Niemiec Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 ja wole sam blok. Co z tym bloczkiem na mofsety i z podwyzka?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 2 Niemiec - prosze cie, nie draznij :D lite to znaczy tanszy - gorszy, ale nie boj sie, nie wrzucimy do srodka wiórów miedzianych i nie powiemy ze to kinetyczny odpowiednik chlodzenia freonem ;p bedzie to blok mniej overclockerski bloczek, ale w/g nas na nb przecietne bedzie sie spisywac dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kap00ch Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 rowniez sam bloczek:) natomiast zdradzcie podwyzke oraz jej termin bo takze jestem na kupnie zestawu cpu+nb+gpu+ cholera wie co jeszcze a kase bede mial za 3 tyg dopiero , a jak cos to musze sciepe robic po osiedlu:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 podwyzka bedzie pewnie jakies 10-20 pln, ale za to lite bedzie 10-20 pln tanszy. blok na mosfety bedzie tani, jak to sie okaze w ciagu tygodnia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 2 Niemiec - prosze cie, nie draznij :D lite to znaczy tanszy - gorszy, ale nie boj sie, nie wrzucimy do srodka wiórów miedzianych i nie powiemy ze to kinetyczny odpowiednik chlodzenia freonem ;p bedzie to blok mniej overclockerski bloczek, ale w/g nas na nb przecietne bedzie sie spisywac dobrze tamto to byl zaro oczywiscie :lol: Ale dalej nie odpowiedziano mi na pytanie dot. mofsetow :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 patrz wyżej ^0 dokladniej, hmm, podejzewam ze bedzie kosztowac ze 25-30 normalnie i 35-40 z nawiercanym dnem, zalczki jedynie choinki sr zew 12mm lub mosiezne 13,5mm poniewaz wchodza tam tylko takie z gwintem 1/4 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undofen Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Jesli zrobicie gotowy zasilacz 360W lub 400W, to patrzac na Wasza solidnosc i na to ze moj sie na tyle zjebal ze przy underclockingu napiecia na 5v skacza do 4,5v ja chetnie kupie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 ciekawa sprawa : np. forton 300 W gotowy z chłodzeniem wodnym, i przeróbka na zamówienie każdego zasilacza na chłodzenie wodą. pewnie byliby chętni na to. a tanie i mniej wydajne bloczki na NB i grafę w sam raz sięprzydadzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 jedyne co mi przychodzi do glowy w rozsadnych cenach to Codegen 400 watt - gowno za 100pln sam zasilacz, czyli zmodowany bylby pewnie jakies 50-80 drozszy lub chieftec 360 watt - 200 sam zasilacz, pewnie ponizej 300 za wersje zwodowaną, chetni ręka w górę, czekam na propozycje ;p co do cen nie jestem pewien, nie wiem jakie byly by straty podczas modowania oraz jaki bylby koszt instalacji tego gowienka (samemu sie nie bede w elektryka bawil bo conajwyzej na toster bym go mogl przerobic :) ) wiec prosze traktowac je orientacyjnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronet Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 hmm ja mysle ze forton 300 W jest w dobrej cenie i w porownaniu z innymi wypada bardzo dobrze !. chinczyki sie chowaja ! :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 moj fortron przy zapodaniu napiecia dla proca 1.95V zaczyna wymiekac dajac 4.6V dla lini 5V i 12.2-12.3 dla 12 (normalnie 11.98), wiec ja obstawial bym za chieftecem, ale i na codegena znalezliby sie chetni. jak dobrze rozumiem to bloczek w wer. litebedzie kosztowal 30-40zl za ten "normalny" 60-70zl. Jaki bedzie uproszczenie w wer. lite?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 lite to bedzie calkiem inna konstrukcja, naprawde wyjątkowo prosta :D zobaczysz - zrozumiesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 lite to bedzie calkiem inna konstrukcja, naprawde wyjątkowo prosta :D zobaczysz - zrozumieszokej. juz nie mecze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 wiec tak, w sumie wiekszosc juz zostala wyjasniona, pozostaje tylko: Mosfet blok bedzie mial w srodku kanal 10x10-12 (jeszcze nie wiem, zobacze), uszczelnienie oringiem. Co do grzania mosfetow, to przypominam, ze i tak maxymalna ilosc ciepla jaka bedzie w stanie wydac z siebie plyta+karty rozszerzen (nie dotyczy niektorych grafik) to bedzie w najgorszym wypadku max tego, ile zasilacz daje na +3.3 i +5V, wiec mosfety nie moga go wydzielac znowu az tak duzo. Znowu, i 1W wystarczy zeby stopic zelazo, wszystko jest kwestia izolacji, ktora w przypadku mosfetow jest dosyc potezna :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undofen Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Jesli za ok 300 zl dostane firmowe 360-400W bezglosne lub prawie bezglosnie to ja sie pisze chetnie na to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 ^^ "zawodowcami" to juz powoli sie stajemy, ogranicza nas tylko permanentny brak czasu :D 2 Ziober - a wiesz ze 2 tygodnie temu o tym myslelismy, jak znajde czas i cos takiego zaprojektuje to dam do wykonania prototypu, jednak nie licz na jakas mega szybkosc, teraz musimy dojsc do ladu z tym