mat_zab Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 Mam culer SPIRA który jest cały z Aluminium, muślałem przykręcić na spód taką miedzianą blaszke wypolerowaną, i nie wiem czy jest sens to robić czy to coś da. powiedzcie co o tym myślicie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 Myśle że to niewiele da :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 Myśle :twisted: Brawo !!! Ale jestes w bledzie, da mu to conieco, nie bedzie np mial gwaltownych zmian temperatury, przy miedzi odbywa sie to plynniej niz na aluminium. O ile uda mu sie dokladnie dopasowac elementy do siebie, polecam pomiedzy radio a ta plytka zapodac troszke AS III Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 Jednaj uważam że będzie to dodatkowa izolacja na złączu płytka miedziana, radiator więc nie przyniesie to korzyści. Co do mniejszych skoków temperatury to musiałbym to sprawdzić doświadczalnie bo nie mogę się teraz wypowiadać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreggo Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgadza sie, troche ci to da. Miedz jest odrobine lepszym przewodnikiem ciepla niz aluminium. Na slabszym wentylatorze moglaby nastapic kompensacja ciepla oddawanego spowrotem na procesor ale Spire sie wyrobi i nie powinno byc tego problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...