unkes15 Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Mam taki dylemat: co kupic? Geforce2 Ti 64 MB DDR (240 MHz/400 MHz) za 417 zł Geforce2 Ti 64 MB DDR (225 MHz/400 MHz) z TV-OUTem za 425 zł Radeona 7500 64 MB DDR (270 MHz/460 MHz) z TV-OUTem i DVI za 419 zł? Chciałbym głównie grać i oprócz tego pooglądać czasem Divx na TV-OUTcie. Która z tych kart będzie miała najlepszą wydajność? Który TV-OUT jest lepszy - Radeona czy Geforce? Komp w jaki chcę to wsadzić to prawdopodobnie Duron 1000, 128 MB DDR, Shuttle AK31 (KT266A), HDD Seagate 40 GB U6, monitor 15 cali, CD-ROM Samsung 52x, reszta standard. Który z powyższych chipsetów jest najbardziej podatny na overclocking? Jak wygląda sprawa ze sterownikami? Czy te karty są dużo szybsze od GF2 MX400 "China" i Radeona 7000? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Radeon jest chyba minimalnie wydajniejszy od GeForce'ów. Ma też lepszą jakoś obrazu, głuwnie 2D. Zwłaszcza jeśli te GeForce'y są Made in China&Tejwan&Przemyt :wink: Ja bym chyba brał radka... Jedyny problem z ATI to czasami niekompatybilność z grami, czy sprzętem. Na szczeście jednak co chwilę wychodzą nowe stery :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2002 jestem posiadaczem owego Gf2 Tit. i jestem z niego bardzo zadowolony bo przesiadlem sie z TNT2 :D . Z radeonem nie mialem stycznosci i jakos mi sie nie spieszy do tego, takze ci nic o nim nie powiem. Wiem ze Gf to Gf (takie wewnetrzne przekonanie :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2002 heheh glupie pytanie!!! Proste ze Radeona!!! mozesz jednoczesnie miec obraz na TV i na monitorze!!! Radeon jest szybszy o jakies 20% , jakosc obrazu jest lepsza i to duuuuuuuzo i Radeon jest o epoke w przod z nowinkami technicznymi. Facet Radeon nawet sie nie zastanawiaj!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Ja napisze krótko: Radeon i nie ma o czym gadać, już kończy się epoka Nvidii Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2002 brać Radka!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Ale karta padla w wyniku jak podejzewam przepiecia podczas wywalenia korkow... Na czas "serwisowania " mojej pożyczylem 0d kumpla R7500 firmy MINT. Moja 2Ti dzialala na 270/490 ten radek na 300/500 - do tego mam nie najnowsze bebechy :) PIII700@933 256ram - wrazenia: Radek jest o ok 10 do 20 % wolniejszy od tamtego winfasta , pozatym ma <span style="color:red;">[ciach!]</span>owe stery ( szczegolnie do OpenGL) , ogolnie zawiodlem sie na radku:( Moglem od reki ywmienic za doplata 50 pln to moja zwalona 2Ti bez czekania na to co " naprawi" serwis ale nie wymienilem.. Decyzja nalezy do ciebie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Ale karta padla w wyniku jak podejzewam przepiecia podczas wywalenia korkow... Na czas "serwisowania " mojej pożyczylem 0d kumpla R7500 firmy MINT. Moja 2Ti dzialala na 270/490 ten radek na 300/500 - do tego mam nie najnowsze bebechy :) PIII700@933 256ram - wrazenia: Radek jest o ok 10 do 20 % wolniejszy od tamtego winfasta , pozatym ma <span style="color:red;">[ciach!]</span>owe stery ( szczegolnie do OpenGL) , ogolnie zawiodlem sie na radku:( Moglem od reki ywmienic za doplata 50 pln to moja zwalona 2Ti bez czekania na to co " naprawi" serwis ale nie wymienilem.. Decyzja nalezy do ciebie :D 8O Co ty czlowieku wygadujesz. To wlasnie NVidiia ma problemy z OpenGL a nie ATI. Poza tym nie porównuj jakiegos MINT(Radeon 7500) z Winfastem (GF2 Ti) tylko podobnych pod względem jakosci wykonania producentow. Jak Winfast to porownaj go z kartami PRODUKOWANYMI przez ATI. Jeszcz sie dziwie jak przy ATI mogles miec problemy z OpenGL. J od czasow Rage 128 nie mialem ani razu z tym problemów. Wszystkie mozliwe do uruchomienia w tym trybie gry uruchamiam. Bierz radka!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Ale karta padla w wyniku jak podejzewam przepiecia podczas wywalenia korkow... Na czas "serwisowania " mojej pożyczylem 0d kumpla R7500 firmy MINT. Moja 2Ti dzialala na 270/490 ten radek na 300/500 - do tego mam nie najnowsze bebechy :) PIII700@933 256ram - wrazenia: Radek jest o ok 10 do 20 % wolniejszy od tamtego winfasta , pozatym ma <span style="color:red;">[ciach!]