Skocz do zawartości
Czuczu

Sony vs Canon vs coś innego

Co kupic?  

1. 1. Co kupic?

• Sony P92
      2
    • Canon A70
      17
    • cos innego
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Sony P92: 5mpix 8O bla bla bla

Canon A70: to juz chyba każdy zna.

inne propozycje?

Chcę kupić aparacik + karta pamięci 128/256mb. Musze się zmieścić w 2000zł. Ma to być aparacik do robienia zwykłych (dobrej jakości) zdjęć w mieszkaniu, w plenerze, ładne widoczki, macro itp.

Interesuje mnie również sprawa gwarancji. Co do Sony to jestem miło zaskoczony serwisem ale o serwisie Canona to sie już nasłuchałem niejednego złego. Jeśli jest inaczej to napiszcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A70 to typowo amatorski sprzecik. Ciezko mi cos powiedziec, bo nie napisales kompletnie nic , do czego bedziesz uzywal aparatu, ani czy jestes amatorem czy juz cos wiecej (tutaj chyba akurat nie mam takich watpliwosci). Wiesz, Twoje pytanie wyglada mniej wiecej tak :

Hmm, no nie wiem co ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>, moze litr wody mineralne, czy chlebek, pomozcie, co wybrac ! Mam 2.20 do wydania. Help ! :D

Oczywiscie, to joke, ale sprecyzuj nieco, czego oczekujesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym dolozyl troche lub sprobowal wyrwac za ta cene moze znajdziesz jakiegos sprowadzonego z Hitlerlandu Canona G2 . Co do Soniaczka to moze ma i 5Mpix ale jak wiadomo rozdzielczosc matrycy to nie wszytsko jak dla mnie wyglada doscy kiepsko i jest na drogie karty memory stick. Ogólnie pomiedzy Sony a A70 wziolbym Canona bo robi naprawde bardzo ładne zdjęcia nawet gdy obsługa sprowadza sie tylko do nacisniecia przycisku... W ciemno brałbym canona bo soniaka niestety nieznam a wyglada tandetnio (chociaz moge sie mylic...) ,canon wiadomo jedne z lepszych apratów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym dolozyl troche lub sprobowal wyrwac za ta cene moze znajdziesz jakiegos sprowadzonego z Hitlerlandu Canona G2 . Co do Soniaczka to moze ma i 5Mpix ale jak wiadomo rozdzielczosc matrycy to nie wszytsko jak dla mnie wyglada doscy kiepsko i jest na drogie karty memory stick. Ogólnie pomiedzy Sony a A70 wziolbym Canona bo robi naprawde bardzo ładne zdjęcia nawet gdy obsługa sprowadza sie tylko do nacisniecia przycisku... W ciemno brałbym canona bo soniaka niestety nieznam a wyglada tandetnio (chociaz moge sie mylic...) ,canon wiadomo jedne z lepszych apratówja bym dolozyl troche lub sprobowal wyrwac za ta cene moze znajdziesz jakiegos sprowadzonego z Hitlerlandu Canona G2 . Co do Soniaczka to moze ma i 5Mpix ale jak wiadomo rozdzielczosc matrycy to nie wszytsko jak dla mnie wyglada doscy kiepsko maly obiektyw w ogole taki jakis kieszonkowy jak te shity Musteka! ,a jak wiemy maly jest piekne a duze praktyczne i jest na drogie karty memory stick. Ogólnie pomiedzy Sony a A70 wziolbym Canona bo robi naprawde bardzo ładne zdjęcia nawet gdy obsługa sprowadza sie tylko do nacisniecia przycisku... W ciemno brałbym canona bo soniaka niestety nieznam a wyglada tandetnio (chociaz moge sie mylic...) ,canon wiadomo jedne z lepszych apratów. Canon A70 zaspokoji twoje potrzeby na 100% co do Soniaka to nie wiem (choć moze i jest lepszy?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma to być aparacik do robienia zwykłych (dobrej jakości) zdjęć w mieszkaniu, w plenerze, ładne widoczki, macro itp.

czy jakoś bardziej to sprecyzować?

Dużo zdjęć w życiu nie napstrykałem ale mam już za sobą zenita i kilka tanich kompaktów.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polecam Canona sam mam model PowerShot A40 kupiłem niedawno i jestem zadowolony na max !! a co do kupowania zagranicą odradzam bo troche funkcji ma ten sprzet a jak sie nigdy nie bawiłes to mozesz miec problemy, instrukcja po naszemu ma 170 stron wiec rzaczej warto kupic u nas

pozdrawiam

cichy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako ze "kazda sroka swoj ogon chwali" to ja polece Olympusa C-4000. Mam takowego i z czystym sumienien go polecam. Rewelacyjne super makro od 2 cm matryca 4 Mpix 3 x opyczny zoom, preselekcja czasu, przyslony, pelny manual oraz dobry tryb P automatyczny, oraz kilka programow (sport, portret) Co prawda wada jest ze ma karty SM bo sa tylko max 128 MB ale za to sa tanie.

