Lagier Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 oto pierwsze wrazenia z duraczka ktorego dzisiaj dostalem na tescik :P 8) ponizsze wstepne screeny chyba wyjasniaja wszystko to i wiecej znajdziecie w artykule ktory juz nie bawem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 chyba go chlodziles freonem lol przetestuj w 3d maku i aquamarku 3 i w jakiejs grze bo sandra to szmelc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 chyba go chlodziles freonem lol przetestuj w 3d maku i aquamarku 3 i w jakiejs grze bo sandra to szmelc przeciez mowie ze to wstepne wyniki co do chlodzenia to v7+ na high spoczko sobie radzi ;) ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 mam tez takiego durexa i narazie ostroznie chodzi na 12,5*133 z racji tego iz mam pamieci pc2100. moze pomecze go w asynk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 mam tez takiego durexa i narazie ostroznie chodzi na 12,5*133 z racji tego iz mam pamieci pc2100. moze pomecze go w asynk moim skromnym zdaniem za 190 pln to niezla propozycja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 w sumie typowy 1700+ w rozsadnej cenie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 12*200 przy 1.9V, temp 41st. bede szedl albo w gore z czestotliwoscia albo w dol z napieciem :) proc za 195pln jest nie do przebicia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 no ladnie ladnie zastanawiam sie czy by nie zamienic XP a tego durnia tylko tego cehce szkoda ehh trezba by zrobic porownanie 2 takiech prockow xp 1700@2400 i takiego durnia w roznych " pozycjach " Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 zmoduj go na athlona xp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 literkologia mojego proca to DMD1400DLV1C Z321258262942 MIXHB 0333 VPMW Jak ktos to umie rozszyfrowac to prosze :) Zaleta tego procka wbrew temu co benchmark gada to odblokowany mnoznik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 zmoduj go na athlona xp jezeli chodzi o mnie to nie skorzystam przynajmniej na razie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 a jak z wydajnoscia? bo z tego co widze na sandrze to cienko... Jak jest w 3d marku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 poki co wydajnoscia jakos specjalnie nie swieci jesli chodzi o 3dmarki itd itp modowac go nie bede bo proc idzie na handel wiec i gwarancje by stracil teraz uzyskalem stabilne 200x10 przy def vcore to samo przy 133x15 wyzej juz sie jaja zaczynaja dziac i trza vcore zwiekszac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 a jak z wydajnoscia? bo z tego co widze na sandrze to cienko... Jak jest w 3d marku? cienko O) zobacz sobie porownywalnego 2400+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 ja nie rozumiem jak mozna sobie kupic takie gowno - za 230zl jest XP ktory ma 4x wiecej cachu - roznica w cenie to cale 40zl - no normalnie rewelacja - nic dodac nic ujac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 ja nie rozumiem jak mozna sobie kupic takie gowno - za 230zl jest XP ktory ma 4x wiecej cachu - roznica w cenie to cale 40zl - no normalnie rewelacja - nic dodac nic ujac...ja nie rozumiem jak mozna sobie kupic takie gowno - za 230zl jest XP ktory ma 4x wiecej cachu - roznica w cenie to cale 40zl - no normalnie rewelacja - nic dodac nic ujac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 no ale jak nie masz tych 40 zl? :) w sumie to calkiem ladnie idzie do gory, moze jakies pozniejsze serie dopiero pokaza prawdziwy pazur Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 przeczytaj ten cytat: ja nie rozumiem jak mozna sobie kupic takie gowno - za 230zl jest XP ktory ma 4x wiecej cachu - roznica w cenie to cale 40zl - no normalnie rewelacja - nic dodac nic ujac... gowno powiadasz to looknij nizej: Z Durona do Athlona XP ? Rosyjski serwis OverClockers.ru udowadnia, że tak! Rosyjski serwis OverClockers.ru po raz kolejny zadziwia świat. Po przeróbce Radeona 9500 w R9700 przyszedł czas na przeróbkę nowych Duronów w pełnoprawne Athlony XP. Otóż jak można było przypuszczać nowe Durony to nic innego jak Athlony, ale z zablokowaną połową L2 cache. Zablokowaną jednak dość prymitywnie, bo poprzez dokładnie jeden mostek L2. Po drobnej modyfikacji możemy cieszyć się posiadaniem 256 KB L2 cache. Okazuje się, że Durony te zbudowane są na tym samym jądrze Thoroughbred rev. B, co Athlony XP. Niestety wiele procesorów nie wytrzymuje takiej przeróbki i po prostu zawiesza komputer. Cóź, łatwo się domyślić, że wiele Duronów to po prostu odrzuty z mniej udanych Athlonów, gdzie np. cześć L2 cache jest uszkodzona. Nie ma jednak wątpliwości, że zdarzają się też w pełni sprawne CPU, co udowodnili koledzy z serwisu OverClockers.ru. Najciekawszą sprawą jednak pozostaje kwestia procesora AMD Athlon XP ?Thorton?, który to ma być Bartonem ze zmniejszoną ilością cache L2. Eksperyment z Duronem może świadczyć o tym, że Thorton również może w ten sposób okazać się podatny na odblokowanie połowy L2 cache. nadal uwazasz ze to