Skocz do zawartości
finalcell

Głośniki

Rekomendowane odpowiedzi

no nie glupie to jest :) jak do kompa to Ci napewno starczy, ale do kina domowego to nie wiem :? subek tylko 45W

Moc subwofera 45W w RMS, wielkość głośnika 6,5" 

Moc satelitek 4 x 15 W w RMS, wielkość głośnika przednie 4", tylnie 3" 

Moc centralnego głosnika 15 W w RMS, wielkość głośnika 4"

hmm... troszke malo ale tak jak mowilem do kompa to Ci styknie na pewno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie glupie to jest :) jak do kompa to Ci napewno starczy, ale do kina domowego to nie wiem  :? subek tylko 45W

Moc subwofera 45W w RMS, wielkość głośnika 6,5" 

Moc satelitek 4 x 15 W w RMS, wielkość głośnika przednie 4", tylnie 3" 

Moc centralnego głosnika 15 W w RMS, wielkość głośnika 4"

hmm... troszke malo ale tak jak mowilem do kompa to Ci styknie na pewno

45W to malo?? to jest moc RMS, czyli prawdopodobnie podskakiwalbys na fotelu przy max glosnosci, w przeciwienstwie do mocy PMPO, ktora opisuje moc jaka jest wstanie oddac zespol w ciagu 1ms, czyli jest to moc wyssana z palca :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

45W to malo?? to jest moc RMS, czyli prawdopodobnie podskakiwalbys na fotelu przy max glosnosci, w przeciwienstwie do mocy PMPO, ktora opisuje moc jaka jest wstanie oddac zespol w ciagu 1ms, czyli jest to moc wyssana z palca :wink:

45W to naprawde sporo ale dopiero glosniki powaznych firm (Vifa,Visaton,Peerless itp) maja rzeczywiscie deklarowana moc. Wiekszosc pozostalej tandety spalila by sie zapewne przy prawdziwych 10W (zreszta kiedys byl video-test w necie - cos w stylu Tom's hardware, ktory pokazywal jak sie maja deklarowane moce rzedu 110W RMS (o PMPO juz nie wspomne) do faktycznych mozliwosci.

Ludzie - nie oczekujcie cudow za takie pieniadze - za jakosc sie placi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dokladnie, a te podskakiwanie na fotelu to nie wiem ja mam wieze technics'a i sa w kolumnach u mnie lepsze glosniki i nie podskakuje :)

Heh - zapodaj sobie jakis konkretny subwoofer (np cos z Paradigma a wtedy gwarantuje ze bedziesz podskakiwal :) - oby nie za wysoko - ale poczatkowe wrazenie jest niesamowite. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dokladnie, a te podskakiwanie na fotelu to nie wiem ja mam wieze technics'a i sa w kolumnach u mnie lepsze glosniki i nie podskakuje :)

Heh - zapodaj sobie jakis konkretny subwoofer (np cos z Paradigma a wtedy gwarantuje ze bedziesz podskakiwal :) - oby nie za wysoko - ale poczatkowe wrazenie jest niesamowite. Pozdrawiam

zapewne :twisted: :twisted: :twisted: ale mi i tak starcza ta wiezyczka, a sasiedzi i tak mnie czesto odwiedzaja :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie masz z Tonsila kolumny

I to tez zalezy czy byly sluchane regularnie czy nie (i czy glosniki sa wymieniane czy nie ) ;)

jesli staly nie uzywane przez dluzszy okres czasu to znajac kolumny z tych lat (sam mam takie) po wlaczeniu muzyki zacznie ci sie sypac gabka (czyt. zawieszenie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie masz z Tonsila kolumny  

I to tez zalezy czy byly sluchane regularnie czy nie (i czy glosniki sa wymieniane czy nie ) ;)

jesli staly nie uzywane przez dluzszy okres czasu to znajac kolumny z tych lat (sam mam takie) po wlaczeniu muzyki zacznie ci sie sypac gabka (czyt. zawieszenie)

true :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to polecicie coś konkretnego 2.1 albo 5.1 najlepiej żeby były dobrze wykonane

no wiec:

:arrow: podoba mi sie ich wyglad, ale marka i moc :( http://allegro.pl/show_item.php?item=16094792

:arrow: 2.1 te polecam http://allegro.pl/show_item.php?item=16116430

:arrow: 5.1 tu jest duzy wybor np. http://allegro.pl/show_item.php?item=16107179, a wiekszy wybor masz tu http://allegro.pl/showcat.php?id=4403&orde...er=t&view=gtext polecam glosniki creative'a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...