pio Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Chciałem sobie ściągnąc najnowszy kodek XviD i okazało się, że od przybydku głowa boli. Znalazłem w necie 3 rodzaje tegoż kodeka. Są to bulidy: Koepi, Nic lub uManiac. Każdy ma inną wagę i datę utworzenia, dlatego interesuje mnie, który jest najlepszy do odtwarzania filmów (do niczego więcej). Fajnie by też było gdyby ktoś wyjaśnił by mi czym różnią się one od siebie. Pozdrawiam i dziękuję za wszelką pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Najczęściej polecana jest kompilacja Koepiego. Poszukaj najnowszej stabilnej wersji. W zasadzie skoro chcesz tylko odtwarzać, to wystarczy Ci sam ffdshow, bez instalowania kodeków (tyle tylko, że akurat z xvidem, ze względu na ciągłe zmiany, bywają kłopoty). Różnice między wersjami autorskimi to różnice w sposobach kompilacji, które owocują np. inną szybkością kodowania czy dodatkowymi opcjami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 ja tez czytałem że kompilacja Koepiego jest najstabilniejsza, i sam używam i nie mam problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...