Skocz do zawartości
Kozi

Wybór monitora

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym się Was poradzić. Przymierzam się do zmiany monitora i chciałbym Was prosić o pomoc. Który z poniższych monitorów wybralibyście będąc na moim miejscu:

1. 19" LG Flatron F900P

2. 19" LG Flatron F900B

3. 19" NEC FE991 Super Bright

4. 19" Philips 109 P40 Brillance

5. 19" Samsung SyncMaster 959 NF

Podkreślam, że monitora używam głównie do gier, filmów, czyli do użytku domowego. Prosze Was o pomoc w wyborze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie jestem przekonany do monitorow lg, samsunga, philipsa.. osobiscie polecalbym cos takich firm jak eizo, iiyama, dell

a z tych podanych wyzej, to wybor ktorego kryterium jest jedynie firma - wybralbym NEC. (jednak nie wglebialem sie w dokladne specyfikacje i moze inny jest lepszy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam nec'a i zdecydowanie moge polecic po prostu cud moniek co wiecej powiedziec jestem b zadowolony

nie bawilem sie wieloma 19"

jesli rozmawiamy o zaufaniu do marek -> poza eizo, philips, panasonic i powoli sie do nec'a przekonywuje, moze jeszcze sony ale nie do konca...

na czarnej liscie:

LG, CTX - mialem dwa i obydwa wymagaly doserwisowania...,daewoo i leklerkowe wynalazki z gatunku 17" za grosze ;-)

Pozdro 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja sam juz nie wiem czy brać na 2 raty Nec'a LCD 17 " za 2000 zł czy brać 19 " CTR  :?

Jak do gier to LCD odpada

Masz baardzo przeterminowana wiedze o LCD.

Wlasnie do gier LCD sie bardzo nadaje. Smuzenie bardziej widac w IE czy wordzie, niz w grach...

Ja moge z czystym sumieniem polecic LG1515S - 25ms.

Sam wlasnie siedze na LG1510S (1515 to unowoczesniona wersja 1510), i jest fenomenalny !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...