Skocz do zawartości
Varrol

Kolejny temat o tym jaki cooler wybrać - ale nie do końca...

Rekomendowane odpowiedzi

No cóż, stwierdziłem że mój obecny cooler - Titan jest trochę za cienki, więc pasowało by kupić cos lepszego.

I tu jest problem - normalnie brałbym Zalmana Zalman CNPS 7000A-Cu, ale jest jeden problem (i nie jest to cena) - ten wentyl jest ogromny i może być problem z jego spasowaniem do mojej płyty, a i do przysżłych płyt.

Mam taki pomysł, żeby kupić Coolermastera HHC-001 i dokupić do niego adapter 60mm/80mm - bo standardowy wiatrak 60x60mm jest bardzo głośny. Sam radiator jest podobno całkiem wydajny, a zamontuje na nim stary wiatrak od Titana - który jest cichy i dobrze wieje (ew. dołoże Fan Mate'a).

Cenowo jednak nie wyjdzie to kolorowo, bo ok 200zł - tyle co Zalman CNPS 7000A-Cu, a znacznie drożej od Coolermastera Aero 7+.

I moje pytanie - co mam zrobić. Co będzie wydajniejsze i lepsze - "przerobiony" przeze mnie HHC-001, Aero 7+, czy może brać Zalmana i jakoś go upychać?

W grę wchodzą jeszcze oczywiście Volcano 7+, oraz Volcano 11, ale raczej nie, chyba że na Volcano 11 też bym wentyla zmienił...

Heh - tak naprawdę to powinienem myśleć o nowej grafie, ale gram coraz mniej, a pragnę ciszy... (ale chcę coolerek przyszłościowy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi