Skocz do zawartości
Popixs

CopperField - nowy standard

Rekomendowane odpowiedzi

Hut w Polsce mamy duzo musicie jeszcze napisac do KGHM Polska miedz i podpisac z nimi jakis kontrakt na najwieksze dostawy miedzi w historii firmy :)

Masz na myśli historię KGHM :?:

Ale gdyby uruchomić linię i cena spadła by do połowy cen zachodnich bliczków, to możemy naszymi firmami wyprzeć wszystkie "zachodnie" i Polska stanie się dostawcą jedynych słusznych systemów chłodzenia do komputerów i może nie tylko...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie taka glowa kota z klami bylaby bardzo dobrym znakiem rozpoznawczym. Nie musze chyba tlumaczyc jak wazna w kazdej firmie jest marka i znak firmowy praktycznie kazda liczaca sie firma ma jakis znak firmowy. Ja nier jestem dobry w grafice ale moglibyscie nad czyms pomyslec!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko po co sie zastanawiam, widzisz w chwili obecnej nasze bloczki sa zoptymalizowane pod rdzenie ~100mm^2, wiec jesli znajdziesz podobnego teca, to pewnie, w innej sytuacji jest to bez sensu :arrow: slowem, jest to bez sensu :wink: Co oczywiscie nie znaczy ze na tym bloczku poprzestaniemy, o nie :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz lepiej by sie z TEC'iem sprawil bloczek gpu/nb , gdyz jest przewidziany na wieksze powierzchnie oddawania ciepla, ale ogolnie to stosujących peltiery uwazam za odłam na tyle skrajny, by stworzyc dla niego oddzielna grupe bloczkow, na pewno nie zoptymalizujemy zadnego standartowego bloku pod pelty, to poprostu zwiekszylo by jego cene, a 98% userow nie uzywa i nie zamierza uzywac peltow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przesadzasz waść. Gotowiec dobra rzecz, smarujesz, przyklejasz, dokręcasz i jest. Zaletą jest to, że masz szybko gotowy układ. Wyobraź sobie, że nie masz czasu bawić sięklockami, skłądasz w pół godzinki kompa włączając w to chłodzenie i jedzesz na nim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to , ze malo ludzi uzywa powaznie peltow nie znaczy ze nikt ich nie uzywa. ja mysle ze warto wprowadzic chodziaz 1 specjalny bloczek pod peltki. jak bedzie maly popyt , to zaprzestaniecie produkcji i tyle . a jak sie popyt wznowi to zaczniecie produkcje. zawsze lepiej miec cos ''.. dzis moze nie, a jutro?.."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to , ze malo ludzi uzywa powaznie peltow nie znaczy ze nikt ich nie uzywa. ja mysle ze warto wprowadzic chodziaz 1 specjalny bloczek pod peltki. jak bedzie maly popyt , to zaprzestaniecie produkcji i tyle . a jak sie popyt wznowi to zaczniecie produkcje. zawsze lepiej miec cos ''.. dzis moze nie, a jutro?.."

O! Popieram. O to szło. Nawet, jeśli zrobicie tylko prototyp lub dwa, to one się sprzedadzą, bo die ludzie co pelty używają się znajdzie. A co do reszty, zobaczymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi