Dzidzia Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 Hmm mam taki problem sys dziala poprawnie(win 98 wszystkie uaktualnienia) wszystko ale po probie wlanczenia programu MS_dos (do fakturowania bo tego kompa ma glownie sluzyc ) albo nawet glupiego Norton Comandera wywala blad ze progz wykonal nie prawidlowa operacje o numerze E0002:itp. wraca do windozy i pisze zebym sprobowal w helpie usuwanie problemow z MS Dos przeczytalem od deski do deski chociaz jak sie spodziewalem nic tam nie znalazlem :cry: Config to: Celeron 1800 Mhz MOBO na SIS 648(chyba)Matsonic'a napewno Sis zaczynajacy sie na 6.. :cry: zintegrowan muzyka i LAN Dysk 80tka Samsunga Toshiba DVD Grafika Radeon 9000(jakis no name) 256 DDR 400 Noname Wydaje mi sie ze jest to wina SIS'a albo tego ze cos w dosie kaszani sie z DDR'ami hmm szczerze powiedziawszy rece mi opadaja bo zlozony komp pseudo biurowy nie spelnia glownego zalozenia nie da sie na nim pisac faktur :cry: Program to PC Kupiec Nie wiem moze sprobowac pod WinXP ale najpierw chcialem sie spytac o opinie forumowiczow bo reinstalka tego wszystkiego troche zajmie a szanse ze podzial sa prawie zadne :cry: Z gory dziekuje wszystki m za pomoc :!: Ps:Nie jest to wina wirusa jak mi ktos zasugerowal bo sys byl sprawdzony 2x najnowszym Symantec Norton Antivirus i scanerem online Mks_vir'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 Spróbuj ściągnąć program 'moslo' i zwolnić dosa. Może zaskoczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arakasi Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 Hmm sproboj moze pobawic sie ustawieniami opcji do odpalania trybu Dosowego, elegancki autoexec i config, dodaj stery dosowe do myszki, czy dzwieku, zwolnij pamiec konwencjonalna w jak najwiekszym stopniu; lub poeksperymentuj na dyskietce systemowe, moze tak sie uda odpalic pomijajac winde. Pozdro M. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 moslo niestety tez sie zawiesza . Ale znalazlem cos innego NortonComander po zaznaczeniu w opcjach uruchaminia na MS_DOS sys sie restartuje i zwiecha :-( ale jak kaze mu urzyc innych niz satandardowe ustawienia dla Autoexec i config.sys'a to startuje dzila ok . Wiec skopiowalem to i wklejilem do swojego windowsowego pliku(config i autoexec[tu probowalem roznych opcji na poczatku i na koncu wywalic i wklejic tylko to dodac wszystko itp. ) : config.sys: DOS=HIGH,UMB Device=C:WINDOWSHimem.Sys autoexec: SET TMP=C:WINDOWSTEMP SET TEMP=C:WINDOWSTEMP SET PROMPT=$p$g SET winbootdir=C:WINDOWS SET PATH=C:WINDOWS;C:WINDOWSCOMMAND;C:PROGRA~1ATITEC~1ATICON~1 SET PCK=1 objawy bledu(w progzach dosowych) sie zmienily zamiast wychodzic do windozy z programu pisze ze jest za malo pamieci (w roznych formach czasem pisze ilosc czasem tylko ze za malo ) w opcjach po modyfikacji configa pajawila sie wkoncu mozliwosc manipulowania pamiecia typu expanded(wczesniej pisal ze inny program zabrania dostepu czy jakos tak) ale jak sie dobralem do pliku C:WINDOWSEMM386.Exe pisze ze nie jest ona obslugiwana . Tak wiec moje pytanie (wydaje mi sie ze jest to jakis problem configa i autoexeca a nie sprzetowy) co jeszcze mozna/trzeba dopisac :cry: Apropo opcji odpalania probowalem niemal wszystkich mozliwosci (no czesc) modyfikacji ilosci pamici tryb chroniony itp w zakladce pamiec dla programu ktory chce odpalic i czasem wraca do bledu z wczoraj ,czasem pisze ze zamalo pamieci (w dos), a czasem nie reaguje wcale (i tak zle i tak do d.... :cry: ) Dla pewnosci wysylam config (dokladny): MOBO: Matsonic MS-9337C na SiS 648 Procesor Intel Celeron 1800 Mhz(128/400BOX) Ram: Oem DDR 256(333) Grafika:ATI Radeon 9000 (128Mb VIVO) Karta do obslugi kamer przemyslowych (Hi-cap 50) HDD:Seagate ST380011A (80 GB) Muzyka i LAN zintegrowany z plyta glowna Szczegolnie bede wdzieczny za wszelka pomoc dotyczaca Autoexec'a i config.sys bo mysle ze w tym tkwi problem ze nie potrafie dopisac prawidlowej obslugi pamieci dla progzow dosowych . PS: Szukalem informacji na Googlach napisalem do Microsoftu(jestem zarejstrowany ,soft jest orginalny) na googlach nic , microsoft nie odpisal :cry: Help :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...