kilka bramek wtedy ta strzałka może wprowadzać tylko niepotrzebne zamieszanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UWAGA:

W wersji 2004 jest błąd w ekspercie. (Podziękowania dla RAV'a za zwrócenie uwagi na to) Dlatego jeżeli ktoś chce sobie pograć na najwyższym poziomie polecam ściągnąć wersje 2003. A błąd z 2004 postaram się naprawić jak najszybciej. Dużym plusem jest to że już go znalazłem :)

Napisał bym więcej ale musze już pędzić na uczelnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko gierka - daje dużo radości :). Chociaż na początku było ciężko, bo przez lata w to nie grałem - no ale trening czyni mistrza :).

PS. Zastosowałem taktykę "obudowania" własnej bramki i potem "huzia na Józia" :kijem: :lol:

Dołączona grafika

Dostał tak kilka razy pod rząd :)

PS. Najlepsze są momenty myślenia (normalnie ruch jest błyskawiczny) - po czym pojawia się parenaście kresek :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze ze masz taka taktyke jak ja, trzeba bedzie kiedys w multi zagrac, moze jakies rozgrywki tweakowe? :)

Megabyte, moze by tak jeszcze serwer dedykowany napisac? :) Nie byloby to glupie jak na jednym serwerze moglo by byc rozgrywanych kilka meczy naraz no i mozna by byc spectatorem, jakies votowanie map.. tzn. boisk ;) i juz zaraz quake jakis bedzie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauważyłem chyba jakiś błąd w algorytmie.

Otóż grając z ekspertem przez pomyłkę pojechałem nie tam gdzie trzeba (czerwona kropa) :

Dołączona grafika

w tym momencie ku mojemu zdziwieniu komputer zamiast pojechać wg zielonych strzałek i wygrać widocznie postanowił dać mi szansę :lol: i zrobił jakiś niecodzienny ruch w bok (czerwone strzałki)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Zapisana gra jest tutaj : http://zeus.polsl.gliwice.pl/~pitt/soccer1.gmp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nice :)

BTW znalazlem maly blad.. w grze sieciowej jak ktoras ze stron wyalczy program, to z drugiej strony przy pierwszym lepszym ruchu jest piekne Access violation :)

Wypadaloby sprawdzic czy polaczenie nie zostalo utracone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nice :)

BTW znalazlem maly blad.. w grze sieciowej jak ktoras ze stron wyalczy program, to z drugiej strony przy pierwszym lepszym ruchu jest piekne Access violation :) 

Wypadaloby sprawdzic czy polaczenie nie zostalo utracone.

Hmmm. Bardzo dziwne. Próbowałem u siebie w LANie wyłączać program i z drugiej strony żadnych błędów nie było. Program tak reagował jakby przeciwnik kliknął na "rozłącz". Mógłbyś dokładniej opisać okoliczności?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi