MARIOSKARPA Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Mam prośbe do użytkowników procka Intel Celeron Tualatin 1200MHz i płyty Abit ST6 by pochwalili sie w jaki sposób cisną 1,5 lub 1,6! No wiecie panowie jakieś wzory, podpowiedzi, wskazówki!!! ....z góry dzięki! :D ...pozdrawiam.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Ech, tak samo jak każdy inny procesor: FSB, Vcore, temperaturka... Nie zamykam narazie, niech inny moderator to ewentualnie zrobi ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Podnosisz napięcie i jedziesz w góre z magistralą FSB. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Opisz swoj problem bo nie wiem jak mozna prosciej wytlumaczyc podkrecanie celka, ktore przewinelo sie juz 100 razy na tym forum. No oczywiscie jezeli sobie go nie przejzales to juz Twoja wina. Jezeli masz inny problem to napisz jaki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reaper Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 ja swojego jak mialem to tylko FSB 133 mu zarzucilem i heja :] Na tyle ingerencji pozwalal mi moj ECS ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIELONY MEGAMEN Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Po 1...zawsze musisz mieć zajebiste chłodzenie na procu :) a wiem ze masz... Po 2....Jedz powoli z FSB do góry i sprawdzaj stabilnosć i temperature systemu :)... Po3...Jeśli masz zwisy a radiator jest zimny to podwyższaj napiecie ! dużo daje... Po4...Nie każdy procek kręci sie tak samo , więc nie podniecaj sie ze uzyskasz takie wyniki jak inny , możesz trafić na proca z gorszej taśmy i lipa, nic nie zrobisz :) Po5...Jeszcze mozesz zapodac najnowszy biosik do płyty głównej , moze pomóc ale nie musi :) to tyle :D .....pozdrawiam..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Zielony, to sie do FAQ o kreceniu Celafonow nadaje :wink: Nie wiem czy jeszcze cos mozan by dodac 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaro120 Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Ja mam celka jak w opisie, ale osobiście go nie podkręcam ponieważ zauwazyłem że efekt jest odwrotny wszystko zwalnia dysk więcej mieli chociaż w benchmarka i grach jest lepiej... Zastanawiam o ile mogę podnieść napięcie proca tak żeby coś to dało i jakby co nie spalić proca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Opisz swoj problem bo nie wiem jak mozna prosciej wytlumaczyc podkrecanie celka, ktore przewinelo sie juz 100 razy na tym forum. No oczywiscie jezeli sobie go nie przejzales to juz Twoja wina. Jezeli masz inny problem to napisz jaki. obecnie mam 1416MHz (12x117), ale tak kręciłem go jeszcze na wiatraku celka, i grzał sie nawet do 51 stopni! I jak mu depłem 12x118 to zwisa na ładowaniu windozy chycił!! Teraz mam wiatrak przeznaczony pod AMD 3000+ i dużej różnicy nawet nie ma średnio 46/47 stopni! Ale jeszcze na nowym wiatraku nie cisłem nic! I niewiem czy jak bede z niego chcaiał cinąc więcej to temeraturka nie przebije mi 51! Faktem jest jednak że niemam (chwilowo) wiatraków w obudowie! ...pozdrawiam..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...