goowno?? UPDATE: w 3dmarq nie swieci wynik porownywalny do mojego antka z podpisu [220x8] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 no i dobrze ze sie okazalo ze ma odblokowany mnoznik! byly wczesniej spekulacje czy tak jest.... w zaistnialej sytuacji rozwazam wymiane mojego proca na takiego durnia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Lagier swietnie - czy nie napisali czasem ze tylko niekiedy sie to udaje bo niektore durony maja uszkodzony pozostaly cache? - a jezeli chodzi o ten wspanialy wyniki przy Vcore 1,9V to zobacz moj podpis - 3dmark lata do okolo 15x163@1,85V (ok 2440MHz) - nie moge zrobic wiecej niz 1.85V na tym epoxie - poza tym ty masz chiefteca i n-forca - a ja gowniany zasilacz za 120zl i KT266A. - a jezeli ktos nie ma 40zl doplacic przy procku ktory i tak jest jak za darmo to niech sprzeda komputer i kupi pegasusa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 gdyby ten proc kosztowal ze 140zl to faktycznie bylby alternatywa dla mniej zamoznych - ale przy cenie wynoszacej ponad 80% Atlhona to jest to smiech na sali. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reaper Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 No no, juz od pewnego czasu przymierzam sie do tego Durka, na bank bedzie lepszy od mojego AXP A0. Wiecie gdzie go mozna dostac? PS. Lagier: mam ta laske na tapecie w telefonie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 wczoraj przeszukalem caly olsztyn i nie bylo wolniejszego procka od 2000+. Dostanie 1700+ czy 1800+ graniczy teraz z cudem, a przez net nie bede kupowal. Zdecydowalem sie na tego duronka bo jest fajny za te pieniadze. Reaper => komputronik, sirius, allegro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Lagier swietnie - czy nie napisali czasem ze tylko niekiedy sie to udaje bo niektore durony maja uszkodzony pozostaly cache? - a jezeli chodzi o ten wspanialy wyniki przy Vcore 1,9V to zobacz moj podpis - 3dmark lata do okolo 15x163@1,85V (ok 2440MHz) - nie moge zrobic wiecej niz 1.85V na tym epoxie - poza tym ty masz chiefteca i n-forca - a ja gowniany zasilacz za 120zl i KT266A. - a jezeli ktos nie ma 40zl doplacic przy procku ktory i tak jest jak za darmo to niech sprzeda komputer i kupi pegasusa. chlopie ale zrozum ze teraz dostanie jakiegokolwiek 1700+ czy 1800+ naprawde jest trudne a praktycznie niemozliwe nie mowiac juz o dobrej serii. Najtanszy XP czyli 2000+ kosztuje okolo 300 pln to o ponad 100 pln drozej a kreci sie roznie wiec IMHo wydaje mi sie ze ten durak to swietna alternatywa dla ludzi nie majacych zbyt duzo kaski. Co do wyniku to zapodaj procowi ktory standardowo pracuje na fsb 100mhz (200) szynke powiedzmy 200mhz(400) czy 220mhz(440) zobaczymy co ci pokaze :x spojrz na mojego proca z podpisu na fsb 170 smigal przy mnozniku 12.5 i vcore 1.9 na 10x200 przy vcore 1.9 niestabilny w prime i roznie w 3dmarq a teraz chobym nawet mu i 1.9v dawal nie chce stabilnie lazic na mnoznikach powyzej x8.0. Co do uszkodzonego cacheu to wiesz za 190 pln warto sprobowac czy jest on dobry czy nie :) pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 po pierwsze http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=202 to jezeli chodzi o to ze ich nie ma a dwa to to ze qmpel dwa tygodnie temu kupil 1800+ DLT3C - testowalem - stable - 1,5V 2,2GHz 1,7V 2,35GHz - cena 245zl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Ja w kwesti formalnej- obrazków nie widać :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Moim zdaniem gra w 100% jest warta świeczki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 jakos mnie ten durak juz nie jara tak jak przed wczesniej ... ;-) kilka dni temu kupilem dla znajomego boxowego xp1800+ 1,5v na asusie kt400 poszedl spox na 2166Mhz (13x166) z napieciem podniesionym do 1,6v i tylko dla pewnosci bo nie mialem duzo czasu... sou procek niezly... wszystko na box chlodzeniu (load 47*C) w lublinie sa dostepne cena za takiego boxa 270pln Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 durak dopiero wchodzi na nasz rynek a axp znika i bedzie wtedy wybor od 2400xp po 3200xp lub bartony no i te duraki ..i wtedy sie one rozkreca nazekamy tu na jego wydajnosc ale to jest odpowiednik celerona a on mimo 2.5 ghz jest do niczego :P a no i jeszcze ma byc 1600mhz ciekawe czy to bedzie poprostu podrasowany 1400 czy moze kolejny juz democ oc ze stajni AMD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 No no, juz od pewnego czasu przymierzam sie do tego Durka, na bank bedzie lepszy od mojego AXP A0. Wiecie gdzie go mozna dostac? PS. Lagier: mam ta laske na tapecie w telefonie :P A świstak siedzi i zawija..... Nawet jak wykręcisz Duraka 200Mhz więcej jak Athlona to ci gwarantuje że będzie wolniejszy od AntkaXP 64kB cache a 256kB to jest róznica i to znacząca, musialbys dzwignąc durka ze 400Mhz więcej jak Athlona żeby zaważyć niewielki wzrost wydajnosci w stosunku do Antka.Zmiana Athlona na Durona jest poprostu kretynizmem :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...