Skocz do zawartości
unkes15

GF2 Ti VS Radek 7500

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki dylemat: co kupic?

Geforce2 Ti 64 MB DDR (240 MHz/400 MHz) za 417 zł

Geforce2 Ti 64 MB DDR (225 MHz/400 MHz) z TV-OUTem za 425 zł

Radeona 7500 64 MB DDR (270 MHz/460 MHz) z TV-OUTem i DVI za 419 zł? Chciałbym głównie grać i oprócz tego pooglądać czasem Divx na TV-OUTcie. Która z tych kart będzie miała najlepszą wydajność? Który TV-OUT jest lepszy - Radeona czy Geforce? Komp w jaki chcę to wsadzić to prawdopodobnie Duron 1000, 128 MB DDR, Shuttle AK31 (KT266A), HDD Seagate 40 GB U6, monitor 15 cali, CD-ROM Samsung 52x, reszta standard. Który z powyższych chipsetów jest najbardziej podatny na overclocking? Jak wygląda sprawa ze sterownikami? Czy te karty są dużo szybsze od GF2 MX400 "China" i Radeona 7000?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radeon jest chyba minimalnie wydajniejszy od GeForce'ów. Ma też lepszą jakoś obrazu, głuwnie 2D. Zwłaszcza jeśli te GeForce'y są Made in China&Tejwan&Przemyt :wink: Ja bym chyba brał radka... Jedyny problem z ATI to czasami niekompatybilność z grami, czy sprzętem. Na szczeście jednak co chwilę wychodzą nowe stery :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem posiadaczem owego Gf2 Tit. i jestem z niego bardzo zadowolony bo przesiadlem sie z TNT2 :D . Z radeonem nie mialem stycznosci i jakos mi sie nie spieszy do tego, takze ci nic o nim nie powiem. Wiem ze Gf to Gf (takie wewnetrzne przekonanie :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heheh glupie pytanie!!! Proste ze Radeona!!! mozesz jednoczesnie miec obraz na TV i na monitorze!!! Radeon jest szybszy o jakies 20% , jakosc obrazu jest lepsza i to duuuuuuuzo i Radeon jest o epoke w przod z nowinkami technicznymi. Facet Radeon nawet sie nie zastanawiaj!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale karta padla w wyniku jak podejzewam przepiecia podczas wywalenia korkow... Na czas "serwisowania " mojej pożyczylem 0d kumpla R7500 firmy MINT.

Moja 2Ti dzialala na 270/490 ten radek na 300/500 - do tego mam nie najnowsze bebechy :) PIII700@933 256ram - wrazenia:

Radek jest o ok 10 do 20 % wolniejszy od tamtego winfasta , pozatym ma <span style="color:red;">[ciach!]</span>owe stery ( szczegolnie do OpenGL) , ogolnie zawiodlem sie na radku:( Moglem od reki ywmienic za doplata 50 pln to moja zwalona 2Ti bez czekania na to co " naprawi" serwis ale nie wymienilem..

Decyzja nalezy do ciebie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale karta padla w wyniku  jak podejzewam przepiecia podczas wywalenia korkow... Na czas  "serwisowania " mojej pożyczylem 0d kumpla R7500 firmy MINT.

Moja 2Ti dzialala na 270/490 ten radek na 300/500  - do tego mam nie najnowsze bebechy :) PIII700@933  256ram - wrazenia:

Radek jest o ok 10 do 20 % wolniejszy  od  tamtego winfasta , pozatym  ma <span style="color:red;">[ciach!]</span>owe stery ( szczegolnie  do OpenGL) , ogolnie zawiodlem sie na radku:( Moglem od reki ywmienic za doplata 50 pln to moja zwalona 2Ti bez czekania na  to co  "  naprawi" serwis  ale nie wymienilem..

8O Co ty czlowieku wygadujesz. To wlasnie NVidiia ma problemy z OpenGL a nie ATI. Poza tym nie porównuj jakiegos MINT(Radeon 7500) z Winfastem (GF2 Ti) tylko podobnych pod względem jakosci wykonania producentow. Jak Winfast to porownaj go z kartami PRODUKOWANYMI przez ATI.

Jeszcz sie dziwie jak przy ATI mogles miec problemy z OpenGL. J od czasow Rage 128 nie mialem ani razu z tym problemów. Wszystkie mozliwe do uruchomienia w tym trybie gry uruchamiam.

