davidian Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Witam ! Moj problem jest nastepujacy. Uruchamiam kompa system sie laduje chwile popracuje czasem dluzej czasem krocej.Nastepnie kursor myszy sie zawiesza i jest koniec nie dziala ani klawiatura ani mysz.Obraz widoczny ale nic nie mozna zrobic bez znaczenia na jakim systemie Win 98SE i Win 2000 dokladnie te same objawy. Teraz przejde do rzeczy ktore juz probowalem. -Odlaczylem napedy DVD i CDRW - bez efektu -Wyciagnalem karte TV - bez efektu -Zainstalowalem Win 2000 - bez efektu -Zainstalowanie najnowszych VIA 4in1 - bez efektu Temperatura na procu 45C, na chipsecie jest wiatrak, grafa jest zimna,obudowa otwarta. Mysle ze wina lezy po stronie zasilki (chociaz dziwnie sie zawiesza ??:()Nie restartuje kompa tylko go jakby mrozi na amen.Jutro bede mial jakis zasilacz 300 W i pamiatki 256 do sprawdzenia. A moze wy macie jakies pomysly co to moze byc bo ja jestem juz na krawedzi :) wytrzymalosci :twisted: Dzieki za pomoc Davidian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Typowy objaw walniętego RAMu. Sprawdz ram bo bardzo prawdopodobne ze to jego wina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidian Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Witam ! Jak sprawdzic swoja kosc czy jest OK ?? Jutro bede mial pamiatke od kumpla ale dzisiaj bym sobie sprawdzil czy to z moja jest cos zle :) Pozdrawiam Davidian A mowia ze pamiatki prawie nie padaja :) :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy11 Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 ja mialem identyczne symptomy na moim starym celeronku433, skladalem nowy zestaw i dla jaj wstawilem cooler do Athlona XP 2700+ (celeron do 1,4GHz)- ledwo co sie zmiescil w obudowie... :), objawy bezpowrotnie minely (wczesniej komp zawieszal mi sie kilka razy pod rzad przy 1 uruchomieniu...) SPRAWDZ CHLODZENIE PROCKA!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 pamiec sprawdź memtestem darmowy prgramik robisz dyskietke pod dosa i skanujesz pare godzin jak bed a błedy to kości mówimy dowidzenia :D ps. fajnie wreszcie mi forum zaczeło działac :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Tak jak napisał MaKar, uzyj MemTesta. A jak nie masz DOSa to sciągnij wersje dla windows. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidian Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Witam ! Kolejne doniesienia z pola walki :) A wiec przetestowalem kompa BurnIN TEST PRO - test przeszedl ale po wylaczeniu testu zwis :evil: Zuwazylem jedna rzecz, dysk mam na osobnej tasmie a DVD i CDRW na drugiej wspolnie. Test DVD 1 zlacze i CDRW 2 zlacze podpiete razem uruchomione dwa napedy do testow - wychodzi blad jakis dziwny ale z WIN 2000 DVD 1 i CDRW 2 zlacze podpiete razem uruchomione tylko CDRW - test przechodzi CDRW 1 samo podpiete - blad DVD 1 samo podpiete - blad Jezeli DVD bylo na 2 koncowce bez problemu przechodzilo test. Jutro bede mial nowa tasme i zobacze co sie bedzie dzialo. Mam tez nowy zasilacz od kumpla co prawda CODEShit 300 W ale ja mam w swoim jakas 230 wiec zobacze efekt. Rownieze wloze nowe pamiatki. Moze jakies inne sugestie macie ?? Pozdrawiam walczacy Davidian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...