Skocz do zawartości
GSI

AXDA 1800 DUT3C @ 2000+ i nie wiecej :(((((((((

Rekomendowane odpowiedzi

Takie oznaczenie ma moj procek :) I mam pewien problem poniewaz nie moge go bardziej podkrrcic niz na 1.67 GHz przy vcore 1.6 i mnozniku 12.5

Sprzęt to :

Msi kt4v z biosem 1.80

256 Mb ram ddr 266mhz Kingstone na kosciach Infeona cl 2.5

Gf 2 mx400 32 mb sdr

sieciówka realtek :)

dysk 40-tka segate U6 i fujitsu 6 przenośna

wypalarka combo Lg 12x/8x/32x/10x

Jakaś noname zasiłka podobno 200w :((( (na 1.67Ghz cały system działa stabilnie )

Co byscie sugerowali , próbowałem podnosić FSB na 166 i nie wstawał

:(((( (komp oczywiście ze mna wszyst ok ) :) Podnosiłem powoli Fsb i przy 135 Mhz zwis :((((( Różne napięcia ramu , agp ,terminatora .

Czy moglibyscie mi coś zasugerować co gdzie jak ustawić ?????????

Pozdrawiam

Prosze dobrych moderów o nie zamykanie topica bo jestem poczatkujacym overclockerem :( Jak sie naucze to innym przekaże wiedze :))) z miłą chęcią ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze nowy bios - lepiej mierzy temperature , po drugi moze pamiatki ci nie wytrzymuja , po trzecie jak nie pomoze drugi to rob drut moda , ja na swoim jak w podopisie wiec z twoim powinno byc podobnie aczkolwiek moge sie mylic - kazy proc to oddzielna historia aaa i najwazniejsze to sprawdz zasilke inna bo to moze byc powod ( u mnie 300 nie wytrzymuje )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z biosem bedzie problem :(((( Bo mi flop padł :(((Może znacie inny sposób flashowania bez flopa?????????????

Co do pamiątek to moge sie zgodzić że moga nie wytrzymywać :(

A zasiłke mam tymczasową bo niestety w poprzednia która byla z kompa potraktowanego przez piorun :((((poszedł tez live i mobo odjechało do bozi ) nie nadawala sie do użytku wiec mam narazie pożyczoną . Jak jest z drut modem ryzykowna sprawa ????????na czym to wogóle polega tak z grubsza ????????????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czlowieku z takim zasilaczem sie za overclock tego sprzetu bierzesz?!  8O  boj sie Boga!!!

Wiem o co ci chodzi , ale co ciekawe kolega miał ten zasilacz na celeronie 800 zajete wszystkie sledzie roznorakimi urzadzeniami perferyjnymi plus zajete wszystkie banki ramu 4 dyski i obsadzone wszystkie porty USB . Na zasiłce nie ma napisane 200w kolega tak przypuszczał. Wiec może to nie jest 200-tka . Jak to sprawdzić da sie????????????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z biosem bedzie problem :(((( Bo mi flop padł :(((Może znacie inny sposób flashowania  bez flopa?????????????

Co do pamiątek to moge sie zgodzić że moga nie wytrzymywać :(

A zasiłke mam tymczasową bo niestety w poprzednia która byla z kompa potraktowanego przez piorun  :((((poszedł tez live i mobo odjechało do bozi ) nie nadawala sie do użytku wiec mam narazie pożyczoną  . Jak jest z drut modem ryzykowna sprawa ????????na czym to wogóle polega tak z grubsza ????????????????

Tak z dysku , tylko daj w opcjach weryfikacje i bedzie git , ja zawsze tak robe , :D , no chyba ze masz dyski na ntfs to nie mam pomyslu poza pozyczeniem od kogos zstacji , przeciez to kwestia 10 min max

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dyski mam na facie . Moge wiedzieć o jaka weryfikacje ci chodzi bo nie zabardzo czaje :oops:

A problem z flopem tez bedzie bo mam tysiace plytek a gownianej 1.44 megowej dyskietki u mnie nie da sie znaleźć :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra operacja flashowania zakończona jak widzicie powodzeniem :)

Teraz to zostaje mi zakupić nowy ram . Jednak w Pierwszej kolejności musze mieć nową zasiłke . Powiedzcie mi jak upiec dwie pieczenie na jednym ogniu mając 250 zeta w gotówce. Jakieś sugestie co do sprzetu ?????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Timing -chodzi ci o CL ??????????/ jeżeli tak to jest to 2.5 i jest to standart . Jeżeli chodzi ci o coś innego to powiedz gdzie mam odczytać daną wartość ???????????

Nie śmiejcie sie jestem początkujący w tej dziedzinie :)

Kontynuujac podnosilem napiecie na pamieciach i na terminatorze jednak przy takich ustawieniach co mam obecnie nie wyciagne wiecej niz 137 Mhz na FSB :((((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ja nie z tego ze sie z ciebie smieje tylko ze nowy bios , nowe mozliwosci ;)

Wiesz tak sie jakoś złożyło że działa mi stabilnie na FSB 137 a przedtem na 135 maks :))) Wiem że to raczej nie ma żadnego wpływu na FSB :) a jednak fakt jest faktem :) ze mam to 137 Mhz i działa !!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...