Zenfist Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Witam Was, właśnie przymierzan sie do sprawdzenia nowych pamiątek od OCZ. Wiem już, że bez podnoszenia napięcia chodzą na CL2.5-4-4 na 290Mhz, ale więcej nie daje rady mój Albatron :lol: Pamiątki mają jeszcze spory zapas mocy... ... i tu proszę Was o Pomoc - jaka płyta pociągnie powyżej FSB 300Mhz - mam już odpowiedni P4 w wersji inż. teraz czas na płytę... co polecacie :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Asusa P4C800 Deluxe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Witam Was, właśnie przymierzan sie do sprawdzenia nowych pamiątek od OCZ. Wiem już, że bez podnoszenia napięcia chodzą na CL2.5-4-4 na 290Mhz, ale więcej nie daje rady mój Albatron :lol: Pamiątki mają jeszcze spory zapas mocy... ... i tu proszę Was o Pomoc - jaka płyta pociągnie powyżej FSB 300Mhz - mam już odpowiedni P4 w wersji inż. teraz czas na płytę... co polecacie :?: skąd chcesz sprowadzać ile kosztują Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Przecież je można w Polsce kupić, więc po co sprowadzać. Jak myślicie: Wiecie może czym się różni pod względem O/C Abit IC7 od IC7-G??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 niczym - płyty IC7, IC7-G i IC7-Max3 (tutaj jest minimalna różnica w layoutcie płyty) nie różnią się niczym pod względem OC - do IC7-G można nawet wgrać bios od IC7-Max3 i płyta działa dalej wykrywana jako IC7-Max3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Ja ci polecam mojego ABita. W najnowszej wersji biosu poprawili stabilność i płyta może śmigać ponad 255FSB w stosunku 1:1 proc ram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Proszę o czytanie ze zrozumieniem :? Mam teraz 291Mhz 1:1 z procem, ale szukam płytki, która pójdzie więcej -powyżej 300Mhz - jakieś pomysły? Dla tych pamięci 290Mhz to pryszcz - niestety nie dla mojej mobo :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 na jakim mobo teraz jedziesz :?: Spróbuj może asusa p4c800 :| ale też nie da ci nikt gwarancji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Proszę o czytanie ze zrozumieniem :? Mam teraz 291Mhz 1:1 z procem, ale szukam płytki, która pójdzie więcej -powyżej 300Mhz - jakieś pomysły? Dla tych pamięci 290Mhz to pryszcz - niestety nie dla mojej mobo :( Wejdź na forum.abit-usa.com tam ludzie mają Abity ekstremalnie kręcone. Popatrz, poczytaj i będziesz wiedział. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Dzięki - z tego co tam wyczytałem - warto sprawdzić i abita i asusa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasquens Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Z tego co wiem to soltek albo msi mialy "gwarantowane" fsb 1200 MHz. Jednak nie prekonasz sie puki nie sprawdzisz. Jezeli chodzi o Abit'a to czytalem w artykule ze zyskuje na wydajnosci majac ostrzejsze default'owe timing'i pamieci. Dlatego jezeli chodzi o fsb to ustapil pola epox'owi (co nie znaczy ze byl mniej wydajny). A tak z ciekawosci to z kad wytrzasnales wersje inzynieryjna proca ? Kupiles czy jak ? A jak tak to ile wybuliles (bo pewnie sporo) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 Jutro zabieram się do testów - zobaczymy jak pójdą - może robimy zakłady :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 eeerrrrggghhhh doszedłem do FSB 301Mhz i spaliłem chiefteca 360W :/ FUCK! czekam znowu na TrueControl 550 z dimma :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!STONKA! Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 ASUS daje rady moj buja sie do 295 FSB , Abit tez dorby ale problemy z niektorymi pamiecami ma . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 eeerrrrggghhhh doszedłem do FSB 301Mhz i spaliłem chiefteca 360W :/ FUCK! czekam znowu na TrueControl 550 z dimma :( widze że trafiły ci sie niezłe egzemplaże wszystkim na zachodzie działają na FSB 275 ( cl3 3-4-8 ) 2.8V (deafult) daj jakieś screeny :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 MK1 dobrze gada, dajcie screeny :-). Ja na swoim asusie 300 fsb wycisnalem , ale tylko post (procek juz wymieka). Gdybym mial prometeie, to pewnie 320 fsb w zasiegu :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 kurde ja chce swoje truecontrol spowrotem :((((( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...