Skocz do zawartości
keiename

Uwaga na sprzedawcow na WGK!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Kupilem 3 miechy temy DDR Elixira. Poniewaz mialem mature, egzaminy na studia i nie mialem czasu ich pozadnie wytestowac. Win mi sie jeba*o wiec przetestowalem i okazalo sie ze maja tyle bledow ze sie w glowie nie miesci :cry: Poszedlem wymienic i dowiedzialem sie ze gwarancja nie jest na rok (jak kupowalem to byla :!: :!: ) Chcialem je wymienic to nie maja :!: :!: O zwrocie kasy nie mam co marzyc bo sprzedawca sie nie przelewa i jak zrobia zwrot to sa w plecy (ja teraz tez jestem). Zostawilem im te pamieci i MOZE ( :!: :!: ) zadzwania ze wymienili.

Konkluzja: Jak kupujecie na WGK to pamietajcie o wzieciu gwarnacji na PISMIE :!: :!: :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popros jakiegos zajomego zeby jutro podszedl do nich i udawal ze chce cos kupic. Nich sie zapyta na ile wystawiaja gwarancje. Jezeli powiedza ze na rok to juz ich masz. Jezeli dalej nie beda chcieli wymienic to idz do rzecznika praw konsumenta i wtedy to napewno odzyskasz pamieci i to dobre.

Jakis czas temu byly prowadzone na ten temat dyskusje i jest taki przepis ze mozesz wymienic sprzet w ramach gwarancji na wolny od wad. Na zlozenie reklamacji masz 14 dni od zauwazenia usterki a nie od kupienia.

P.S. Jezeli jest to dobra firma (nie tacy to stoja tylko z laweczka) to powiedz co masz na tym stickersie napisane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Firma sie nazywa GEO ( :?: ) nie moge dokladnie napisac o pamiatki zostaly u nich :( . Wzieli je i powiedzieli ze do mnie zadzwonia jak zjawia sie goscie od ktorych kupili. A myslalem ze pozadna firma poprzednia koste jak u nich kupilem (256Mb SDRAM to byla 100% dobra). Jak kupowalem te DDR-y to przyszedl gosc wyjal SDRAMA powiedzial ze zle i wymienili mu od reki. I tak musze zainwestowac kolejne 260 zeta 2 DDR (tym razem bedzie Kingston od Artlandu 5 lat gwarancji) bo nie wiem kiedy mi te oddadza. Moze jutro a moze za miesiac, kto to wie :cry:

a kompa uzywac musze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Madry Polak...

A jak mialem inaczej to rozegrac? Przyjezdzac co tydzien i miec nadzieje ze sie ci "dostawcy" pojawia. Poczekam 2 tygodnie i jade (tyle wynosi czas naprawy zgloszonych usterek). Jak nie to trza bedzie zagrac inaczej (czego bardzo nie chce).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekam 2 tygodnie i jade (tyle wynosi czas naprawy zgloszonych usterek). Jak nie to trza bedzie zagrac inaczej (czego bardzo nie chce).

Ja tez nie lubie wjezdzac czolgiem do domu dyrektora firmy i rozwalac mu lba pociskiem przeciwczolgowym :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na wgk to poszukaj ramku w endorze albo crossie bo to w miare pewne i tanie firmy a artland ma troche wysokie ceny, poza tym wiele modeli pamieci ma dozywotnia gwarancje wiec nie rozumiem dlaczego daja na rok albo 5 lat !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na wgk to poszukaj ramku w endorze albo crossie bo to w miare pewne i tanie firmy a artland ma troche wysokie ceny, poza tym wiele modeli pamieci ma dozywotnia gwarancje wiec nie rozumiem dlaczego daja na rok albo 5 lat !!

to wyglada w ten sposob ze sprzedawca daje ci na 5lat gwarancjie i on musi sie z tym bujac po uplywie tego terminu niemasz prawa pociagac do odpowiedzialnosci sprzedawcy! ale producent lub dystrybutor na polske respektuje dozywotnia gwarancje!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupilem 3 miechy temy DDR Elixira. Poniewaz mialem mature, egzaminy na studia i nie mialem czasu ich pozadnie wytestowac. Win mi sie jeba*o wiec przetestowalem i okazalo sie ze maja tyle bledow ze sie w glowie nie miesci  :cry:  Poszedlem wymienic i dowiedzialem sie ze gwarancja nie jest na rok (jak kupowalem to byla  :!:  :!: ) Chcialem je wymienic to nie maja  :!:  :!:  O zwrocie kasy nie mam co marzyc bo sprzedawca sie nie przelewa i jak zrobia zwrot to sa w plecy (ja teraz tez jestem). Zostawilem im te pamieci i MOZE ( :!:  :!: ) zadzwania ze wymienili.