Bierz radka!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale karta padla w wyniku  jak podejzewam przepiecia podczas wywalenia korkow... Na czas  "serwisowania " mojej pożyczylem 0d kumpla R7500 firmy MINT.

Moja 2Ti dzialala na 270/490 ten radek na 300/500  - do tego mam nie najnowsze bebechy :) PIII700@933  256ram - wrazenia:

Radek jest o ok 10 do 20 % wolniejszy  od  tamtego winfasta , pozatym  ma <span style="color:red;">[ciach!]</span>owe stery ( szczegolnie  do OpenGL) , ogolnie zawiodlem sie na radku:( Moglem od reki ywmienic za doplata 50 pln to moja zwalona 2Ti bez czekania na  to co  "  naprawi" serwis  ale nie wymienilem..

Facet czemu oklamujesz ludzi??? nie moziliwe to jest co powiedziales! podkrec radka mocno i zobaczysz ile bedzie szybszy od twojego Ti. Chwaisz to co masz taka prawda a R 7,5k jest duzo lepszy od gf2ti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo niby jaki bym mial w tym cel??

Pisze co widzialem u siebie na kompie , nie jest on najnowszy ( Abit BE6II) wiec moze na AMD + DDR lepiej ATI dziala. U mnie bylo tak jak pisalem. Np 3dmark 2001 na gf2Ti wynik ok4000 -4100 a na ati 3600-3700 w zaleznosci od sterow. W Q3 tez bylo wolnie a na dodatek po wlaczeniu oswietlenia vertex bylo ciemno (?)

W nascar4 mailem przeklamania w grafie pod OpenGL a wD3D bylo spox ale wsio i tak wolniej niz na moim leadteku. Sam sie dziwilem ale to prawda i nie mowcie qrwa ze kituje!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo niby jaki bym mial w tym cel??

Pisze co widzialem u siebie na kompie , nie jest on najnowszy ( Abit BE6II) wiec moze na AMD + DDR  lepiej ATI dziala. U mnie bylo tak jak pisalem. Np 3dmark 2001 na gf2Ti wynik ok4000 -4100 a na ati 3600-3700 w zaleznosci od sterow. W Q3 tez bylo wolnie a na dodatek po wlaczeniu oswietlenia vertex  bylo ciemno (?)

W nascar4 mailem przeklamania w grafie pod OpenGL a wD3D bylo spox ale  wsio i tak wolniej niz na moim leadteku. Sam sie dziwilem ale to prawda i nie mowcie  qrwa ze kituje!!!

Tak to jest gdy sie instaluje najnowsz dętki i porównuje ich dzialanie z najstarszymi sterownikami od ATI :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze kolo mowi, ze mu chodzila ATI wolniej to tak byc musialo. Co za kretynstwo jest mowic z daleka jak sie jeszcze kolesia nie zna, ze klamie!!!

Na jakiej podstawie tak sadzisz tristan ? I 512kb na 7 osob to ja mam gdzies. Niech sie zdarzy, ze nagle zachce im sie sciagac, to mnie w q3 by szlag trafil- ping 300 :)

I oczywiscie twoje slawne haselko- nie znasz ludzi a mowisz LAMA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro komuś jest lepiej ( lub wydaje sie ze lepiej) to git i niech sie cieszy. Ja bym GF2 Ti na R7500 nawet ATI ( zresztą ten MINT mial kod ATI 102 czy 109 sam juz nie pamietam , ale stery ATI firmowe sie na nim instalowaly spox.

A co do łącza to mam z PW i potrafie przez nocke sciagnac nawet 1,5 -2 GB stuffu :D ale to OT. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heheh glupie pytanie!!! Proste ze Radeona!!! mozesz jednoczesnie miec obraz na TV i na monitorze!!! Radeon jest szybszy o jakies 20% , jakosc obrazu jest lepsza i to duuuuuuuzo i Radeon jest o epoke w przod z nowinkami technicznymi. Facet Radeon nawet sie nie zastanawiaj!!!

Potwierdzam ze glupie tymbardziej ze cena podobna

Radek jest lepszym pod kazdym wzgledem.

No i mam takie wewn.przekonanie ATI to ATI:))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...