lebioda Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Mam taki malutki problem zamówiłem sobie tego zalmana, ale są jakieś z nimi problemy dużo jest niekompletnych, dystrybutor coś odwala...Zastanawiam się na tym areo, ale przed zamówieniem chciałem się dowiedzieć coś sięwecej i mam pare pytanek :D : 1.Czy areo jest dużo słabszy od zalmana ? 2.Czy areo jest bardzo głośnych (obroty na maxa) ? 3.Czy opłaca się czekać na zalmana ? 4.Czy jest coś innego w tej cenie godnego polecenia co można dostać w polsce(WC odpada) Dziędzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkwadrat Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Nie widziałem w akcji ani jednego, ani drugiego, ale testy mówią same za siebie. Zalman nawet na najniższych obrotach jest jednym z najwydajniejszych coolerów. Aero też jest wydajny, zle na wysokich obrotach (=hałas). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 zalman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 1. Słabszy głośniejszy 2.. Bardzo 3. TAK! 4. NIE! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lebioda Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Teraz tylko czekać, aż dystrybutorowi zalmana zachce się odebrać tel. bo od 3 dni nie można się dodzwonić do niego :D Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lebioda Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Czekając na tego zalmana znalazłem Thermaltake SilentBoostna w 4 maxie i chciałem się spytać jak on wypada przy zalmanie bo czuje, że tego zalmana się niedoczekam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Ej w czym problem w PCCooler ten zalman jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lebioda Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 No jest ale ja to zamówiłem u znajomego i cena będzie ciut niższa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Silentboost = cichszy i nieco słabszy, ale za to tanszy i mniej płopotliwy w instalacji niż ten Zalman... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 najlepszy zalman. cena nie dla mnie ale cooler wypaśny na maxa. no i wygląda kosmicznie super super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Silentboost = cichszy i nieco słabszy, ale za to tanszy i mniej płopotliwy w instalacji niż ten Zalman...tańszy nie wiele 30 zł mniej głośny ? Silent boasy 21 Db a Zalman na min . rpm 20 DB .Nieco słabszy ? Nie wiem nie testowałem ale z tego co czytałem to będzie on równie wydajny jak aero 7+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 ZALMAN, na pewno, Recka Aero 7+ jest u mnie na serwisie... Ziornij ... Gorzej niz moje Volcano 7+ (do sprzedania) wypadl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 ZALMAN !!!! Ogromna powierzcnia oddawania ciepla robi swoje. A jest niesamowicie cichy na LOW a przy tym wydajny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 ZALMAN !!!! Ogromna powierzcnia oddawania ciepla robi swoje. A jest niesamowicie cichy na LOW a przy tym wydajny Dodam jeszcze, ze niedlugo pojawi sie tez recka tego ZALMANa u mnie na serwisie ;) :D Stay Tuned... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 Zalman >>>> Aero - to po prostu inna klasa coolerow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Miałem ten sam dylemat ale po przejrzeniu forum i netu padło na zalmana. Myśle że do tanich nienależy ale jest wart swojej ceny pozdro spider Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kecaj_77 Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Uda się upchnąć tego Zalmana do obudowy Codegen Midi Tower ATX (płyta Epox 8RDA3+)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Uda się upchnąć tego Zalmana do obudowy Codegen Midi Tower ATX (płyta Epox 8RDA3+)? od srodka socketu musisz miec wolny promien min 5 cm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lebioda Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Od 3 dni mam to cudo wygląda ślicznie :D jest spuer cichy nawet na najwyższych obrotach i mam takie małe porównanie CNPS7000A Cu vs X-Dream: Mobo MSI K7T Turbo LE Procek AXP 1700+@2200+ (JIUCB) 1.6V W budzie 2 wentylatorki i temp w budzie 22 stopnie Testy są robione na najwyższych obrotach qlerków X-Dream: Idle 35 Stress 39-40 CNPS7000A Cu: Idle 34 Stress 36-37 Qler jest naprawdę super i myśle, że wart swojej cenyi taka mała rada dla tych którzy się zastanawiają brać, brać i jeszcze raz brać :D pieniądze się zwrócą bo nie będziecie musieli puźniej płacić za wizyty u laryngologa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 zalman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lebioda Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 zalman Właśnie miałem problem z wyborem dzięki za szybką odpowiedź 8O :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 ma pare pytan odnosnie tego zalmana : - czy pod athlonka zeby go zalozyc to musza byc dziury w plycie ?? - on chyba wystepuje w 2 wesjach : jedna cala miedziana a druga http://www.allegro.pl/show_item.php?item=16475932 chyba taka z aluminium czy ta druga wersja jest duzo gorsza ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Otworki MUSZA byc!! Nie widzialem testow ale z tego co pisza ludzie na forum to wiekszych roznic nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 ma pare pytan odnosnie tego zalmana : - czy pod athlonka zeby go zalozyc to musza byc dziury w plycie ?? - on chyba wystepuje w 2 wesjach : jedna cala miedziana a druga http://www.allegro.pl/show_item.php?item=16475932 chyba taka z aluminium czy ta druga wersja jest duzo gorsza ?? 1.muszą!!!! 2.gorsza o jakieś 3-5 st Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...