Za 2 tysiace spokojnie kupisz z karta 128 MB i kpl aku np. na allegro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym zdecydowanie polecil Canona! Jesli musisz zamknac sie w wymienionej kwocie, pozostaje ci jedynie A70, albo S45 (4Mpixel), jednak bedziesz musial poszukac na allegro czegos z niemiec lub USA, bo u dystrybutorow strasznie zdzieraja.

Ja sam uzywam Canona G3, bardzo dobrze sie sprawuje, jedyne jego wady to rozmiary + waga, jednak optyke ma super! Poza tym ma rozne bajery, jak chocby LCD na otwieranej klapce oraz pilot :)

Jesli mialbys kupowac G2 zastanow sie czy nie lepiej juz kupic G3, gdyz roznica cenowa nie jest taka duza. W Niemczech G3 kosztuje 600EU lub mniej. Na allegro kupisz G3 nowke za 2800, lub taniej, jesli juz troche uzywany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos sie orientuje, czy kupiony w zagranicznym sklepie internetowym np.aparat cyfrowy podlega ocleniu? ...bo nawet doliczajac koszty przesylki, to i tak atrakcyjna alternatywa dla cen w Polsce. Tym bardziej, ze bardzo często mozna kupic w zestawie np. z karta flash (256MB), ktora wychodzi prawie za darmo. Gdyby nie to ewentualne cło.. Ale może się mylę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EEE mogłeś <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Soniacza :evil: Tak poważnie to ten Canon A70 jest też bajerka (kumpel posiada i widziałem fotki - super)

Ale jeszcze może zmienisz zdanie ---> kliknij --> moja furka w całej okazałości :wink: Może kiedyś :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 2000 kupilbym przywieziona mavice CD 300 sony.

Zero kart pamieci. Obiektyw zeissa. Fakt ze 3megapiksele ale to spokojnie wystrarcza dla swoich prywatnych zdjec. Poza tym to wplywa tylko na rozdzielczosc a zarazem na rozmiar zdjecia. Przy max rozdzialce na 5 megapikselach jedno zdjecie bedzie sporo wazyc. Tak wiec i tak sie kozysta z nizszych rozdzialek.

Brak kart pamieci to jest najwiekszy plus tego aparatu. Aparat ma nagrywarke plyt minicd 8mm. 210MB jedna cena w sklepie to 2zl a rw to 5zeta. Mniej wiecej. Kupujesz 3 plytki i masz spokoj na dluuuugi czas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja radze zajrzec na strone CHipa lub jesli ktos posiada takowa gazetke, to w umerze z czerwca tego roku jest test ponad 20 cyfrakow w cenie do 2500pln. I wiecie kto go wygral CANON PSA70 i ja tez takowego zakupuje w najblizszym tygodniu.No chyba, ze nowy A80 nie bedzie zbyt duzo drozszy.

A jesli ||Falcon|| uwaza, ze to "amatorski" sprzecik, to zdrowia zycze. Za ta cene takie fajne cacko.

Czuczu gratuluje wyboru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czuczu nie wysyłaj jej kasy na konto podejrzewam że to oszustka !!!! angela nie ma żadnych porządnych komentarzy nazbierała kilka po 5 zł a teraz wystawia tyle sprzętu po super cenie ? coś tu śmierdzi bądź ostrożny !!!!! bo jaa już raz sie naciołem na allegro :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

canon A70 to nie żaden głupi pstrykacz bo tam wszystkie parametry zdjęcia można sobię ręcznie ustawić i choćby tym przoduje nad innymi kompaktami w podobnej cenie. Cenę jego w usa widziałem za 295$ czyli 1100zł unas jest już do kupienia od 1500-1550zł.

A co do sony do jego jedynym dobrym kompaktem jest nowa V1 ba nawet bardzo dobrym, w końcu dwie nagrody w tym roku od EISA i TIPA za najlepszy produkt w kategorii.

aparaty kompaktowe sony te wszystkie Pxx nie ma co porównywać do odpowiadających im Canonów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam olympusa c5050 zoom, 5 megapixeli, karty cf, xd, sm, mnostwo bajerow, tylko przedzial cenowy chyba troche nie ten, bo kosztuje kolo 4000, ale wart jest tej kasy, tryb supermakro to genialna rzecz, do tego karta xd 256 mb, czegoz chciec wiecej. obiekty jest dosyc dobry, jasnosc 1.8, zdjecia robi cudne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

canon A70 to nie żaden głupi pstrykacz bo tam wszystkie parametry zdjęcia można sobię ręcznie ustawić i choćby tym przoduje nad innymi kompaktami w podobnej cenie. Cenę jego w usa widziałem za 295$ czyli 1100zł  unas jest już do kupienia od 1500-1550zł.

A co do sony do jego jedynym dobrym kompaktem jest nowa V1 ba nawet bardzo dobrym, w końcu dwie nagrody w tym roku od EISA i TIPA za najlepszy produkt w kategorii.

aparaty kompaktowe sony te wszystkie Pxx nie ma co porównywać do odpowiadających im Canonów

czyli dobrze zrobiłem kupując A70 do zastosowania typowo amatorskich :| myślałem nad G3 ale cena już 500$ i ta waga :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...