Skocz do zawartości
sinus

Neo przez siec radiowa! Lamerskie pytanie! ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Chcilbym sie podzielic moim przyszlym neo (narazie SDI) z moim kuzynem który mieszka w lini prostej w odleglosci kolo 300-400m.

Na czym mam to zrobic, i jak to podpiąc do mojej sieci domowej?

Bo mam w biurze u ojca w naszym zakladzie serwer który rozdziela neta na 3 kompy, dwa w biurze i jeden do mnie naprzeciwko do domu. Czy daloby sie podlaczyc mojego kuzyna bezposrednio odemnie, bo mieszkam na pietrze, czy musialbym ciagnac nowy kabel z serwera?

Sorry, za lamerskie pytanie, ale u nas na wsi w komputerowych nic nie wiedza na ten temat, a ja w zakresie sieci nie jestem byt zaawansowany :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz dzielic net bezposrednio od siebie jedna sieciowka wchodzi net a druga wychodzi - to sie nazywa rouing ... (chyba hihihih) ... wada ... twój komp musi chozic zeby kubpel mial net ....

2 rozwiazanie ... kupujecie huba i wpinasz net do huba a potem z drugiego gniazda do ciebie a z trzeciego do tego kumpla (note that kabel hub/swich - hub/switch ma inne ulozenie kabli niz hub/swich - komp

do 400 mertów powinienes dojsc na 10 base

3 ... karta sieciowa radiowa u ciebie i kumpla ;)

i pare innych rozwiazań

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupujesz HUBA z wyjsciem BNC stawiasz u siebie w domu. Podlanczasz do niego kabel z serwera,robisz ze skretki (UTP)kabel do Twojego kompa, kupujecie kabel BNC ciagniesz do kuzyna (400 metrow czy tam 300 metrow) i powinno byc OK. Oczywiscie wydajnosc to tylko 10M,ale lepsze to niz nic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi