Undertaker Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Witam. Dzis dotarła do mnei zakupiona na allegro karta Hercules r9700Pro , czerwona na samsungach 2,8ns. Wpakowalem do kompa , zainstalowalem Catalysty 3,5 , ktore poprawnie wykryły karte jako 9700Pro. Core-325 , mem-620 , czyli standard. Odpalam 3d marka2001 i pierwsze zdziwienie. Wynik koncowy -10416 Odpalam 3d makra2003 i tu wcale nie lepiej -4486 U wiekszosci z Was widuje wyniki ca 15500 3dm01 i ponad 5k w 3dm03. Spostrzezenia: Zarowno w 3dm01 jak i w 3dm03 cyklicznie co ok 0,7s , mimo FPS powyzej 30 zauwazam wyrazna przycinke , ktora trwa bardzo krotko - ot taka stopklatka. Przed zakupem pozyczylem od kumpla niemodowanego r9500 non-pro i wynik w 3dm01 byl praktycznie identyczny ! w 3dm03 mialem okolo 4k W czym jest problem ? Naslabszym ogniwem u mnie w chwili obecnej jest procek... czy to on tak mocno ogranicza wydajnosc karty ? Co moze byc przyczyna tych "stopklatek" ? Czy moze karta jest walnieta ?? Poprzednio mialem Gf4Ti4200 AGP8x , ktory sprawowal sie niewiele gorzej niz r9700pro. Jestem zalamany, doradzcie cos. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 1. Zapodaj Catalyst 3.7 jeżeli tak bardzo ci zależy na numerkach. 2. 3DMark2001SE obecnie jest już bardziej zależny od procesora, niż od grafiki. Z tego co widze Ty masz Antka 1.4, więc nie spodziewaj się cudów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Ale mimowszystko wynik w marku 2k3 powinien bycwyzszy prawda :?: hmmm.... tak siezastanawiam.....Sprawdź w rivatunerze ile masz potoków i jakaprzepustowość pamieći :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 hmm, ja na 1540 i sdr mialem troche mniej, wiec...tez na radeonie 9700pro, kup sobie jakiegos 1700+ 0,13 i podkrec do 2600+... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Masz za słaby CPU do tej karty i następuje "dławienie". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Zdecydowanie popieram wypowiedź Uneek Eth'a. Za słaby procek. Jak odpalę u siebie na nominalnej cz ęstotliwości 1800+ to jest ledwie 12k z groszami. Radki 9700 & higher są bardzo zależne od procka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undertaker Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Tak też myslałem. Zastanawialo mnie jedynie dlaczego r9500 i Gf4 Ti4200 sie nie dlawily i nie bylo stopklatek. Niedlugo skombinuje sobie 1,7 JIHUB DLT3C , wykręce w kosmos i napisze czy nastapila wieksza poprawa. Cos mi sie nie wydaje ze mogłbym odczuc 55% wzrost wydajnosci w 3dm01 (10400 - 15500 powinno gdzies byc). Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Ja na swoim mam 15600 bez krecenia karty. Proc lightowo na 2000MHz. Zmien proca i bedzie git. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exmister Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 ta karta rozwija skrzydla dopiero jak ma wsparcie przynajmniej 2GHz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 ta karta rozwija skrzydla dopiero jak ma wsparcie przynajmniej 2GHz... świeta racja, a im więcej tym lepiej :-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 taka prawda tej karcie procka potrzeba spojrz na moje wyniki w 2001 mialem <12000 juz nie pamietam w 03 ~5280 i tutaj jest niezle bo juz w 03 tak od proca nie zalezy.. tym wynikiem polozylem wszystkie p4 2,4 z 9700pro na futuremarku hiehie :-D proc -> patrz na podpis.... doklanie 1579MHz ... Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 To nie prawda że masz stop-klataki przez proca. Ja jak kupiłem swojego 9700np też miałem takie stop klatki przy 3dMarku, ale to było przez "brudny windows". Co do wyniku w 3dM 2001 to jest on żeczywiście za mały, zrób reinstalke systemu, wwal najnowsze catalsyty, stery do płyty. Jeżeli chodzi o wynik w 3dm 2003 to jest on jak najbardziej na miejscu, kumpel ma 9700np, nforce2, 2800XP i wynik 4200. Nie odstajesz więc zbytnio... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undertaker Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 To nie prawda że masz stop-klataki przez proca. Ja jak kupiłem swojego 9700np też miałem takie stop klatki przy 3dMarku, ale to było przez "brudny windows". No prosze. Tak sie składa ze moj WinXP chodzi nieprzerwanie od marca ...ubieglego roku. Co prawda bylem zmuszony 2 czy 3 razy "reperowac" winde po wymianach mobo , jednak C: nie formatowalem. Zobaczymy co bedzie po przejsciu na A 1,7+ Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Jeżeli chodzi o wynik w 3dm 2003 to jest on jak najbardziej na miejscu, kumpel ma 9700np, nforce2, 2800XP i wynik 4200. Nie odstajesz więc zbytnio... Powiedz lepiej swojemu kumplowi zeby zrobil reinstall systemu... Slabiutki ten jego wynik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 To nie prawda że masz stop-klataki przez proca. Ja jak kupiłem swojego 9700np też miałem takie stop klatki przy 3dMarku, ale to było przez "brudny windows". No prosze. Tak sie składa ze moj WinXP chodzi nieprzerwanie od marca ...ubieglego roku. Co prawda bylem zmuszony 2 czy 3 razy "reperowac" winde po wymianach mobo , jednak C: nie formatowalem. Zobaczymy co bedzie po przejsciu na A 1,7+ Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 To nie prawda że masz stop-klataki przez proca. Ja jak kupiłem swojego 9700np też miałem takie stop klatki przy 3dMarku, ale to było przez "brudny windows". No prosze. Tak sie składa ze moj WinXP chodzi nieprzerwanie od marca ...ubieglego roku. Co prawda bylem zmuszony 2 czy 3 razy "reperowac" winde po wymianach mobo , jednak C: nie formatowalem. Zobaczymy co bedzie po przejsciu na A 1,7+ Pozdrawiam To przeinstaluj system, powinno się przeinstalowac po zmianie grafiki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Sorki ma coś ok. 4320, ale to i tak nie wiele wiecej. Jaki według was powninen być wynik na Radeonie 9700 non pro i sprzęcia jak pisałem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undertaker Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 To nie prawda że masz stop-klataki przez proca. Ja jak kupiłem swojego 9700np też miałem takie stop klatki przy 3dMarku, ale to było przez "brudny windows" Dziwie sie tylko ze przy R9500 i Ti4200 wszystko bylo OK, zadnych stopklatek nie bylo. Noi wyniki w 3dm01 10k R9500 i 9,5k Ti4200. Nie sadze raczej zeby brud mojego XP wyszedl przy 9700pro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ahcos Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 jest to ewidentna wina zasilacza(zaciecia obrazu) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undertaker Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 jest to ewidentna wina zasilacza(zaciecia obrazu) No prosze... cos nowego. Zasilke mam zamiar wymienic jak najszybciej , po tym jak poczytalem co te codegeny potrafia zrobic. Prawda jest taka ze wykozystalem juz wszelkie mozliwe kabelki , jakie oferuje mi zasilacz + przedluzki w ilosci 2 sztuki. Z pewnoscia jest na maxa obciazony. Pytanie: Jak sprawdzic , ile Watów ciagne z zasilacza w chwili obecnej ? Jest jakis soft , ktory pokazuje takie zeczy ? Czy mam sie opierac na odczytach +3,3 , +5 i +12v jakie rozbieżnosci mam ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ahcos Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Musialem zmienic moj opis. A do rzeczy- i tak masz szczescie ze na tym sprzecie co masz uruchomiles wogole komputer(na tym zasilaczu). Osobiscie dzisiaj kupilem sobie codegene 400W bo myslałem ze moj huntkey to zamalo ale bardzo sie mylilem gdy podpiolem codegena(syf,syf,syf). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ahcos Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 w szczegolnosci na 3.3v bo to napiecie odpowiada za grafike a pozniej 5v - procesor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undertaker Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Bylem dzis u kumpla przetestowac karte , zeby wyeliminowac z domyslow kwestie procesora. Wyniki wprowadzily mnie w zaklopotanie. Platworma testowa : Celeron 1,8@2,03 ; 512 ddr 333 ; r9700pro Wyniki: 3dmark 2001 : 10187 3dmark 2003 : 4752 Bardzo mnei niepokoja te wyniki. Z karta wszystko wporzadku - wykrywa 9700pro , taktowanie core/mem takie jakie byc powinno , wyswietlany obraz jak najbardziej OK. Jak sprawdzic w Riva Tunerze ilosc aktywnych potokow i przepustowosc szyny pamieci ?? Sam juz nie wiem gdzie lezy problem :/ Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 a mowie ci ze karta jest wpozo..... u kumpla sie nie cielo ?? wyniki sa jak najbardziej ok... on ma celerona to moze miec i 3ghz i bedzie mial to samo.... zobacz na moje wyniki, to sa wyniki na kreconej grafie! no nie maksymalne bo cos sie jej coraz lepiej podkreca ;-) blokuje nas proc i tyle! jak masz mozliwosc wloz karte do kogos na mocniejszy komp, i tam przetestuj, tak dla swietego spokoju twojego :-) ew. www.futuremark.com i szukaj innych rezultatow z podobnego sprzetu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 Wyniki są wporządku!!!!!!!!!!!!! Ja na P4 2,66Ghz mam w 3dmarku 03 bez oc równe 5K! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...