Skocz do zawartości
kikus

Głupek na maxa...

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka !

Mam dla Was taki temat do rozważań i do wypowiedzenia własnego zdania!

A wiec :

Jest se w mojej klasie koles. Ma bogatych rodziców. Kupują mu kompa za jakies 7000zł , Panel LCD za jakies 2500zł no i inne typu drukarka laserowa za 4000zł itd.

Koleś ma 15 lat.

Pytam go - "co robisz na kompie"

On na to - "gram"

Ja na to - "a nie podkrecasz procka? nie programujesz troche ? Przeciez mowiles mi kiedys ze znasz sie na komie lepiej ode mnie...."

On na to - "no bo sie znam najlepiej"

Ja na to - "to w takim razie czemu np. nie podkrecisz se procka ? nieumiesz..."

On na to - "ja niemusze podkrecac bo mam Pentiuma 5 (tak powiedzial 5 !! :lol: ) 4,9 GHZ !! :lol: wiec tylko takie slabe kompy jak twoj sa do podkrecania"

Ja na to - "takiego procka niema... :? "

On na to - "w USA juz jest a ja mam tam wujka"

Jeszcze mi gadal ze tylko lamy niegraja na kompie. "KOMP JEST TYLKO O GRANIA" ......

Oczywiscie jeszcze lamil w rozmowie typu ze on se kupi 2048 Ramu do plyty ktora ma (sprawdzilem) 1GB ram'u MAX....

Aha , i jeszcze jak go zapytalem

Ja - "ej , a nie fajniej by bylo samemu zbiertac na kompa i miec satysfakcje z kupna podzespolow za wlasna kase ??"

On na to (i to mnie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ilo) - "po kiego ch**a skoro mam bogatych "starych" i od nich moge wyciagac kase kiedy chce..."

Co wy na to? Tak gadal ze mna dzisiaj...

Prosze o wasze komentarze na temat...TEGO....

Oto moje zdanie :

LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika buhehehehehehe... ambitny chłopak, i niech se ma kase i niech ma wszystko i niech czuje się lepshy od innych, ale kiedyś się na tym przejedzie Dołączona grafika imho fajnie jest mieć dużo pieniędzy ale trzeba mieć też "głowę" Dołączona grafika a z tego co widać powyżej raczej on jej nie ma Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

buhehehehehehe... ambitny chłopak, i niech se ma kase i niech ma wszystko i niech czuje się lepshy od innych, ale kiedyś się na tym przejedzie  imho fajnie jest mieć dużo pieniędzy ale trzeba mieć też "głowę"  a z tego co widać powyżej raczej on jej nie ma

Nic dodac, nic ujac :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha , jeszcze jedno....

On tak szpanuje tym ze inni co sie nieznaja na kompie (czyli cala moja klasa :) ) i oni mu wierza i gadaja jaki on super w temacie kompow....

Eh.... tak jak ktos powiedzial...

NO COMENTS .....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

L :lol: L'ek z tego gostka...............

on ma wujka w ameryce, a ja ciocie zdenie, poza tym chyba ma z<span style="color:red;">[ciach!]</span>ych starych jak tak go rozpuszczaja........

On sam jest z<span style="color:red;">[ciach!]</span>y ... :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

baran!!!! i łoś....jak tak sie zajebiscie zna na kompach to niech zabierze w jakiejs materii glos...zagadaj go o cos...i osmiesz to sie moze "naprawi"...

swoja droga co to za mobo bo cos mi nie pasuje...?? :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie... tacy ludzie to jak karaluchy....jest jeden bedzie ich cala masa i nieda sie ich powstrzymac...

Oczywiscie koles ma co 4 dni nowego koma , inne spodnie clinic'a za jakies 400...

Wezcie bo zaraz sie wkurze i do niego pojade :)

Najgorsze ze niemozna mu wwalic bo ma kilku "KUMPLI" (2 m , bary jak goryl) :)

