piniek Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Posiadam plytke w/w oraz proca TB1700 skreconego na 2100 (przerwane zwory 8O ) , i za zadna chol... nie moge na plycie "wymusic" fsb166.Da sie cos z tym poczac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El Gato Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Posiadam plytke w/w oraz proca TB1700 skreconego na 2100 (przerwane zwory ) nie za bardzo wiem o co ci chodzi z tym skręceniem i przerwanymi zworami? Ale ja na swoim byłym spoko jechałem 11x189 a po drutmodzie 12,5x184. Może pamieci ci nie wyrabiaja? Ta płyta wymusza synchroniczną pracę pamięci i proca, chyba ze pamieci śa wyżej taktowane. No i nie wszystkie pamięci ddr400 czyli pc3200 sa certyfikowane dla tej płyty. Pytanie tez jaki masz rev. Ten z jednym czy ten z dwoma przełącznikami fsb. Jak ten z pojedyńczym to tylko drutmod na wykrywanie 166 magistrali proca. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 jaki masz rev. tej plyty ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniek Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Na procku (da sie wycisnac 2300 real) ustawilem mnoznik x15 (przerwany mostek L3),Plytka jest rev.1-jeden przel. , pamieci 333 , pozostaje jedynie drutowanie ;(. Pinio... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 nie wiem o co wam zbytnio chodzi temat byl juz walkowany :) GA7-VA ma dwie rev czyli wersje pierwsze 1.0 czy 1.1 nie pamietam nazwy maja one dipa do zmiany magistrali na 166 a rev 1.2 ja takiego posiadam ma duzy wybor mnoznikow ale nie posiada dipa do wlaczenie 166. Jak sie juz pewnie domyslacie trzeba w jakis sposob odtworzyc polaczenie tego drugiego dipa. Jest kilka mozliwosci : folia aluminiowa, lakier srebrny lub tak jak w moim przypadku polaczyc na stale wlutowanym drucikiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 hmm . skoro mówisz zę amsz teraz mnoznik ustawiony na 15x i siedziwisz zę mobo nie wstaje jak dasz 166 fsb.Przecież to bedzie 2490 mhz.No chyba ze zrobiłęś też moda napiecia to pujdzie.Jak masz jeden przełacznik to masz płyte w wersji 1.2.A gdzie zmieniasz fsb na 166 mhz :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniek Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Nie problem zmienic mnoznik ;) , lecz nie w tym rzecz , wczesniej przed zmiana mnoznika , kombinowalem jak przestawic szyne na 166 na plycie- nie ma miejsca na dodatkowy przelacznik.Prosze o jakis slad za ktorym moglbym podazyc ku 166Mhz ;))).Pozdrawiam...Pinio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 czyli masz rev 1.2 jak juz powiedzialem na plycie kolo 3 gniazda PCI od dolu powinies miec jednego dipa sluzy on do zmiany magistarlai 100/133 aby uzyskac 166 musisz polaczyc te dwa punkty srodkowe czyli tak jakby dorobic drudiego(srodkowego) dipa. Jesli zawadza ci pierwszy ostroznie go usun :) ja tak zrobilem. Porsciej nie potrafie wytlumaczyc tu masz topic o tym http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=211...ight=ga7vax+166 wypowiedz Piotrek78 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniek Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Dzieki serdeczne za pomoc , lecz na plyta ktora posiadam , nie ma miejsca na przelacznik tzn.sladow punktow , ktore moglbym polaczy ;(((. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Dzieki serdeczne za pomoc , lecz na plyta ktora posiadam , nie ma miejsca na przelacznik tzn.sladow punktow , ktore moglbym polaczy ;(((.No to kapa zobacz na laminacie jaki masz rev czyli wersje plyty. jesli by sie okazalo ze masz 1.3 :) to by byla jaja ten Gigabajt jest smieszny, najpierw usuwa dipa a teraz wywala sciezki z plyty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MISIEKB. Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 u mnie to samo brak drugiego dipa i jakich kolwiek sladow jego istnienia , rev 1.0 , pomogl dopiero drutmod na fsb166 , choc tu zagwozdka bo wyniki w 3dmarku2001se spadly mi o 500 pkt. poprzednio po drutmodzie mialem AXP2500(15X138), a w sandrze czy aidzie benhmarki pamieci i proca wzrosly i to znacznie daltego nie wiem co jest grane , aha i jeszcze jedno pytanie czy masz te plyte w wersji bez wiatraczka na radiatorze chipsetu ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 u mnie to samo brak drugiego dipa i jakich kolwiek sladow jego istnienia , rev 1.0 , pomogl dopiero drutmod na fsb166maly OT to drut modem da sie wlaczac 166 ja myslalem ze to tylko daje mozliwosc zmiany mnoznika ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MISIEKB. Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 u mnie to samo brak drugiego dipa i jakich kolwiek sladow jego istnienia , rev 1.0 , pomogl dopiero drutmod na fsb166maly OT to drut modem da sie wlaczac 166 ja myslalem ze to tylko daje mozliwosc zmiany mnoznika ??jasne ze sie da zobacz temat --DRUT MOD-- czy jakos tak tam jest link do SUPER PROGRAMIKU ''TBRED TWEAK 1.5.3v '' (wczesniejsze wersje nie majo zmiany fsb )ktory pokazuje jak zrobic drutmoda na poszczeg. wartosci mnoznika,napiecia i fsb .super sprawa ten programik jeszcze raz WIELKIE DZIEKI autorom . Jak bys nie znalazl to daj swojego maila to ci wysle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniek Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Witam ;) , pozwolilem sie "wpiac" , o ile to mozliwe , to prosze o linke do owego programiku;). Dzieki i pozdrawiam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MISIEKB. Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 link do strony z TBERDTWEAK to http://republika.pl/darekk_2/ potem overcloking i po lewej tberdtweak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniek Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 Dzieki serdeczne ;) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob999 Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 hehe sciagnalem ten programik, zaaplikowalem drucik i mam juz 180 fsb :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...