Skocz do zawartości
davidian

Czeste zawieszanie sie kompa ??:(

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Moj problem jest nastepujacy. Uruchamiam kompa system sie laduje chwile popracuje czasem dluzej czasem krocej.Nastepnie kursor myszy sie zawiesza i jest koniec nie dziala ani klawiatura ani mysz.Obraz widoczny ale nic nie mozna zrobic bez znaczenia na jakim systemie Win 98SE i Win 2000 dokladnie te same objawy.

Teraz przejde do rzeczy ktore juz probowalem.

-Odlaczylem napedy DVD i CDRW - bez efektu

-Wyciagnalem karte TV - bez efektu

-Zainstalowalem Win 2000 - bez efektu

-Zainstalowanie najnowszych VIA 4in1 - bez efektu

Temperatura na procu 45C, na chipsecie jest wiatrak, grafa jest zimna,obudowa otwarta.

Mysle ze wina lezy po stronie zasilki (chociaz dziwnie sie zawiesza ??:()Nie restartuje kompa tylko go jakby mrozi na amen.Jutro bede mial jakis zasilacz 300 W i pamiatki 256 do sprawdzenia.

A moze wy macie jakies pomysly co to moze byc bo ja jestem juz na krawedzi :) wytrzymalosci :twisted:

Dzieki za pomoc

Davidian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !

Jak sprawdzic swoja kosc czy jest OK ??

Jutro bede mial pamiatke od kumpla ale dzisiaj bym sobie sprawdzil czy to z moja jest cos zle :)

Pozdrawiam

Davidian

A mowia ze pamiatki prawie nie padaja :) :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mialem identyczne symptomy na moim starym celeronku433, skladalem nowy zestaw i dla jaj wstawilem cooler do Athlona XP 2700+ (celeron do 1,4GHz)- ledwo co sie zmiescil w obudowie... :), objawy bezpowrotnie minely (wczesniej komp zawieszal mi sie kilka razy pod rzad przy 1 uruchomieniu...)

SPRAWDZ CHLODZENIE PROCKA!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !

Kolejne doniesienia z pola walki :)

A wiec przetestowalem kompa BurnIN TEST PRO - test przeszedl ale po wylaczeniu testu zwis :evil:

Zuwazylem jedna rzecz, dysk mam na osobnej tasmie a DVD i CDRW na drugiej wspolnie.

Test DVD 1 zlacze i CDRW 2 zlacze podpiete razem uruchomione dwa napedy do testow - wychodzi blad jakis dziwny ale z WIN 2000

DVD 1 i CDRW 2 zlacze podpiete razem uruchomione tylko CDRW - test przechodzi

CDRW 1 samo podpiete - blad

DVD 1 samo podpiete - blad

Jezeli DVD bylo na 2 koncowce bez problemu przechodzilo test.

Jutro bede mial nowa tasme i zobacze co sie bedzie dzialo.

Mam tez nowy zasilacz od kumpla co prawda CODEShit 300 W ale ja mam w swoim jakas 230 wiec zobacze efekt. Rownieze wloze nowe pamiatki.

Moze jakies inne sugestie macie ??

Pozdrawiam walczacy

Davidian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...