Varrol Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 No cóż, stwierdziłem że mój obecny cooler - Titan jest trochę za cienki, więc pasowało by kupić cos lepszego. I tu jest problem - normalnie brałbym Zalmana Zalman CNPS 7000A-Cu, ale jest jeden problem (i nie jest to cena) - ten wentyl jest ogromny i może być problem z jego spasowaniem do mojej płyty, a i do przysżłych płyt. Mam taki pomysł, żeby kupić Coolermastera HHC-001 i dokupić do niego adapter 60mm/80mm - bo standardowy wiatrak 60x60mm jest bardzo głośny. Sam radiator jest podobno całkiem wydajny, a zamontuje na nim stary wiatrak od Titana - który jest cichy i dobrze wieje (ew. dołoże Fan Mate'a). Cenowo jednak nie wyjdzie to kolorowo, bo ok 200zł - tyle co Zalman CNPS 7000A-Cu, a znacznie drożej od Coolermastera Aero 7+. I moje pytanie - co mam zrobić. Co będzie wydajniejsze i lepsze - "przerobiony" przeze mnie HHC-001, Aero 7+, czy może brać Zalmana i jakoś go upychać? W grę wchodzą jeszcze oczywiście Volcano 7+, oraz Volcano 11, ale raczej nie, chyba że na Volcano 11 też bym wentyla zmienił... Heh - tak naprawdę to powinienem myśleć o nowej grafie, ale gram coraz mniej, a pragnę ciszy... (ale chcę coolerek przyszłościowy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeChsoN Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 Moim zdaniem bierz zalmana i proboj go upchnac, tylko pamietaj nic na sile lekko mlotkiem :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 bierz zalmana i sprobuj go upchac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Jak mnie słuchy doszły planujesz zakup Asusa A7N8X. A akurat do niego Zalman pasuje idealnie. Nic nie trzeba ciąć i wszystko ładnie wchodzi. No i ta kombinacja wydajności i ciszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 ew poszukaj radiatora od Volcano 7+ i zapuść na nim jakiś witrak zalmana 92X92 powinno byćwydajnie i bardzo cicho no i bez kłopotów z montażem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...