Skocz do zawartości
brion

Danger Den - reklamacja-happy end :)

Rekomendowane odpowiedzi

Po niefortunnej wpadce DD (wiecje info tutaj) postanowilem sprawdzic, na ile tak renomowana firma (w branzy WC) jest elastyczna i jak sie zachowa w takiej sytuacji.

Na mojego pierwszego maila z opisem sytuacji, dostalem odpowiedz w przeciagu kilku godzin :!:

A w nim, Dano przeprasza, przyznaje sie do bledu w produkcji (zla proporcja skladnikow kleju epoxydowego) i oferuje mi nowego Maze4 CPU (bez odsylania starego), oraz rekompensate w postaci darmowgo produktu DD. Wybralem Maze4 GPU+8 Ramsinkow TM.

Dołączona grafikaDołączona grafika

Pierwsza paczka ("rekompensata") dotarla do mnie po ok 2 tyg. od pierwszego maila z - nowy Maze4 GPU i 8 ramsinkow od Tweakmonster...i cisza...po kilku nastepnych mailach z mojej strony, w koncu dostalem nowego Maze4 CPU (identycznego jak pierwotnie zamawialem - chromowe krocce 1/2", top z plexi, stalowe sruby).

Dołączona grafika

Jak dla mnie - super, nawet po takiej wpadce bede polecal zamawianie tam, moze gdyby wyciek uszkodzil mi cokolwiek drogocennego w kompie, to byloby inaczej,ale mysle ze tez moznaby sie bylo dogadac z DD...

Ten cieknacy blok uszczelnilem i uzywam bez przeszkod...a nowy - SPRZEDAJE ! Ale to chyba nie ten dzial :lol:

Dołączona grafika

I ciekawa uwaga na koniec...pierwsza i druga przesylke DD wyslalo mi USPS (poczta amerykanska) jako - UWAGA!: Commercial Samples :lol:

Co to dalo:

:arrow: koszt wysylki $9,95

:arrow: nie musialem placic VAT'u

:arrow: nie musialem placic cla

:arrow: paczka wyslana 05.08 dotarla do mnie do domu 12.08

:arrow: paczka dochodzi na wskazany adres! USPS musi miec podpisana jaks umowe, ale nie wiem z kim, bo w oby dwoch przypadkach nie bylo mnie jak paczka przyszla, wiec nie wiem kto i dlaczego to dostarczyl...

Moze indywidulane zamowienia DD byloby w stanie wlasnie tak wysylac. Placimy np.Visa normalna kwote, a oni wpisuja wartosc $5 i commercial samples :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi