metal Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 ...Mam problem z win98se i z winXP :D heh... 1.win98se > wszystko chodzi dobrze tylko mam jeden problem. niechce się uruchamiać ponownie... jak daje uruchom ponownie to komp nie chce się uruchomic ponownie [wyświetla się to niebieskie tło win98 i pisze na dole trwa zamykanie systemu i nic... na tym się zatrzymuje :? ... więc myślę żeby wgrać na nowo wina89se :D tylko zbytnio nie wiem jak bo jeszcze w życiu tego nie robiłem a chce się nauczyć bo to się przydaje :twisted: :D ... 2.winXP > założyłem hasło na winXP i nie che mi go przyjąć i nie moge dostać się do winXP :evil: :!: i chyba musze wywalić go z hdd i wgrać na nowo ale jak to zrobić :?: :!: :? ... czyli wynika z tego że najlepiej by było cały dysk wyczyści i wgrać wszystko od nowa ... :D heh tylko jak ??? pomórzcie mi. bardzo was prosze :D ... może macie jakieś linki gdzie jest napisane jak to zrobić :?: :D ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Rozumiem że chcesz sobie sformatować dysk. Więc włącz win98 i "uruchom ponownie (komputer:)) w trybie MS-DOS" potem wpisz :arrow: format c: (c to partycja którą chcesz sformatować). Jeśli chodzi o instalacje winxp. To musisz w BIOS'ie ustawić żeby czytał pierw z CD-ROM'u, gdy system cię spyta czy chcesz uruchomić komputer z CD to się zgadzasz i tyle, potem tylko postępujesz zgodnie z tym co ci wyświetla. A o win 98 niech ci ktoś inny napisze ja już nie pamiętam kiedy go ostatnio instalowałem :):):). Pozdrawaim!!! P.S. pamiętaj że przy formatowniu tracisz wszystkie dane z partycji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 eeehh a jestes pewien ze chcesz sie pozbyc wszystkiego bo jak dla mnie co jest posiadaczem jednego hdd to bnie jest mila perspektywa odpal winde98 i wywal win xp poczym pozbadz sie 98 ale po co !!??? nie prosciej do se sciagnac late ktora naprawia ten blond))) a jesli chodzi o xp to zalozyles haslo na admina czy tylko na swojego usera?? moze pisales z caps lock'iem jestes pewien swojego hasla?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 ...hmm :D hasło w winXP założyłem na swojego usera i niechce mi go przyjąć :evil: próbowałem już kilkanaście kombinacji hasła. hasło jest na 100% dobre ale może nie wiem zjadłem jakąś litere lub machnołem ja z dużej litery :? ..nie wiem .... a jak wywalić winXP jak wejde do win98se :?: :D ... bo ja jestem kompletna lama a tym temacie :) hehe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziek Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 sformatuj pod 98 dysk na ktorym masz xp-ka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crashtest Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Co do 98 to są do nie go łatki power suplement czy coś tam zajmują nie dusho. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...