Skocz do zawartości
lebioda

Zalman CNPS 7000A-Cu vs Areo7+

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki malutki problem zamówiłem sobie tego zalmana, ale są jakieś z nimi problemy dużo jest niekompletnych, dystrybutor coś odwala...Zastanawiam się na tym areo, ale przed zamówieniem chciałem się dowiedzieć coś sięwecej i mam pare pytanek :D :

1.Czy areo jest dużo słabszy od zalmana ?

2.Czy areo jest bardzo głośnych (obroty na maxa) ?

3.Czy opłaca się czekać na zalmana ?

4.Czy jest coś innego w tej cenie godnego polecenia co można dostać w polsce(WC odpada)

Dziędzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Silentboost = cichszy i nieco słabszy, ale za to tanszy i mniej płopotliwy w instalacji niż ten Zalman...

tańszy nie wiele 30 zł mniej głośny ? Silent boasy 21 Db a Zalman na min . rpm 20 DB .Nieco słabszy ? Nie wiem nie testowałem ale z tego co czytałem to będzie on równie wydajny jak aero 7+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od 3 dni mam to cudo wygląda ślicznie :D jest spuer cichy nawet na najwyższych obrotach i mam takie małe porównanie CNPS7000A Cu vs X-Dream:

Mobo MSI K7T Turbo LE

Procek AXP 1700+@2200+ (JIUCB) 1.6V

W budzie 2 wentylatorki i temp w budzie 22 stopnie

Testy są robione na najwyższych obrotach qlerków

X-Dream:

Idle 35

Stress 39-40

CNPS7000A Cu:

Idle 34

Stress 36-37

Qler jest naprawdę super i myśle, że wart swojej cenyi taka mała rada dla tych którzy się zastanawiają brać, brać i jeszcze raz brać :D pieniądze się zwrócą bo nie będziecie musieli puźniej płacić za wizyty u laryngologa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ma pare pytan odnosnie tego zalmana :

- czy pod athlonka zeby go zalozyc to musza byc dziury w plycie ??

- on chyba wystepuje w 2 wesjach : jedna cala miedziana a druga http://www.allegro.pl/show_item.php?item=16475932 chyba taka z aluminium czy ta druga wersja jest duzo gorsza ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ma pare pytan odnosnie tego zalmana :

- czy pod athlonka zeby go zalozyc to musza byc dziury w plycie ??

- on chyba wystepuje w 2 wesjach : jedna cala miedziana a druga http://www.allegro.pl/show_item.php?item=16475932 chyba taka z aluminium czy ta druga wersja jest duzo gorsza ??

1.muszą!!!!

2.gorsza o jakieś 3-5 st

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi