sinus Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Chcilbym sie podzielic moim przyszlym neo (narazie SDI) z moim kuzynem który mieszka w lini prostej w odleglosci kolo 300-400m. Na czym mam to zrobic, i jak to podpiąc do mojej sieci domowej? Bo mam w biurze u ojca w naszym zakladzie serwer który rozdziela neta na 3 kompy, dwa w biurze i jeden do mnie naprzeciwko do domu. Czy daloby sie podlaczyc mojego kuzyna bezposrednio odemnie, bo mieszkam na pietrze, czy musialbym ciagnac nowy kabel z serwera? Sorry, za lamerskie pytanie, ale u nas na wsi w komputerowych nic nie wiedza na ten temat, a ja w zakresie sieci nie jestem byt zaawansowany :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Możesz dzielic net bezposrednio od siebie jedna sieciowka wchodzi net a druga wychodzi - to sie nazywa rouing ... (chyba hihihih) ... wada ... twój komp musi chozic zeby kubpel mial net .... 2 rozwiazanie ... kupujecie huba i wpinasz net do huba a potem z drugiego gniazda do ciebie a z trzeciego do tego kumpla (note that kabel hub/swich - hub/switch ma inne ulozenie kabli niz hub/swich - komp do 400 mertów powinienes dojsc na 10 base 3 ... karta sieciowa radiowa u ciebie i kumpla ;) i pare innych rozwiazań Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 :lol: mocne ;] > 100m radiowka tylko i wylacznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirhel Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 Kupujesz HUBA z wyjsciem BNC stawiasz u siebie w domu. Podlanczasz do niego kabel z serwera,robisz ze skretki (UTP)kabel do Twojego kompa, kupujecie kabel BNC ciagniesz do kuzyna (400 metrow czy tam 300 metrow) i powinno byc OK. Oczywiscie wydajnosc to tylko 10M,ale lepsze to niz nic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...