</span>owe stery ( szczegolnie do OpenGL) , ogolnie zawiodlem sie na radku:( Moglem od reki ywmienic za doplata 50 pln to moja zwalona 2Ti bez czekania na to co " naprawi" serwis ale nie wymienilem.. Decyzja nalezy do ciebie :D Facet czemu oklamujesz ludzi??? nie moziliwe to jest co powiedziales! podkrec radka mocno i zobaczysz ile bedzie szybszy od twojego Ti. Chwaisz to co masz taka prawda a R 7,5k jest duzo lepszy od gf2ti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2002 bo niby jaki bym mial w tym cel?? Pisze co widzialem u siebie na kompie , nie jest on najnowszy ( Abit BE6II) wiec moze na AMD + DDR lepiej ATI dziala. U mnie bylo tak jak pisalem. Np 3dmark 2001 na gf2Ti wynik ok4000 -4100 a na ati 3600-3700 w zaleznosci od sterow. W Q3 tez bylo wolnie a na dodatek po wlaczeniu oswietlenia vertex bylo ciemno (?) W nascar4 mailem przeklamania w grafie pod OpenGL a wD3D bylo spox ale wsio i tak wolniej niz na moim leadteku. Sam sie dziwilem ale to prawda i nie mowcie qrwa ze kituje!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2002 bo niby jaki bym mial w tym cel?? Pisze co widzialem u siebie na kompie , nie jest on najnowszy ( Abit BE6II) wiec moze na AMD + DDR lepiej ATI dziala. U mnie bylo tak jak pisalem. Np 3dmark 2001 na gf2Ti wynik ok4000 -4100 a na ati 3600-3700 w zaleznosci od sterow. W Q3 tez bylo wolnie a na dodatek po wlaczeniu oswietlenia vertex bylo ciemno (?) W nascar4 mailem przeklamania w grafie pod OpenGL a wD3D bylo spox ale wsio i tak wolniej niz na moim leadteku. Sam sie dziwilem ale to prawda i nie mowcie qrwa ze kituje!!! Tak to jest gdy sie instaluje najnowsz dętki i porównuje ich dzialanie z najstarszymi sterownikami od ATI :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Myslisz ze majac stale lacze z netem zainstalowalem najstarsze stery do ATi?? ehh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2002 nie chwal sie ja mam 512kbps za 30zl miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2002 nie chwal sie ja mam 512kbps za 30zl miesiecznie Tak a skąd (w sensie jakaś firma kafejka) czy co? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2002 nie chwal sie ja mam 512kbps za 30zl miesiecznie A jam mam 155Mb/s na lączu ATM na uczelni... i co ty na to? ZA DARMO!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2002 nie chwal sie ja mam 512kbps za 30zl miesiecznie Z kąd ty to masz? Jaka firma Ci to założyła :?: Ja też tak chcę :!: :!: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2002 nie chwal sie ja mam 512kbps za 30zl miesiecznie Tylko dla ciebie czy załozyłeś sobie razem z dziesięcioma kumplami? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2002 to 512kbps mam na 7 osob. Ale te siedem osob korzysta z neta gdzies 2h tygodniowo i nic nie sciaga!!! LAMY wiecie o co biega co nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2002 ODBIEGACIE OD TEMATU ! chiba hehehehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2002 heh kolo sie pytal o graficzna a my dyskutujemy o laczach :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2002 heh kolo sie pytal o graficzna a my dyskutujemy o laczach :-) w końcu to podobne tematy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2002 Po pierwsze kolo mowi, ze mu chodzila ATI wolniej to tak byc musialo. Co za kretynstwo jest mowic z daleka jak sie jeszcze kolesia nie zna, ze klamie!!! Na jakiej podstawie tak sadzisz tristan ? I 512kb na 7 osob to ja mam gdzies. Niech sie zdarzy, ze nagle zachce im sie sciagac, to mnie w q3 by szlag trafil- ping 300 :) I oczywiscie twoje slawne haselko- nie znasz ludzi a mowisz LAMA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ST@LOWY SZCZUR Opublikowano 14 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2002 8) RADEK 8) A CO DÓ LACZA TO CIEKAWE 512 KB/S oto link prosze lukać http://www.neostrada.pl/tpsa/run?n=info&p1=cennik :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 14 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2002 Skoro komuś jest lepiej ( lub wydaje sie ze lepiej) to git i niech sie cieszy. Ja bym GF2 Ti na R7500 nawet ATI ( zresztą ten MINT mial kod ATI 102 czy 109 sam juz nie pamietam , ale stery ATI firmowe sie na nim instalowaly spox. A co do łącza to mam z PW i potrafie przez nocke sciagnac nawet 1,5 -2 GB stuffu :D ale to OT. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthNICK Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2002 heheh glupie pytanie!!! Proste ze Radeona!!! mozesz jednoczesnie miec obraz na TV i na monitorze!!! Radeon jest szybszy o jakies 20% , jakosc obrazu jest lepsza i to duuuuuuuzo i Radeon jest o epoke w przod z nowinkami technicznymi. Facet Radeon nawet sie nie zastanawiaj!!! Potwierdzam ze glupie tymbardziej ze cena podobna Radek jest lepszym pod kazdym wzgledem. No i mam takie wewn.przekonanie ATI to ATI:)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budasty Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2002 W wydajności nie ma dużych różnic ale jakość obrazu i przede wszystkim jakość wyjścia TV przemawia za Radkiem, przy zbliżonej cenie wybrałbym Ati. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...