sharki9 Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 mam compaqa AP400 ma dysk na scsi jezeli zabieralem sie do instalacji z domyslnymi ustawieiami to nie widzial twardego i nie moglem zadnych partycji zrobic, jesli przy starcie z plytki uzylem scsi.s to juz widzial i moglem instalowac jednak po skonczeniu instalacji i resecie pisze kernel panic i nie moze otworzyc partycji root, nawet przy starcie jak wpisuje mount root=/dev/sdc1 niec nie pomaga co myslicie co moze byc nie tak ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Pewnie zainstalowałeś z domyślnym jajkiem (bare.i). Przegraj jajko scsi.s. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Pewnie zainstalowałeś z domyślnym jajkiem (bare.i). Przegraj jajko scsi.s. to znaczy jak wsadzalem plytke i zaczynalem instalowac domyslnie to znaczy jak pisalo boot: i naciskalem enter to nie widzial dysku wcale i nie moglem instalowac do piero jak zaczolem instalacje boot: scsi.s wiec chyba tak jak mowisz to widzial dysk zainstalowalem sobie slacka ale bo restarcie nie umi mi go uruchomic wyskakuje kernel panic i ze nie umie otworzyc partycji root nawet jak przy uruchomieniu ja ontuje tak jak tam pisze mount root=/dev/sdc1 wiec nie wiem co jest grane :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Ech. Instalatora uruchomiłeś z jajka scsi.s a na dysk przegrałeś bare.i. Przegraj sobie jajko scsi do /boot i dodaj do lilo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Ech. Instalatora uruchomiłeś z jajka scsi.s a na dysk przegrałeś bare.i. Przegraj sobie jajko scsi do /boot i dodaj do lilo. fajnie brzmi a mozesz opicac jak to zrobic bo mi to nic nie mowi, a nie znalazlem tez podobnego tematu na forum, bylbym bardzo wdzzieczny a i ktos moze potem z tego bedzie mial pozytek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Najprościej: zabootować się z płytki z jajkiem scsi.s, przegrać jajko z katalogu /kernels/scsi.s/ na płytce do /boot. Można właściwie zastąpić poprzednie jajko to będzie mniej roboty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...