rice Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Pomysł z pozoru jest bardzo prosty sama buda bedzię cała z drewna z lewej i prawej strony i na górze otwory najprawdopodobniej szkoło w środku metal na samym dole katoda - najlepiej jakis nietypowy kolor bo drewno bedzie pomalowane fajną brązowo bejcą co będzie sprawiało wrażenie starego mebla, w dachu wentyl - to jest nara taki prosty schemacik. I teraz prośba do was wasze pomysły na wykończenie tej budy - może jakieś ciekawe pomyłśy z waszych modyfikacji :?: Jak by to powiedzieć chciałbym też w tej budzie mieć połączenie starocia i nowoczesności oka to rzucajcie pomysłami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 moze kup jakas stara szafke/mebel odnow troszke... potem juz tylko detale i zrobila sie calkiem orginalna buda ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Najlepiej skombinuj jakis maly kredens w stylu retro :) Pozniej juz tylko niewielkie szlify, i odpowiednie(czyt. STONOWANE i, uchowaj Boziu, NIE czerwone! ) dobranie kolorow podswietlenia... Narazie nic wiecej mi nie przychodzi do glowy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rice Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Nie nie chce zeby to wyglądało jak mebel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Nieśmiało zasugeruję obudowę starego radia. Ale naprawdę starego. Duże, pakowne, na upartego nawet akwarium i te wszystkie rurki tam wejdą. Tylko potem ten widok butwiejących ścianek ... :> Jakiś kulkolo pidżyn tak zrobił, ale nie pomnę gdzieżem to doźrzał kaprawem oczkiem. Bat in di ader hend wszystko już było, nawet moja kanapka z Pentium 2 też już gdzieś tam była. SFW? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba_8 Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 W sprawie dobrych pomysłów na drewnianą budę, niezłym rozwiązaniem jest pchli targ (coś jak bazarek na Kole w Warszawie, albo sobotni targ w Wiedniu - tam to są radyjka... Big Tower może sie schować i to głęboko;) ). Tam można poszukać pomysłów, kupićze dwa urzadzenia, a później wykorzystać detale. Z pomysłów, które chodzą za mną na przykłąd były takie plecione osłony na głośniki. Za taką osłoną można ukryć pod warstwą fizeliny cztery diody i transoptor (przekaźnik optyczny) i podświetlać np Primary IDE/ RAID IDE activity (ja mam coś takiego) w kolorze żółty/pomarańczowy. Musi dobrze się komponować z kolorystyką urządzenia pierwotnego. Jak będziesz miał jakieś konkrety, polecam zrobić sobie modele w jakimś programie do 3D albo CAD/CAM i obejrzeć różne wersje podświetlenia. Podaj jakieś swoje pomysły na detale, obgadamy na forum... (czy myślałeś jak zrobić napędy/dostęp/chłodzenie w drewnie? Jakie śruby/kołki/wyciszenie? Malowanie wnętrza? Pozdrowienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 szukasz inspiracji? wal np. TU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rice Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Same napędy chciałęm zrobić normalnie czyli nic przy nich nie robić bo nie chce shrzanić ich bo mam cdrw, dvd i kieszeń - no przy kieszeni to raczej mozna by sie pobawić. A buda to miałby być zwyczjny prostokąt z 5 drewnianych desek z dziurami na szybę a samo udziwnienie tej budu miało by byc juz na samym wierzchu sam nie wiem. Oglądałęm tą stronkę co zapodał EZ_lo kilka pomysłow wpadło mi do głowy (chyba) - przypomnialem sobie ze u mnie w szafie stoi atari z monitorem moze by to wykorzystać :?: 8) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rice Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Zrobiłem kilka projektów co i jak: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Tylko nie okragla szyba z boku bo to kicha (lameriada :/) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba_8 Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Wymyśl coś innego na bok, to drewno a nie twarda blacha, możesz wyciąćdowolny kształt, a jeśli masz frezarke, to możesz zostawićtylko cinkie krawędzie i wpasować szybę tak, żeby nie przenosiła drgań wentyla (siliconem). I pomyśl o czymś fajnym na morde, zamiast przełączników i diodek. Bałwanek jest OK, pod warunkiem, że kupujesz plastikową budę, której zadaniem jest wkurzać oczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Aj hew zboczona idea, co prawda hardcore i na pewno było. Ad rem - monitor obudować pudłem od telewizora typu "Wisła" (coś około wczesnych lat 60. bodajże), bebechy kompa umieścić w obudowie od radia (też z tej, albo nawet z wcześniejszej epoki). Nawet głośniki można pochować w mniej lub bardziej gustowne pudełeczka w stylu późnego Bieruta. Na drukarkę czy klawiaturę nie mam pomysłu (chyba, że jakiś czarodziej wyposaży przedwojenną maszynę do pisania w złącze PS/2). Retro będzie jak cholera, ale do tego trzeba być naprawdę zboczonym i mieć meny wiele czasu :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 Rice! Co do pomysłu tuningu budy to git ,ale ja bym na górnym boku założył plexi! Uzasadnie to tym że jak ci cosik spadnie na bude to szkło wpadnie do środka i bedzie duża lipa jak jeszcze komp bedzie włączony!! Sam chciałem szybe u góry mieć ale zrezygnowałem ze względu na dobro kompa! ...pozdrawiam... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 Nieśmiało zasugeruję obudowę starego radia. Ale naprawdę starego. Duże, pakowne, na upartego nawet akwarium i te wszystkie rurki tam wejdą. Tylko potem ten widok butwiejących ścianek ... :> Jakiś kulkolo pidżyn tak zrobił, ale nie pomnę gdzieżem to doźrzał kaprawem oczkiem. Bat in di ader hend wszystko już było, nawet moja kanapka z Pentium 2 też już gdzieś tam była. SFW? :> Na bit-tech.net a mod sie zwal anemone :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 Moj niesmialy pomysl: To co jest "zielonkawe", to oczywiscie przezroczyste (pleksi/szklo) Reszta wg. Gustu. Mialem to robic ale nie mam funduszy. Moze ktos skorzysta :wink: Co prawda nie uwzglednilem drewna w ww. projekcie, ale niewielkie wstawki to nie problem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 Hmm moze ci to cos pomoze w wyborze. http://www.bit-tech.net/article/115/ Duzo ciekawych zdjec naprawde warto to obczaic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba_8 Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 Hmm moze ci to cos pomoze w wyborze. http://www.bit-tech.net/article/115/ Duzo ciekawych zdjec naprawde warto to obczaic. BOMBA!!! Jakie to piękne;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 Maly update ktos wyzej o tym pisal wiec daje link http://www.mashie.org/casemods/anemone1.html Ps. Milego oglondania. Wiezcie mi jest co. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba_8 Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 Biorę śliniak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 aRoo"]Moj niesmialy pomysl: To co jest "zielonkawe", to oczywiscie przezroczyste (pleksi/szklo) Reszta wg. Gustu. Mialem to robic ale nie mam funduszy. Moze ktos skorzysta :wink: Co prawda nie uwzglednilem drewna w ww. projekcie, ale niewielkie wstawki to nie problem :D Extremalny projekcik! :wink: :wink: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3p3 Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Nieśmiało zasugeruję obudowę starego radia. Ale naprawdę starego. Duże, pakowne, na upartego nawet akwarium i te wszystkie rurki tam wejdą. Tylko potem ten widok butwiejących ścianek ... :> Jakiś kulkolo pidżyn tak zrobił, ale nie pomnę gdzieżem to doźrzał kaprawem oczkiem. Bat in di ader hend wszystko już było, nawet moja kanapka z Pentium 2 też już gdzieś tam była. SFW? :> Próbowałem z tym starym radiem i nawet nieźle mi szło: wyjąłem flaczki zrobiłem pięknie ukryte zawiasy na szybkę. Chciałem wywiercić otwór w górze, nacisnąłem kolanem na pudło, włączam wiertarę z otwornicą a tu trach!!! rozsypała się . Korniki, korniki zeżarły całe drewno i wszystko trzymało się praktycznie na lakierze Zanim kupicie stary mebelek, albo radyjko popukajcie w drewno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba_8 Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Będziesz ratował czy wyrzuciłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3p3 Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 nie było czego ratować ;-( boczne ścianki czyli praktycznie całość ( przód to dziura na szybkę, tył to jakaś tekturka była) były poszatkowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Hmm moze ci to cos pomoze w wyborze. http://www.bit-tech.net/article/115/ Duzo ciekawych zdjec naprawde warto to obczaic. Swietny mod, chyba sobie niedlugo cos z drewienka zbuduje, bo zaje..fajnie to wyglada. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rice Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Podoba mi się ten pomysł [M]aRoo, tylko nie wiem co to jest to na przodzie budy (jakaś pułka :?: ) hmm sam juz nie wiem, mam już kilka pomysłów tylko nie mam kasy i czasu :( :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 rice! Racja zawsze problemami sa głównie dwie rzeczy kasa i czas! O ile czas zawsze można jakiś znaleść to z kaską niekiedy bywa ciężko przynajmniej w moim przypadku ciekaw jestem ile osób podziela to zdanie!?? :roll: Może powstną zakłady w których bedą zatrudniac kolesi do projektowania nowoczesnych kompów przerobionych pod względem wyglądu, ale to chyba dalekaaaaaaaaaaaaaaa przyszłość! Tak samo jak niskie ceny atrybutów do modów!! ..pozdrawiam...:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Fundusze i czas to straszna sprawa, ale jak juz kolega powiedzial to czasu zawsze troszke mozna wyskrobac. Coz z funduszami gorzej, ale powoli mozna sobie z tym poradzic, jest to jednak dla niektorych dlugotrwaly zabieg, ale pozniej jaka przyjemnosc z osiagnietych efektow... Dla mnie ta obudowa wymiata : Co prawda G-gnome jest o niebo lepszy, ale na niego nigdy mnie nie bedzie chyba stac :) Dlatego w czwartek jade po plyte drewniana i zaczynam prace nad czyms takim jak na zdieciu wyrzej. Co prawda ta modyfikacja zajmie mi sporo czasu, ale mam nadzieje, ze da tez duzo radosci i zadowolenia z samego siebie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsTeX Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Fundusze i czas to straszna sprawa, ale jak juz kolega powiedzial to czasu zawsze troszke mozna wyskrobac. Coz z funduszami gorzej, ale powoli mozna sobie z tym poradzic, jest to jednak dla niektorych dlugotrwaly zabieg, ale pozniej jaka przyjemnosc z osiagnietych efektow... Dla mnie ta obudowa wymiata : Co prawda G-gnome jest o niebo lepszy, ale na niego nigdy mnie nie bedzie chyba stac :) Dlatego w czwartek jade po plyte drewniana i zaczynam prace nad czyms takim jak na zdieciu wyrzej. Co prawda ta modyfikacja zajmie mi sporo czasu, ale mam nadzieje, ze da tez duzo radosci i zadowolenia z samego siebie. Pozdrawiam eeeeeee...... mi ta buda nieleży :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...