Gość Pigmej Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Mam pytanko. Czy ktoś używa do WC chłodnice (nie nagrzewnice!) z jakiegoś auta? Jeśli tak to podajcie z jakiego auta są najlepsze i koniecznie miedziane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 moze nie miedziana .. ale .. http://www.pclab.pl/modules.php?op=modload...tid=5657&page=1 jednym slowem super-hiper-mega czad ! 8O :roll: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Chlodnica miedziana? Jeszcze takiej nie widzialem, chyba ze w jakis starych samochodach. Teraz uzywa sie tylko alu, ze wzgledu na mniejsze koszty i niewiele gorsza wydajnosc. Co do linku to... :) Rozmawialem niedawno z kolesiem (moze pozna swoj przypadek), ktory na jednym bloku i chlodnicy z klimatyzatora na ph802 mial przeplyw 60 l/h. Pompka CPC raczej przy tym staje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 jezus maria, oni tam chyba nie zartuja :o :D :D :D LMAO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Chlodnica miedziana? Jeszcze takiej nie widzialem, chyba ze w jakis starych samochodach. Teraz uzywa sie tylko alu, ze wzgledu na mniejsze koszty i niewiele gorsza wydajnosc. Chyba jednak miedz jest dwa razy lepsza od aluminium :wink: 8) Poza tym chce miedz bo blok też mam miedziany więc wszystko jasne... :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Chyba jednak miedz jest dwa razy lepsza od aluminium :wink: 8) Tylko teoretycznie. Praktycznie roznice bardzo sie zmniejszaja. Dla przykladu dodam, ze miedzy duza Cu a Alu (fakt, ze rurkia sa w obu miedziane) nie bylo nawet 2C roznicy. O ile pamietam ~1C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 roznica ceny pomiedzy miedzia a aluminium jest tak duza, ze za ta sama cene nierzadko mozna zrobic chlodnice aluminiowa wydajniesza niz miedziana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Wszystko fajnie ale odchodzimy od tematu. Proszę ściśle o konkretnych chlodnicach. Jakie macie, jakie polecacie, itd. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Wszystko fajnie ale odchodzimy od tematu. Proszę ściśle o konkretnych chlodnicach. Jakie macie, jakie polecacie, itd. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawciu Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 moze nie miedziana .. ale .. jednym slowem super-hiper-mega czad ! 8O :roll: :lol: Cos mi sie zdaje, ze ten silicon to tak do kiepskiej pompy :roll: Gdyby taka od CO podniosla cisnienie to te weze pewnie by odfrunely :lol: Przerabiam bardzo podobny skraplacz do tego, ktory kiedys prezentowalem na forum - rurki miedziane o sr. 3/8" i dl. ok.12m, lamele aluminiowe, powierzchnia wymiany 14m2 8O - przeplyw przy pompie 1500l/h.... 60l/h :? Wpadlem na pomysl obciecia kolanek i zrownoleglenia czesci obiegow w chlodnicy. Sugeruje zrobic zamiast masy rurek (jak w tym wspanialym mod'zie do C*C, moze i daloby sie je na cybantach mocowac) , porzadny kolektor. Mysle ze mozna wziac jakas duza chlodnice samochodowa i zrobic to samo (o ile w ogole chlodnice samochodowe maja rurki laczone szeregowo :?: ). Jak napisal Lukas, miedz jest nie wiele lepsza od aluminium (w tym przypadku). Dla porownania - w profesjonalnym chlodnictwie wydajnosci miedzianych wersji skraplacza szacuje sie poprzez pomnozenie wydajnosci aluminiowych skraplaczy (tylko lamele alu) przez ok 1.03 :!: Z kolei (jak zauwazyl kiedys Popixs) inwestujac roznice cen w lepsza chlodnice aluminiowa, mozna uzyskac duzo lepsze wyniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 ja mam miedzianą chłodnice ale nie urzywam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 ja mam miedzianą chłodnice ale nie urzywam Co to za chłodnica? Od czego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 od 125p mają całe miedziane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 No proszę, jakie drogie materiały były używane w tym wielkim fiacie. Nagrzewnica miedziano-mosiężna, a chłodnica full miedź? Jakie to ma wymiary? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Father ma dużego fiata :lol: Chyba mu wykręce jutro z auta tą chłodnice :twisted: :twisted: :twisted: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 podobne do chiefteca dragona biga mam do sprzedania jedną jak by ktoś chciał a najlepsze że ona wcale oporów nie robi no prawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 od 125p mają całe miedziane Nie do konca, roorki sa miedziane, ale lamelki sa juz mosiezne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Ma ktoś fotkę tej chłodnicy (nie nagrzewnicy) od fiata i wymiary? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Oglądałem to dzisiaj u fathera w aucie i nawet to spoko jest. finalcell: Dzięki ale zalatwie ja sobie we własnym zakresie (za free) :twisted: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Chlodnica miedziana? Jeszcze takiej nie widzialem, chyba ze w jakis starych samochodach. Teraz uzywa sie tylko alu, ze wzgledu na mniejsze koszty i niewiele gorsza wydajnosc. Co do linku to... :) Rozmawialem niedawno z kolesiem (moze pozna swoj przypadek), ktory na jednym bloku i chlodnicy z klimatyzatora na ph802 mial przeplyw 60 l/h. Pompka CPC raczej przy tym staje. Pytałem w zakładzie naprawy chłodnic i powiedzieli że bezproblemowo są takie chłodnice (nie nagrzewnice) całe miedziane. Muszę tylko podejść i obejrzeć ale cenowo chyba się nie skuszę bowiem mam tą z łady lkupioną za skromne 12 pln :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 tomasir ja sprzedaje chłodnice Cu ja jutro fotkami swojej zarzuce tylko klej wyschnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 jestem ciekaw wydajności chłodnicy ze stara czy autosana ojojoj bybyło duże :blink: popatrze na szrocie za takimi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 wow :blink: ale wykopaliska :lol: bobslej w tym momencie awansowałeś na starszego archeologa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Są lepsi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrek71 Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Przeciez to niema sęsu,kawał szafy a efekt taki sam jak na nagrzewnicy. Np b.ważne jest zrobic dobrego shrouda itp....To tak jak z powietrznym tylko do pewnego momętu szybszy przepływ powietrza obniża temp. potem to juz tylko bzdura. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofi Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Kumpel ma chlodnice od duzego fiaciora, przykrecil ja z boku swojech Chofteca, jak kiedys ja u niego widzialem, to nie miala shroudu, ostatnio jakis zrobil, ale nie mialem okazji widziec. Taka chlodnica jest o tyle fajna, ze zalatwia odpowietrzebie bo ma korek na gorze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...