raki Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 No więc mam taki problem... jestem z kumplem połączony w sieci (przez firmę od netu) i mamy inne adresy bramy domyślnej i podobno przez to nie widzimy sie w sieci... Czy jest jakoś możliwość zmiany tych adresów??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 mozna je zmienic ale daje Ci 100%, ze to nie przez to :P napisz Wasze adresy IP w takiej postaci xxx.xxx.xxx.* (nie wpisuj tego co jest jako * :D), oraz maski pod siecimozna je zmienic ale daje Ci 100%, ze to nie przez to :P napisz Wasze adresy IP w takiej postaci xxx.xxx.xxx.* (nie wpisuj tego co jest jako * :D), oraz maski pod siecimozna je zmienic ale daje Ci 100%, ze to nie przez to :P napisz Wasze adresy IP w takiej postaci xxx.xxx.xxx.* (nie wpisuj tego co jest jako * :D), oraz maski pod sieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 mozna je zmienic ale daje Ci 100%, ze to nie przez to :P napisz Wasze adresy IP w takiej postaci xxx.xxx.xxx.* (nie wpisuj tego co jest jako * :D), oraz maski pod siecimozna je zmienic ale daje Ci 100%, ze to nie przez to :P napisz Wasze adresy IP w takiej postaci xxx.xxx.xxx.* (nie wpisuj tego co jest jako * :D), oraz maski pod siecimozna je zmienic ale daje Ci 100%, ze to nie przez to :P napisz Wasze adresy IP w takiej postaci xxx.xxx.xxx.* (nie wpisuj tego co jest jako * :D), oraz maski pod sieciA ja ci powiem że na 100 % przez to się nie widzą, u nas w sieci admin utworzył podsieci lokalne i każda podsieć ma swoją bramę lokalną i IP (u mnie jest ip 192.168.5.5 a brama 192.168.5.1) jeśli zmienie bramę na inną to widzę kompy z innych podsieći Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 nie ma to jak wykrzesac stary topic.... Wam to sie nudzi :?: od jakiegos czasu widze tendencje do tego, zeby wycigac stare topici ktore juz zostalu rozwiazane.... btw, to ze u Ciebie w sieci admin stowrzyl podsieci, nie oznacza, ze wszedzie tak jest.... ja jak widzialem duuuuuze sieci, to dzielono je na podsieci w ten sposob: xxx.xxx.0.*, xxx.xxx.1.*, xxx.xxx.2.* i tak dalej... jezeli u Ciebie admin zrobil to za pomoca masek, to spoko, ale nie kumam dlaczego jak zmienisz brame, to widzisz inne kompy :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 nie ma to jak wykrzesac stary topic.... Wam to sie nudzi :?: od jakiegos czasu widze tendencje do tego, zeby wycigac stare topici ktore juz zostalu rozwiazane.... btw, to ze u Ciebie w sieci admin stowrzyl podsieci, nie oznacza, ze wszedzie tak jest.... ja jak widzialem duuuuuze sieci, to dzielono je na podsieci w ten sposob: xxx.xxx.0.*, xxx.xxx.1.*, xxx.xxx.2.* i tak dalej... jezeli u Ciebie admin zrobil to za pomoca masek, to spoko, ale nie kumam dlaczego jak zmienisz brame, to widzisz inne kompy :? wskrzesiłem ten topic bo przeglądałem cały dział i nie zerknąłem na datę i u nas jest tak że podsieci mają ip xxx.xxx.1.xxx xxx.xxx.2.xxx jeśli numer ip ma np. xxx.xxx.2.xxx to bra,ma podsieci ma xxx.xxx.2.1 . A dlaczego jak zmienie brame widze inne kompy też nie wiem, po prostu tak jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 w sumie to nie powinines sie nawet do bramy dobic :P jezeli masz brame w innej podsieci to oznacza, ze nie masz dostepu do niej, chyba, ze po drodze jest router.... ale to, ze widzisz inne kompy to juz w ogole magia :P pozdro :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...