Skocz do zawartości
Lagier

New Duron 1400mhz i wszystko jasne - test o/c

Rekomendowane odpowiedzi

wczoraj przeszukalem caly olsztyn i nie bylo wolniejszego procka od 2000+. Dostanie 1700+ czy 1800+ graniczy teraz z cudem, a przez net nie bede kupowal. Zdecydowalem sie na tego duronka bo jest fajny za te pieniadze.

Wlasnie o to chodzi AMD. Juz prawdopodobnie nie bedzie 1700+ i 1800+, poniewaz ta nisze rynkowa zapelni Duron 1400 i 1600. Beda kosztowaly odp. 190 i 210(220) co zastapi wycofane xp1700+.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukasrz: Spojz w moj podpis, ten antek mi chodzi na 1700MHz stabilnie, dalej sie kladzie nawet przy 1.6v (wiecej nie pozwala moj Shuttle)

Ja wolałbym jednak zainwestować w jakiegoś Antka 2500 na Bartonie 512kB cache !

trzeba miec tylko ta kase :/

co do linka do komputronika to "chwilowy brak towaru" i to samo bylo w olsztynie, mimo iz proc byl w cenniku to nie bylo go na magazynie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lukasrz: Ale nie mam tyle kasy, w ogole nie mam kasy na zmiane sprzetu, tyle ze mam kontakt w sklepie ze mi po prostu zamienia tego mojego procka na nowke. Zreszta ja mam mobo na KT266A... nie wiem jak ty sobie wyobrazasz Bartona na niej :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lukasrz: Ale nie mam tyle kasy, w ogole nie mam kasy na zmiane sprzetu, tyle ze mam kontakt w sklepie ze mi po prostu zamienia tego mojego procka na nowke. Zreszta ja mam mobo na KT266A... nie wiem jak ty sobie wyobrazasz Bartona na niej :/

jezeli napiecia nie mozesz podniesc to drut moda zrob, zajmuje to kolo pol godziny (jak ma sie wprawe to 5 minut) i odblokujesz wieksze mnozniki i napiecie do 1,85 volta wlacznie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest jeden problem , moja płyta może nie wyrobić FSB200, przynajmniej wczoraj miała problemy :) , narazie jade na fsb175 i pamieci 166 .Teraz jestem w robocie nie mam jak tego posprawdzać a procka wczoraj dopiero dorwałem.Procek chodzi na 1400@2100 przy napieciu 1.75.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niemiec lub Lagier podajcie wyniki w SuperPI np przy 2Ghz fsb 166 lub 133

Z kąd mogę ściągnąć ten program "SuperPI" chciałem przetestować stabilność moich wyczynów.

Pozatym od powrotu z Dziwnowa nie mogę sobie darować przegranej w konkursie O/C więc wyciskam siudme poty z mego sprzętu. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...