Konkluzja: Jak kupujecie na WGK to pamietajcie o wzieciu gwarnacji na PISMIE  :!:  :!:  :!:

gwarancja gwarancja a czy wiesz co to jest REKOJMIA i ze trwa rok od momentu zakupu))))))))) robia z ciebie bauwana!!! wzioles jakiekolwiek pokwitowanie zostawiajac im ta pamiec!!??? bo jak nie to cie wydymali na cacy i teraz mozesz im skoczyc!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to wez od nich pamiatki, z tego co moowish, to jest na nich stickers, trzeba sprawdzic date prodookcji na kostkach (moze da sie rozszyfrowac) (to jezeli nie masz daty na stickersie) i wtedy do rzecznika praw konsoomenta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupilem 3 miechy temy DDR Elixira. Poniewaz mialem mature, egzaminy na studia i nie mialem czasu ich pozadnie wytestowac. Win mi sie jeba*o wiec przetestowalem i okazalo sie ze maja tyle bledow ze sie w glowie nie miesci  :cry:  Poszedlem wymienic i dowiedzialem sie ze gwarancja nie jest na rok (jak kupowalem to byla  :!:  :!: ) Chcialem je wymienic to nie maja  :!:  :!:  O zwrocie kasy nie mam co marzyc bo sprzedawca sie nie przelewa i jak zrobia zwrot to sa w plecy (ja teraz tez jestem). Zostawilem im te pamieci i MOZE ( :!:  :!: ) zadzwania ze wymienili.

Konkluzja: Jak kupujecie na WGK to pamietajcie o wzieciu gwarnacji na PISMIE  :!:  :!:  :!:

No to wtopa :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buhehe Ale <span style="color:red;">[ciach!]</span>la ! zeby nie ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> gwarancji na pismie ! buhehe !

Widzisz sam sie dales wydymac !

Moze to jakas nauczka na przyszlosc ze na wszystko tzreba brac papier a nie wiezyc na slowo ! :)

Pozdrawiam i wspolczuje !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylem dzisaj na WGK i odebralem pamiatki bez zadnego problemu. Umowilem sie z gosciami ze jak pojawia sie dostawcy to odloza mi jedna kostke. Chyba sie wpozo zachowuja (mimo tek malego incydenty z gwarancja). Poczekam do koinca lipca i najwyzej pojade i sie przypomne. Bede tak upierdliwy az do skutku :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze nie kupuje sie w lipnych sklepach. Gwarancja na pamięc powinna być dożwotnia (tak dają w normalnych sklepach :wink: )

Po drugie nie trzeba mieć gwarancji na piśmie wystarczy ,że masz rachunek i automatycznie masz roczną rękojmie ,która daje większe możliwości klientowi niż gwarancja (na gwarancji sprzedawca moze sobie coś zastrzec np. czas naprawy itp.)

Jeżeli masz rachunek to muszą ci wymienić bez szemrania ,jeżeli nie masz nawet rachunku to wybacz ale jesteś super ciężkim frajerem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze nie kupuje sie w lipnych sklepach. Gwarancja na pamięc powinna być dożwotnia (tak dają w normalnych sklepach  :wink:  )

Po drugie nie trzeba mieć gwarancji na piśmie wystarczy ,że masz rachunek i automatycznie masz roczną rękojmie ,która daje większe możliwości klientowi niż gwarancja (na gwarancji sprzedawca moze sobie coś zastrzec np. czas naprawy itp.)

Jeżeli masz rachunek to muszą ci wymienić bez szemrania ,jeżeli nie masz nawet rachunku to wybacz ale jesteś super ciężkim frajerem.

Na gieldzie sie rachunkow nie wystawia !

Ja nie kumam jak mozna cos kupic nie biorac gwarancji !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na gieldzie sie rachunkow nie wystawia ! 

Ja nie kumam jak mozna cos kupic nie biorac gwarancji !

1. Jak to nie wystawia? Fakture mozesz zawsze dostac (czesto niestety za dodatkowa oplata).

2. Zgadzam sie gwarancja musi byc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Jak to nie wystawia? Fakture mozesz zawsze dostac (czesto niestety za dodatkowa oplata).

2. Zgadzam sie gwarancja musi byc.

Dostales kiedys rachuek ? Tak nie proszac o niego ! ??Ja jakos nie ! a faktura jest dodatkowo platna zazwyczaj :(

A gwarancja to podstawa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi