Skocz do zawartości
medievil

Zaniżony wynik w Madonion

Rekomendowane odpowiedzi

Sprzęt jak w podpisie i tylko 10016 3 dmarków.Sterowniki do grafy orginalne z plyty Pixelview, do nforce 2.45, dx 8.1.

Co moze byc przyczyna nizszego wyniku bo na tym sprzecie powinno byc ok 11000 najbidniej, reinstalka systemu byla robiona wiec napewno nie to.W sumie to nie jest az tak zle ale powinno byc lepiej a zwlaszcza na podkreconym proc.

U kolegi na gigabyte ga7va i na niepodkreconym procesorze 2200 ta karta osiaga 10800 pkt.

Ludzie maja gorsze problemy ale coz....

Radzcie cos.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzisz problem w tym ze dzisiaj pobralem wlasnie tego athlona, zapodalem 3 d marka a tu "zonk". Wczesniej mialem morgana 1300@133x11 i wynik byl ~9100 wiec niewiele gorzej jak na 1,3 ghz cowy procek ze 128 cache L2.

Athlon powinien byc o wiele bardziej wydajny a okazuje sie ze duron niewiele mu ustepuje.

Powstaje pytanie co zrobic dalej zeby bylo lepiej ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Durony mają 64kb cache L2 :) 

Faktyczne są poważniejsze problemy :P 

Spróbuj jednak innych detonatorów od numerka 43 podobno poprawiają wydajność.

Orginalne stery pixelview to wlasnie 43.45 ale jest nowy problem bo jak zainstaluje 44.05 to 3 d m dostaje opoznienia, tzn zatrzymuje sie na ok 10s. S probuje wgrac sp i najnowsze stery 45.xx moze to cos pomoze, jak sadzicie, czy moze wgrac jakies omegi do grafy ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wgralem wlasnie win xp+servis pack i stery 44.03, wczesniej mialem milenium, 2000 prof i roznego rodzaju stery i to samo (nawet bylo 9300), moze cos w biosie trzeba wlaczyc lub wylaczyc (fast write mam na enabled)

Zna sie ktos na tym ??? A moze to ten prolink jest taki kiszkowaty ale u kumpla na tej karcie bylo 10800 i to na plycie gigabyte a abit jest chyba lepszy :lol: , tak sadze przynajmniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie poradzcie cos bo jestem strasznie w.q.rwiony, kupilem nowego proca i myslalem ze bedzie wszystko po mojej mysli a tu lipucha, moze cos z biosem jednak trzeba poustwiac, lub moze ten prolink jest slaby ale goscie na forum maja taka i cos ponad 11000 tys w 3 d marku.

A czy jest duza roznica miedzy zwyklym 3dmarkiem a 3d se bo chyba mam ta pierwsza wersje a se podobno wiecej testuje proca???

Thx za odp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz czy masz wgrane stery od AGP-i wylacz fast write w biosie.Powinno pomoc .

Ze trzeba wylaczyc fast write to pierwsze slysze bo chyba tylko ATI tego nie obsluguje a nvidia tak, a skad sciagnac te sterowniki do AGP bo posiadam cos takiego (AGP patch) ale nie wiem czy o to chodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ATI nie wspiera fastwrite? lol?

chyba, ze ATI z XX wieku :D to ok :)

Przeczytalem to na benchmark.pl i to nawet kilku gosci to napisalo ale skoro masz ATI to wiesz lepiej :D

Chyba z tej mojej karty to juz nic wiecej nie wycisne bo ten prolink to jednak tanie g.ó.w.n.o na gpu 4Ti i malo wydajne, chyba ze ktos ma inne teorie ale watpie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Medievil:

qmpel ma : axp1700+ (niekrecony), asus A7Ncostam (nforce2 z dualem), 512 MB PC2100, gf4ti4200 i ma wynik 10600 ;)

Wiec powinienes wyciagnac min. 11000 oczywiscie bez krecenia ;)

Moze szczegol ale masz 256 mb ramu (co prawda szybsze). Kiedys gdy dokupilem dodatkowe 256 MB (co mi dalow sumie 512 Mb pc2100) wynik wzrosl mi z 3500 na 4200 (mialem wtedy m.in gf2pro). Na dniach sprawdze u siebie i wyjme polowe ramu i zobacze jak wynik polazl na dno :P (o ile smarkow), bo na obecnym configu nie sprawdzalem :P

A moze masz syf a nie winde :twisted: formacik :?: :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym stawiał, że masz ustawione słabiutkie timingi RAM`u w biosie. Wydajnośc ramu wpływa na wynik w 3dM2001. Przy moim konfigu różnica pomiędzy CL 2.0 a CL2,5 to ok 600 punktów. No i sprawdz czy masz wszystko w detonatorach ustawione na "najw. wydajnośc"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ATI nie wspiera fastwrite? lol?

chyba, ze ATI z XX wieku :D to ok :)

Przeczytalem to na benchmark.pl i to nawet kilku gosci to napisalo ale skoro masz ATI to wiesz lepiej :D

Chyba z tej mojej karty to juz nic wiecej nie wycisne bo ten prolink to jednak tanie g.ó.w.n.o na gpu 4Ti i malo wydajne, chyba ze ktos ma inne teorie ale watpie :lol:

w sumie i w biosie i programikach moga rozne rzeczy byc napisane a hardaware ani me ani kukuryku :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rcube:

windows jest swiezutki i do tego jeszcze mam servis packa wiec to na pewno nie wina systemu. Sprobuj z tymi pamieciami i napisz co i jak, czekam na odpowiedz.

Lucas:

moje timingi to: 5,4,3,2.0 wiec jak widzisz pamieci sa w porzadku.

No nic bede cos szpącił dalej i czekam dalej na wasze porady (stawiam troche na tego prolinka bo to chyba jednak :evil: SHIT :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...