marcellus Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Witam, Potrzebuje na drugi komp jakas plyte glowna. Chce zeby byla stabilna i mozliwie wydajna ;) Nic nie bede na niej krecil :P Nie bede chcial nic na tym kompie ulepszac. Idzie tam stary dysk (bodajze ATA66) a do tego AthlonXP 1700+ (Palomino) i jakies slabe pamieci RAM. Chyba najodpowiedniejsza bedzie plyta z chipsetem KT266? Ktore plyty glowne sa warte uwagi? Czy np. MSI KT3 Ultra-ARU jest w porzadku? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 ta msi nie jest na kt266 tylko na kt333 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Soltek SL75-DRV 2/3/4 Suttle AK32 Epox EP-8KHA Dosyć sensowne płyty na KT266/A, które akurat wpadły mi do głowy. Jeżeli nie potrzebujesz pamięci DDR, to rozejżyj się nawet na czymś na KT133A, np. soltekiem SL75-KAV Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Jak na KT133A to polecam Epox 8KTA3+PRO. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 ta msi nie jest na kt266 tylko na kt333Fakt :) Moja pomylka :/ W takim razie zmienie troche pytanie... czy ten MSI jest warty kupienia? ($45) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 A może by tak ASRock K7VT2 mam ją i mogę ci polecić z czystym sumieniem, jest bardzo tania (150-180zł) ma całkiem niezłe wyposarzenie i jest bardzo stabilna, ja z nią żadnych problemów nie mam. Aha płyta ma słabe oc ale napisałeś że nie chesz płytki do oc a więc moim zdaniem to mobo będzie dobrym wyborem:) POLECAM!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Witam, Potrzebuje na drugi komp jakas plyte glowna. Chce zeby byla stabilna i mozliwie wydajna ;) Nic nie bede na niej krecil :P Nie bede chcial nic na tym kompie ulepszac. Idzie tam stary dysk (bodajze ATA66) a do tego AthlonXP 1700+ (Palomino) i jakies slabe pamieci RAM. a ja polece cos z innej beczki. z tego co widze to nie potrzebujesz demona szybkosci. dlatego polecam to co zrobilem dla mojej mamuski. obudowa miniatx, do tego plyta ECS K7VMM+, z wbudowana grafika - ale ma takze slot AGP x4. chipset VIA KM266, jak na taki sprzet calkiem wydajna. uzywam tego z duronem 600 ale plyta łyka athlony XP bez problemu (throughbredy, bartony chyba nie bardzo). W ten sposob powstal MALY, CICHY i WYDAJNY komp do pracy biurowej (i czasem do pogrania w Q3 i UT :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Hmmm... a ktora opcja jest lepsza? 1. MSI 6380E-020 2. MSI 6380E-050 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...