GSI Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Takie oznaczenie ma moj procek :) I mam pewien problem poniewaz nie moge go bardziej podkrrcic niz na 1.67 GHz przy vcore 1.6 i mnozniku 12.5 Sprzęt to : Msi kt4v z biosem 1.80 256 Mb ram ddr 266mhz Kingstone na kosciach Infeona cl 2.5 Gf 2 mx400 32 mb sdr sieciówka realtek :) dysk 40-tka segate U6 i fujitsu 6 przenośna wypalarka combo Lg 12x/8x/32x/10x Jakaś noname zasiłka podobno 200w :((( (na 1.67Ghz cały system działa stabilnie ) Co byscie sugerowali , próbowałem podnosić FSB na 166 i nie wstawał :(((( (komp oczywiście ze mna wszyst ok ) :) Podnosiłem powoli Fsb i przy 135 Mhz zwis :((((( Różne napięcia ramu , agp ,terminatora . Czy moglibyscie mi coś zasugerować co gdzie jak ustawić ????????? Pozdrawiam Prosze dobrych moderów o nie zamykanie topica bo jestem poczatkujacym overclockerem :( Jak sie naucze to innym przekaże wiedze :))) z miłą chęcią ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 po pierwsze nowy bios - lepiej mierzy temperature , po drugi moze pamiatki ci nie wytrzymuja , po trzecie jak nie pomoze drugi to rob drut moda , ja na swoim jak w podopisie wiec z twoim powinno byc podobnie aczkolwiek moge sie mylic - kazy proc to oddzielna historia aaa i najwazniejsze to sprawdz zasilke inna bo to moze byc powod ( u mnie 300 nie wytrzymuje ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 czlowieku z takim zasilaczem sie za overclock tego sprzetu bierzesz?! 8O boj sie Boga!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GSI Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Z biosem bedzie problem :(((( Bo mi flop padł :(((Może znacie inny sposób flashowania bez flopa????????????? Co do pamiątek to moge sie zgodzić że moga nie wytrzymywać :( A zasiłke mam tymczasową bo niestety w poprzednia która byla z kompa potraktowanego przez piorun :((((poszedł tez live i mobo odjechało do bozi ) nie nadawala sie do użytku wiec mam narazie pożyczoną . Jak jest z drut modem ryzykowna sprawa ????????na czym to wogóle polega tak z grubsza ???????????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GSI Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 czlowieku z takim zasilaczem sie za overclock tego sprzetu bierzesz?! 8O boj sie Boga!!!Wiem o co ci chodzi , ale co ciekawe kolega miał ten zasilacz na celeronie 800 zajete wszystkie sledzie roznorakimi urzadzeniami perferyjnymi plus zajete wszystkie banki ramu 4 dyski i obsadzone wszystkie porty USB . Na zasiłce nie ma napisane 200w kolega tak przypuszczał. Wiec może to nie jest 200-tka . Jak to sprawdzić da sie???????????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Z biosem bedzie problem :(((( Bo mi flop padł :(((Może znacie inny sposób flashowania bez flopa????????????? Co do pamiątek to moge sie zgodzić że moga nie wytrzymywać :( A zasiłke mam tymczasową bo niestety w poprzednia która byla z kompa potraktowanego przez piorun :((((poszedł tez live i mobo odjechało do bozi ) nie nadawala sie do użytku wiec mam narazie pożyczoną . Jak jest z drut modem ryzykowna sprawa ????????na czym to wogóle polega tak z grubsza ???????????????? Tak z dysku , tylko daj w opcjach weryfikacje i bedzie git , ja zawsze tak robe , :D , no chyba ze masz dyski na ntfs to nie mam pomyslu poza pozyczeniem od kogos zstacji , przeciez to kwestia 10 min max Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GSI Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Nie dyski mam na facie . Moge wiedzieć o jaka weryfikacje ci chodzi bo nie zabardzo czaje :oops: A problem z flopem tez bedzie bo mam tysiace plytek a gownianej 1.44 megowej dyskietki u mnie nie da sie znaleźć :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 W opcjach ale nie pamietam gdzie to bylo , bodajze tam gdzie nadpisywanie bootblocka , opcja to veryfie (czy jak to sie tam pisze ) data czy jakos tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GSI Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Dobra operacja flashowania zakończona jak widzicie powodzeniem :) Teraz to zostaje mi zakupić nowy ram . Jednak w Pierwszej kolejności musze mieć nową zasiłke . Powiedzcie mi jak upiec dwie pieczenie na jednym ogniu mając 250 zeta w gotówce. Jakieś sugestie co do sprzetu ????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GSI Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 porobiłem szybkie testy : iiiii nie wiem jakim cudem 8O 8O chodził stabilnie na FSb 137 i dopiero na 138 sie wysypał :(( jednak poprawa o 2 mhz to zawsze coś :) Może to ten nowy Bios :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 he he , probuj dac mnoznik na najnizszy i magistrale na 166 , wiecej nie radze chyba ze nie lubisz swojego dysku , a nastepnie dopiero mnoznikiem w gore Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 na jakich timingach biegasz na tych pamiećiach :?: ustaw timingi na normal i podnieś dla pamieći napiecie i wtedy dawaj dalej magistrale Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GSI Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Timing -chodzi ci o CL ??????????/ jeżeli tak to jest to 2.5 i jest to standart . Jeżeli chodzi ci o coś innego to powiedz gdzie mam odczytać daną wartość ??????????? Nie śmiejcie sie jestem początkujący w tej dziedzinie :) Kontynuujac podnosilem napiecie na pamieciach i na terminatorze jednak przy takich ustawieniach co mam obecnie nie wyciagne wiecej niz 137 Mhz na FSB :(((( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 nie ja nie z tego ze sie z ciebie smieje tylko ze nowy bios , nowe mozliwosci ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GSI Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 nie ja nie z tego ze sie z ciebie smieje tylko ze nowy bios , nowe mozliwosci ;)Wiesz tak sie jakoś złożyło że działa mi stabilnie na FSB 137 a przedtem na 135 maks :))) Wiem że to raczej nie ma żadnego wpływu na FSB :) a jednak fakt jest faktem :) ze mam to 137 Mhz i działa !!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...