Skocz do zawartości
pcuser

Dotyczy wszystkich ktorzy maja athlona 1,7 serie JIUCB

Rekomendowane odpowiedzi

witam, jestem 1wszy raz na tym forum i to moj 1wszy post ;)

Wczoraj kupiłem Athlona 1,7 AXDA1700 DUT3C JIUCB 0325UPMW i mam problem :

podkrecilem tak z:

mnoznika nie zmienialem jest na auto, napiecie 1,625, fsb 150, pokazuje mi amd athlon 2500 + jednak jest w rzeczywistosci 1,70 GHz i jeszcze jeden problem : posiadam plyte gl. msi kt4v i przy takich ustawieniach nie za kazdym razem sie resetuje wogole nie ma obrazu (jak stalo mi sie tak za 1wszym razem to myslalem ze proca spalilem ale po ok 3 minutach startuje) czemu tak sie dzieje i dlaczego ?

help : a po za tym to jak najlepiej tego procka podkrecic prosze o w miare szybka odpowiedz bo czekac 3 minuty za kazdym razem przy resecie to katorga . . . :cry:

help

pozdrawiam

<<< PcUSer >>>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HEJ

Mam idetyczny procesor i ustawiam go na dwa sposoby:

fsb 166 mnoznik 12 1,7 v i mam wtedy 2400+ stabilnie

fsb 166 mnożnik 12,5 1,8 v i mam wtedy 2600+ ale przy takim ustawieniu

procek sie strasznie grzeje 52-55 normalnie 60 w stresie.

Athlony tak maja oznaczenie 1700xp jest w rzeczywistosci taktowane 1.47

a xp2500 to 1.7

Co do normalnego uruchamiania musisz podnieść napiecie procka i bedzie oki. Seria jucib jest jedna z pierwszych i kreci sie raczej słabo nie wyciagniesz z niej wiecej niz xp2600+/2100 aha pamieci ustaw synchronicznie bedzie ciut szybciej chodzic

powodzenia w kreceniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podniosles napiecie o 0,025V i bales sie ze sie proc spalil - nie no bez takich LOL'i

Podnies napiecie na 1,7V i zobacz czy problem ustapi - jezeli nie to jest to prawdopodobnie wina slabego zasilacza.

Co do napiecia to 1,8V mozesz smialo ustawiac bez obaw o rozwalenie proca - staraj sie ustawic zawsze jak najwieksze FSB - ustaw sobie mnoznik np na 8x i jedz FSB (w synchro of coz!) - dojedz do granicy stabilnosci - zapisz ta czestotliwosc i wtedy zrob FSB na 133MHz i jedz mnoznikiem - znajdz max stabilna czestotliwosc proca - zapisz - teraz podziel ta czestotliwosc przez zapisane FSB i masz mnoznik - zaokraglij w gore - jak bedzie cos niestabilne to zmniejszysz FSB o 1-2MHz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej chwili podkręciłem go tak : mnożnik auto, fsb 166, napiecie 1,7 chodzi stabilnie na 2500 + i sie resetuje co najwazniejsze zasilacz mam ok 300w, tylko na podkrecaniu sie zbytnio nie znam wiec prosze wybaczyc za takie bledy, bo wczesniej mialem duronika 1,2 to go podkrecilem na 1,5 i to byl szczyt moich umiejetnosci w podkrecaniu :D .

Mam do ciebie YoSHi jeszcze pytanko gdzie jest te synchro pamięci albo jak sie to nazywa ( wktorej zakladce w biosie albo cos ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej chwili podkręciłem go tak : mnożnik auto, fsb 166, napiecie 1,7 chodzi stabilnie na 2500 + i sie resetuje co najwazniejsze zasilacz mam ok 300w, tylko na podkrecaniu sie zbytnio nie znam wiec prosze wybaczyc za takie bledy, bo wczesniej mialem duronika 1,2 to go podkrecilem na 1,5 i to byl szczyt moich umiejetnosci w podkrecaniu :D . 

Mam do ciebie YoSHi jeszcze pytanko gdzie jest te synchro pamięci albo jak sie to nazywa ( wktorej zakladce w biosie albo cos ;) )

ak widze masz msi kt4v jet to w tam gdzie ustawiasz agp i ram oddzielna zkladka . Ja nie pamietam jak to sie naywa i tam sobie ustawiasz jesli chodzi o ram. Dzielkim masz automatyczny wiec go nigdzie nei znajdziesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam podkrecilem go max na athlon 3000+ (2652 MHz) to byla maxymalna czestotliwosc jaka osiagnalem ale procek nie zachowywal sie stabilnie i cholernie sie grzal niestety pozniej komp sie juz nie zrestartowal i musialem robic reset biosu za pomoca zworki niestety i po wgraniu nowego juz mi nic poprawnie nie dzialalo trza bylo formata robic niestety wiec tak pozno dlatego napisalem w tej chwili mam tak go ustawionego 2500+ (1.84 GHz) 166 fsb vcore 1.7 pozdrawiam czy ktos wiecej podkrecil ?

i jaki jest rekord ? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...