Pigula Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 HeJ net mam z polpaka poprzez siec lan. serwer stoi na debianie i ma aut DHCP wiec w winie nic nie zmieniam :) net chodzi ok ale ale chodzi mi o konfiguracje linuxa. probowalem suse8.1, niby przy instalacji jest costam dhcp...lecz to nie dziala nawet odrazu po instalce nie mam sieci !! prosilbym o pomoc w skonfigurowaniu internetu, wszedzie jest konfig dla sdi ale to chyba nie to :) moje ustawienia w winie : oczywiscie przez dhcp ip 192.168.0.131 serwer 192.168.0.1 zewn niepamietam np;) serwer ma sambe, proxy ahh help help !!!! jakie pliki i jak skonfigurowac abym mial net i siec (chociaz ping) z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pigula Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 AHA mij ng GG 4074980 jakby co Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 Nie za bardzo cię rozumiem. Twój komputer pobiera dane z dhcp i jest klientem sieci? Jeśli tak to wpisz 'dhcpcd -t 10 eth0' (lub inny interface). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pigula Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Jes klientem sieci, i powinien pobierac adres Ip z zserwera (dhcp) ale tego nei robi. Chce teraz skonfigurowac pliki recznie, wie ktos co w takim przypadku zrobic? jebac te dhcp mam brame i ip wewn ( a nie m manternetu:>) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 a masz w ogóle dhcpcd zainstalowane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pigula Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 hehe raczej mam suse 8,1 pss jak bym nei mial to b mi wyskakimało unknown command czy cos w tym stylu :P ahh czuje ze cos na serwerze mają popi***ne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 U mnie pod windowsem DHCP dziala, pod linuxem nie dzialalo (w knoppixie bo w mandreaku tak) wiec skonfigurowalem recznie przez ifconfig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...