vincent_white Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Witajcie . Wiem że wiekszość może nawet nie odpowiadać na tak wielkie banalne pytania ... ale WALCZE I WALCZE i nie wiem dlaczego nie moge podkręcić procka . Moj sprzęt ( a raczej staruszek,ma on juz 2 lata ) : - duron 750 mhz - biostar M7VKB - geforce 2 mx/mx 400 ( 32 mb) - 128 ram - bios award wersja : 6.00 pg windows XP professional Połączyłem juz ołówkiem grafitowym mostki L1 i zwiększyłem napiecie łącząc mostek L7 ( otrzymałem vcore : 1.84 V (tak pokazuje Motherboard Monitor 5 )Problem polega na tym ze powyzej 804 komp wogóle nie chce sie załadować ) mam w biosie głópi mnożnik i gdy zmieniam mnożnik zmiania sie równiez i jakieś napięcie , obeznani bedą wiedzieć o czym mówie) nie wiem dlaczego nie mogę zmienić samego mnożnika. Chciałbym podkręcić do ok 1g procek. POMÓŻCIE !!! Z GÓRY DZIEKUJE. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Na jakim chipsecie jest ta płyta? Próbowałeś 133x7,5 (jeśli to KT133A lub wyżej)? btw jakie masz fsb max? Przy zmianie mnożnika nie zmienia się zadne "jakieś tam" napięcie coś diwnego :roll: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 jakie chlodzenie? ile stopni? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vincent_white Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 1. Właściwości mikroukładu płyty głównej Mikroukład płyty głównej VIA VT8363 Apollo KT133 In-Order Queue Depth 4 CAS Latency 2T RAS To CAS Delay 2T RAS Precharge 2T Liczba gniazd pamięci Gniazdo DRAM nr 1 128 MB (PC100 SDRAM) Właściwości AGP Wersja AGP 2.00 Stan AGP Włączone Rozmiar pamięci fizycznej dostępnej dla AGP 64 MB Obsługiwane szybkości AGP 1x, 2x, 4x Bieżąca szybkość AGP 4x Fast-Write Obsługiwane, Wyłączone Side Band Addressing Obsługiwane, Wyłączone Producent mikroukładu płyty głównej Nazwa firmy VIA Technologies, Inc. Informacje o produkcie http://www.via.com.tw/en/apollo/chipsetindex.jsp 2. Chłodze wiatraczkiem a Motherboard Monitor 5 pokazuje mi 25 stopni procka . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 na kt133 nie pobawisz sie szyna bo pow 110 chipset nie wyrabial, wyjatkiem chyba byl tylko abit. Moze Twoja plyta nie chce na wiecej pozwolic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vincent_white Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 Naprawde nie będę mógł podkręcić już ani troszkę ? Mam w biosie oto taki eustawienia, jak zmieniam mnożnik to wraz z nim zwiększają mi sie jakież mhz, czy to normalne ? W : CPU Host/Pci/Speed Spec : Defaul 100/33Mhz/-0.5% 100/33mhz/+-o.25% 100/33mhz/+-0.5% 102/34mhz/off 104/35mhz/off 106/35mhz/off 107/36mhz/off 108/36mhz/off i tak aż do : 112/37mhz/off Dziekuję z góry za odpowiedz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Souler Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 ustaw fsb 112,wiatraczek na NB,sprawdz temperature proca a potem pobaw sie mnoznikiem a zreszta rob co chcesz,na k7vza 112 dziala,to i u Ciebie powinno Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vincent_white Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 dzieki za odpowiedz ... tylko prosze abys mi powiedział ... (gdyż nie jestem az tak obeznany) jak i gdzie... ustawić:' - FSB na 112 ? - jak i gdzie ustawic wiatraczek na NB - jak i gdzie temp procka mam 24 i jak i gdzie ustawić póżniej mnożnik dzieki za odpowiedz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Souler u mnie nie dziala 112 na K7VZA v3.0 bios 3.6a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Souler Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 dziala 112 ,tylko ze ty masz 1ghz proca i dlatego moze byc problem. ja mialem do czynienia z durkiem 650 i stabilnie chodzi sobie na 112,czyli 730. fsb ustawia sie w zakladce biosu-pierwsza od gory po prawej stronie wiatraczek musisz przykrecic na ten chipset na plycie,ktory ma zolty radiator. mnoznik mozesz odblokowac laczac mostki L1 na procku (poszukaj, bylo),a potem zmiana w biosie,jak mozesz. chyba,ze chcesz ustawic na mostkach,ale to juz inna bajka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vincent_white Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Poprosze o wyczerpującą odpowiedz. Jeśli chodzi o przekręcenie wiatraczka, nie wiem o czym ty mowisz i chcialbym abyś jasniej napisał to co miales na mysli. Wyżej wszystko juz napisalem i czy nie ma nikogo kto by mógłby mi pomoc ????????????????????? I odpowiedzieć dokladnie i wyczerpująco ???????????? Jestem laikiem !!!! PROSZE , POMOŻCIE ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 przekręcenie !Chodzi ci pewnie o przykrecenie wiatraka.Masz go przykrecic na "czipset :wink: " plyty glownej czyli tam gdzie na plycie glownej masz radiator.Bedzie on mial za zadanie schladzac mostek plyty przy podwyzszonym FSB w twoim wypadku 112. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...