Mozemy zrobic zjazd tweaka z wawy i go je..nąć razem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm a moze powiedz mu o "najnowszych" grach PT "winblast" czy cos :lol: :lol: ewwentualnie mozna z nim sie pobwaic pt ze checsz od niego gre pozyczyc i zapusc mu 3d marka.. tak dla sprawdzenia.. jak poda wynik to powiesz ze miales o 5k wiecej :D a jak nei wierzy i ma dostep do netu to pokaz mu udostepniony link hyhyhy a jak wpiszesz jeszcze w descrypcji "i co gnoju lyso ci" zapewniam ze mu przejdzie :D

ewentualnie mozesz mu zapuscic mark2k3 a pokazac wyniki z 2k1 hyhy jak lamus to sie nei skuma :D wtedy masz pewnosc ze masz lepszy sprzet hyhyhyhy :P a jak cos to sadze ze deskrypcje moze ci ktos kompnac na swoim loginie hyhyhy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już nie wina typa ze ma porytych starych. Moi zarabiają sporo, a kompa kupuję prawie tylko za kasę zarobinoną u nich w firmie (pracuje w wakacje). Jestem happy, bo moge upgreadować kompa w ferie / wakacje, ale nie dostaję znowu tyle kasy zeby kupować P5, tylko jakiegoś Durona na przykład :P Kolejnym przykładem idotyzmu jest mój sąsiad, który kupuje synalkowi (lat 6) kilka orginalnych gier na GBA .. TYGODNIOWO :o. (wiecie ile kosztują). Typ mógł być w sieci netowej za 60zł / mc, ale nie, jego synalek musi miec Neostrade, bo on bedzie gadał na gg z mu podobnymi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze chodzi o Itanium 2 :)

Albo wlasnie - powiedz mu ze teraz wychodzi najnowsza karta graficzna intela - itanium 2 z 64 bitowa pamiecia - zapytaj przy klasie czy sobie jej nie kupi bo slyszales ze bije 9800pro na glowe i z Pentium 5 bedzie mial najlepsza platforme do gier na swiecie - do tego powiedz mu o najnowszych DDR800 i dysku scsi seagate cheetach X25 na UltraSCSI 320 - na bank sie wezmie - zrobisz z niego posmiewisko w <span style="color:red;">[ciach!]</span> :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrozum Yoshi ze w mojej klaie umieja tylko grac w sapera i siedziec na czacie... WSZYSCY umia tylko to... wiec jakbym to powiedzial to by mowili ze On jest super ze se kupi taki super sprzeat.... oni niewiedza co to procesor... : :? :? :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co tu mowic nie jeden taki koles na swiecie sie jeszcze urodzi i nie jeden bedzie takie glupoty pierd.olil ! Nic na to nie poradzimy ! Podejrzewam ze chlopak kiedys z tego wyrosnie jak mu sie to znudzi . Teraz w Polsce jest dosc zle i ma chlopak miejsce do popisu i to duze , duzo osob go dlatego slucha i wierzy zeby mu sie podlizac! Gdy sytuacja w polsce sie zmieni bedzi inaczej gwarantuje to wam! Nie bedzie juz komu i czego zazdroscic bo kazde go bedzie na to stac. Jak tak sie stanie napewno wruce do polski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tia.. sam mam qmpla w klasie.. on mowi takie cus ''po co mam kupic [cos tam] za swoja kase jak mi stary kupi?'' to jest straszne!! a potem sie dziwic ze w polsce zle , bieda i duze bezrobocie.. esh.. z takim podejsciem daleko polacy zajda:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol: koleś się podnieca że ma pentiaka 5, ja tam wczoraj wywaliłem moejego pentiuma 7 (12,5ghz) bo wydawał mi się za słaby :lol:

a tak na serio to widać że koleś ma bujną wyobraźnię (pentium 5 :lol:), albo jest bardziej lamowaty niż to ustawa przewiduje, a z drógiej strony to jak kasę na wszystko bierze od nadzianych starych i nierobi mu rożnicy ile kasy co kosztuje (im więcej ty lepiej) to nienauczy się szacunku do pieniędzy i jak rodzice niebędą go trzymać za rąćzkę albo niezostawią mu duuuuuuuuuuuuuuuuuuuużego majątku to do niczego w życiu niedojdzie.

pozdro

btw sprzedam radka 12000 1024mb bo 40k w 3dmarku 2k3 to jakoś mi się mało wydaje :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tia.. sam mam qmpla w klasie.. on mowi takie cus ''po co mam kupic [cos tam] za swoja kase jak mi stary kupi?'' to jest straszne!! a potem sie dziwic ze w polsce zle , bieda i duze bezrobocie.. esh.. z takim podejsciem daleko polacy zajda:/

Taki to bedzie pozniej u rodzicow w firmie "pracowal"...

Mysle ze za bardzo sie tym przejmujesz ze jakas lama ma kompa i reszta klasy sie podnieca... frajer z niego, zasponsoruje cos jednemu, drugiemu i zdobedzie sobie "kolegow". Ja tam raczej na takich ludzi nie zwracam uwagi, w klasie chyba nikogo takie go nie ma, przynajmniej nie zauwazylem na razie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...