co mamy + dokonczyc bloki na zasilacz ktore zalegaja od dluzszego czasu niewiadomo dlaczego na boku :[ tak btw, to wolicie gotowe zasilacze czy moze same bloki do PSU zebysmy zaoferowali? i tak na szybkosci mi nie zalezy - ogranicza mnie chwilowy brak kasy (musze sprzedac v11). Jesli rezerwuar bylby w rozsądnej cenie to kupilbym go z checia, jesli nic z tego nie wyjdzie, kupie u mate'a :? , choc wolalbym taki do zatoki 5,25'' co do wb na psu to narazie nie potrzebuje takowego --> chieftec 420w jest dosc cichy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 rezerwuar bym kupił odrazy jak w normalnej cenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 jezelibym podeslal wam moj zasilacz Chieftec'a 360W (ale jeszcze nie teraz - czeka mnie zamowienie u DAN'a) to byscie mi zmontowali w nim WC ??? hmmmmmm jezeli tak to bym sie w pozniejszym czasie na takie cos pisal : D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 to w pozniejszym czasie pomyslimy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 modyfikowanie zasilaczy to nie jest taka prosta sprawa : z regoly radiatory sa zywe a jak chcecie grzebac przy elektronice to zajmuje to naprawde sporo czasu + musielibyscie kupowac spelane podkladki z miki itd, to jest w sumie tanie ale niezwykle irutujace... 1 zasilacz dla siebie zrobic to spoko, ale 50 dla innych ;] zadna kabona wam tego nie wynagrodzi (chyba ze 100zl na zasilacz) a co do oferty- proponowalbym dawac wlasnie tanie fortony 300W i jakies potezne np. chieftec 420W odrazu mowie ze antec'i to bylby kiepski interes, sa normlanie juz prawie zueplnei ciche, jak puszczam mojego kompa przy max o/c to az sie boje czasem bo jest za cichy i powienien zasowac wentylami wiec wtedy mu pomagam wentylem 120mm na mojej podstawce pod kompa (ktora imho jest takze komora dzwiekoszczlena dla hdd ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 ile kosztuja te fortony 300W, jakos nie mam pod reka cennika z nimi wyszczegolnionymi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 rezerwuar do zat 5,25" jest fajny, ale ten z DD kosztuje kosmiczne pieniadze jak na kawalek pleksy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 ile kosztuja te fortony 300W, jakos nie mam pod reka cennika z nimi wyszczegolnionymi http://www.allegro.pl/show_item.php?item=16173853 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=16009194 => mam taki i przy 2.4ghz zaczyna wymiekac linia 5V http://www.allegro.pl/show_item.php?item=16165712 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 nie az tak kosmiczne wcale, to oprocz pleksy jeszcze krocce oraz korki do nie uzywanych dziurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 ja mam tylko jedno pytanie :) jak sie w te zlaczki zaklada weza? czy trzeba jeszcze go sciskac ?? nosze sie z zakupem waszego bloku :) na moje pierwsze WC :D Sorki za oftopa- zauważył ktoś zbierzność podpisów niewiemek'a i witcha? 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 ja mam tylko jedno pytanie :) jak sie w te zlaczki zaklada weza? czy trzeba jeszcze go sciskac ?? nosze sie z zakupem waszego bloku :) na moje pierwsze WC :D Sorki za oftopa- zauważył ktoś zbierzność podpisów niewiemek'a i witcha? 8) czepiasz sie :P nie sa takie same :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 OT cd ;) za 1 razem zauwazylem :D fajny zbieg okolicznosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undofen Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 modyfikowanie zasilaczy to nie jest taka prosta sprawa : z regoly radiatory sa zywe a jak chcecie grzebac przy elektronice to zajmuje to naprawde sporo czasu + musielibyscie kupowac spelane podkladki z miki itd, to jest w sumie tanie ale niezwykle irutujace... 1 zasilacz dla siebie zrobic to spoko, ale 50 dla innych ;] zadna kabona wam tego nie wynagrodzi (chyba ze 100zl na zasilacz) a co do oferty- proponowalbym dawac wlasnie tanie fortony 300W i jakies potezne np. chieftec 420W odrazu mowie ze antec'i to bylby kiepski interes, sa normlanie juz prawie zueplnei ciche, jak puszczam mojego kompa przy max o/c to az sie boje czasem bo jest za cichy i powienien zasowac wentylami wiec wtedy mu pomagam wentylem 120mm na mojej podstawce pod kompa (ktora imho jest takze komora dzwiekoszczlena dla hdd ;] Ja chetnie zaplace 100 wiecej za takie przerobienie ale nie ma byc to forton 300W bo na takich gownach spada napiecie. Moze byc jakies lepsze 360-440W ale tez zeby cena nie wyjezdzala ponad 400 z przerobka :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 chieftec 360 watt wydaje sie dobry i tani (ok200pln nowka), pytanie brzmi jak bedzie z napieciami po przerobce bo spotkalem sie juz z dziwnymi zachowaniami zasilek po przerobce, ale moze wynikalo to z bledow przy montazu (czytalem w necie te opisy) :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 jezeli chieftec ma linie sygnalowe to mozesz sprzedawac te zasilacze odrazu zmodowane z modami na 3.3, 5 i 12V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...