Skocz do zawartości
elpresspl

[OT] Jaka farba pomalowac obudowe??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Nie wiedzialem do jakiego dzialu wrzucic temat wiec postanowilem go tu zarzucic.

Pytanie jak w temacie.

Jaka farba (nie chodzi o kolor) olejna, do metalu czy jeszcze jakas inna??

Pozdrawiam

-el' Presidente-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja ostatnipo dorwałem Acryl Lack za 10zł 500ml i mi sie nim swietnie maluje i schnie zarombiśćie szybko po 6h dostał papierkiem sciernym wodnym i wygląda super

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK. Dzieki

W poniedzialek lece po farbe i zabieram sie do malowania (chyba ze jutro gdzies dostane w co watpie)

Jak juz pomaluje to wysle fotki Liskowi zeby zamiescil na Tweak`u.

Pozdrawiam

-el' Presidente-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja tesz mam pytanie czy farby do samochodów nadaja sie tesz do obódów. Czy mam używać podkładu. Na ile starczy mi puszka 500ml?

ja taka malowalem :D

na moded-kompz pisamli ze elpiej zedrezc stara emalie z obudowy :P Gowno prawda muj qumpel pomalowal mi w srodku na czerwono off koza pod cisnieniem :D SPOX Polecam Samochodowe :D

po paru dniach wzieliscmy sie na zew :D

hehe dorwalem u niego na warsztacie zajebisty BŁEKITNY METALIC :D QRWA Wymaiata tera moja obudowa :D hehe

dodal lakieru do farby wyieszal i pomalowal schnelo nie wiem 5 min :D nakladal 3-4 warstwy i schnelo nie cale 5 min i wziolem obudowe porzed chwila normalinie wyczyscilem z kurzu :P i postkrecalem :D hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja tesz mam pytanie czy farby do samochodów nadaja sie tesz do obódów. Czy mam używać podkładu. Na ile starczy mi puszka 500ml?

ja taka malowalem :D

na moded-kompz pisamli ze elpiej zedrezc stara emalie z obudowy :P Gowno prawda muj qumpel pomalowal mi w srodku na czerwono off koza pod cisnieniem :D SPOX Polecam Samochodowe :D

po paru dniach wzieliscmy sie na zew :D

hehe dorwalem u niego na warsztacie zajebisty BŁEKITNY METALIC :D QRWA Wymaiata tera moja obudowa :D hehe

dodal lakieru do farby wyieszal i pomalowal schnelo nie wiem 5 min :D nakladal 3-4 warstwy i schnelo nie cale 5 min i wziolem obudowe porzed chwila normalinie wyczyscilem z kurzu :P i postkrecalem :D hehe

aha zapomnialem :D Cza jeszcze zmatowac obudowe jak nie wiesz o co mi hodzi wez papier scierny o malej grubosci ziaren i zetrzyj brud nastepnie przetrzyj szmatak i nastepnie wez czysta szmate !!!! i wyczysc jodtlusc jom BENZYNOM EKSTRAKCYJNOM !!! zalezy jeszcze jakom farbe kupisz w sklepie spytaj sie sprzedawcy czym najlepiej bedzie odtluscic i jusz :D. jak tego nie zrobsz to bedziesz mial dziuri na obudowie po prostu nie wszedzie zakryje farba :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi