boss Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Heja, stoje przed dylematem wyboru karty DVB. Slyszalem, ze nie wszystkie modele pozwalaja na dekodowanie oraz odbior 'pakietow' :) (Cyfra+ itp..). :x Oczywiscie nie musze pisac, o co mi chodzi :twisted: Poza tym zalezy mi na: 1. Jakosci obrazu 2. Mozliwosci zgrywania w pelnej rozdzielczosci PAL bez gubienia klatek Mam mozliwosc kupienia karty w niemczech, takze kwestia dostepnosci sprzetu raczej odpada (przykladowo moge miec takie karty: ZOBACZ. Prosze o jakies konstruktywne rady, co wartoo kupic i ew. czego unikac! Cena karty to sprawa drugorzedna, jednak nie chce przeplacac za 'firme', jesli tansze karty maja porwnywalne parametry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 nikt na tym forum nie uzywa kart DVB? jakos nie chce mi sie wierzyc ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Osobiście nie używam (jeszcze) karty DVB, ale polecam SkyStar2 - tania i dobra karta znanego producenta. Jeśli chodzi o jakość to chyba nie ma co pisać - przekaz jest cyfrowy (MPEG2) więc zarówno jakość oglądanego jak i nagrywanego materiału jest bardzo wysoka. Zerknij np. na tą stronkę: http://www.physd.amu.edu.pl/~dareks Jeśli chodzi o dekodowanie - da się oglądać cyfrę+ (seca2), ale do tego celu potrzebna jest dodatkowo oryginalna opłacana karta + czytnik kart do kompa (phoenix). Publicznie dostępne są jedynie klucze na pakiet polsatu oraz na kilkadziesiąt pakietów zagranicznych o zróżnicowanej tematyce. PS. Napisałem tą odpowiedź pierwszy raz kilkanaście godzin temu, ale forum raczyło się wtedy zjebać i nie mogłem jej wysłać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...