Skocz do zawartości
raki

Zmaina adresu barmy domyślnej???

Rekomendowane odpowiedzi

No więc mam taki problem... jestem z kumplem połączony w sieci (przez firmę od netu) i mamy inne adresy bramy domyślnej i podobno przez to nie widzimy sie w sieci...

Czy jest jakoś możliwość zmiany tych adresów???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozna je zmienic ale daje Ci 100%, ze to nie przez to :P napisz Wasze adresy IP w takiej postaci xxx.xxx.xxx.* (nie wpisuj tego co jest jako * :D), oraz maski pod siecimozna je zmienic ale daje Ci 100%, ze to nie przez to :P napisz Wasze adresy IP w takiej postaci xxx.xxx.xxx.* (nie wpisuj tego co jest jako * :D), oraz maski pod siecimozna je zmienic ale daje Ci 100%, ze to nie przez to :P napisz Wasze adresy IP w takiej postaci xxx.xxx.xxx.* (nie wpisuj tego co jest jako * :D), oraz maski pod sieci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozna je zmienic ale daje Ci 100%, ze to nie przez to :P napisz Wasze adresy IP w takiej postaci xxx.xxx.xxx.* (nie wpisuj tego co jest jako * :D), oraz maski pod siecimozna je zmienic ale daje Ci 100%, ze to nie przez to :P napisz Wasze adresy IP w takiej postaci xxx.xxx.xxx.* (nie wpisuj tego co jest jako * :D), oraz maski pod siecimozna je zmienic ale daje Ci 100%, ze to nie przez to :P napisz Wasze adresy IP w takiej postaci xxx.xxx.xxx.* (nie wpisuj tego co jest jako * :D), oraz maski pod sieci

A ja ci powiem że na 100 % przez to się nie widzą, u nas w sieci admin utworzył podsieci lokalne i każda podsieć ma swoją bramę lokalną i IP (u mnie jest ip 192.168.5.5 a brama 192.168.5.1) jeśli zmienie bramę na inną to widzę kompy z innych podsieći

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma to jak wykrzesac stary topic.... Wam to sie nudzi :?: od jakiegos czasu widze tendencje do tego, zeby wycigac stare topici ktore juz zostalu rozwiazane....

btw, to ze u Ciebie w sieci admin stowrzyl podsieci, nie oznacza, ze wszedzie tak jest.... ja jak widzialem duuuuuze sieci, to dzielono je na podsieci w ten sposob: xxx.xxx.0.*, xxx.xxx.1.*, xxx.xxx.2.* i tak dalej... jezeli u Ciebie admin zrobil to za pomoca masek, to spoko, ale nie kumam dlaczego jak zmienisz brame, to widzisz inne kompy :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma to jak wykrzesac stary topic.... Wam to sie nudzi :?: od jakiegos czasu widze tendencje do tego, zeby wycigac stare topici ktore juz zostalu rozwiazane....

btw, to ze u Ciebie w sieci admin stowrzyl podsieci, nie oznacza, ze wszedzie tak jest.... ja jak widzialem duuuuuze sieci, to dzielono je na podsieci w ten sposob: xxx.xxx.0.*, xxx.xxx.1.*, xxx.xxx.2.* i tak dalej... jezeli u Ciebie admin zrobil to za pomoca masek, to spoko, ale nie kumam dlaczego jak zmienisz brame, to widzisz inne kompy :?

wskrzesiłem ten topic bo przeglądałem cały dział i nie zerknąłem na datę

i u nas jest tak że podsieci mają ip xxx.xxx.1.xxx xxx.xxx.2.xxx jeśli numer ip ma np. xxx.xxx.2.xxx to bra,ma podsieci ma xxx.xxx.2.1 .

A dlaczego jak zmienie brame widze inne kompy też nie wiem, po prostu tak jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi