TRUST Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Witam Jakiś czas temu wałkowałem temat zwisów w mojego kompa (konfiguracja w podpisie pod moim postem :P ). Dla przypomnienia : komp jest stabilny jak skała - zero zwisów, bez niebieskich ekranów. Od jakiegoś czasu ( zauważyłem to przy zmianie procka na 2000+ XP), jakąkolwiek aplikację 3D bym nie włączył- po kilku sekundach mam zwis na twardo, z zapętlonym dźwiękiem , a zdażał się i reset ( samoczynny). Po kilku sugestiach, wymieniłem właśnie zasilacz z Codegena 300 na Chiefteca 420W DF, mając 99% pewności. Założyłem - zapuściłem 3d marka i......znowu zwis. Dodam, że : na kartach GF2 MX, GF2GTS i RIVA wszystkie testy przechodzą i nie ma problemu - tylko na tym jednym moim GF 4 Ti zwis - żeby było śmieszniej, w każdym innym kompie działa prawidłowo. Czy ktoś ma może jeszcze jakieś sugestie ? pozdrawiam TRUST Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azyl Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 widocznie ta karta gryzie sie z innym sprzetem ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Zobacz przerwania,AGP, konflikty sprzętowe itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 to gdzie sa te dziwy nad dziwami? ja tu nawet latarni nie widze? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Jaki masz BIOS? Jeśli najnowszy, to możesz dalej nie czytać :? Jak nie, to: ftp://ftp.abit.com.tw/pub/download/fae/fl...lashmenu120.exe ............ KT7A-RAID BIOS A9 Version: A9 Released Date: 2002-07-11 Fix nVidia GeForce4 Ti 4x00 AGP card compatible issue with Windows XP. Pozdr AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TRUST Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Właśnie chodzi o to , że to wszystko chodziło przez rok bez żadnych problemów i jakieś 1,5 miesiąca się zaczęło tak robić. Bios mam B5 ,czyli przedostatni ( w ostatnim nie zauważyłem zmian żadnych z wyjątiem poprawionej obsługi ATI), przerwania się nie gryzą, sterowników próbowałem różnych i starych i najnowszysch , win 98se i dx8.1a PL. Może jeszcze dodam, że przy zmianie procka z 1800+ na 2000+ właśnie aktualizowałem BIOS i po tym zauważyłem te zwisy. Dodatkowo, w czasie instalacji windy dostaję na przedostatnim resecie niebieski ekran ( dysk pojedynczy na kontrolerze raid - na ide nie ma tego problemu). Zapytam może tak - cy możliwe jest uszkodzenie płyty głównej ( np. kondensatora czy cóś ?) aby własnie po obciażeniu 3D na GF 4TI następował zwis, czy wtedy na wszystkich kartach graficznych byłoby tak samo ? Pozdrawiam i liczę na dalsze pomysły/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Zapytam może tak - cy możliwe jest uszkodzenie płyty głównej ( np. kondensatora czy cóś ?) aby własnie po obciażeniu 3D na GF 4TI następował zwis, czy wtedy na wszystkich kartach graficznych byłoby tak samo ? Nie koniecznie bo na moja logike , choc moge sie mylic to gf4 pobiera deczko wiecej pradu niz pozostale Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...